Чланци

Филтер
 • Трећаци у Музеју историје Србије

  {gallery}tesla i pupin{/gallery}

  У петак, 25. новембра 2016. године, ученици трећег разреда посетили су Историјски музеј Србије.

  Ученици су посетили изложбу "Тесла и Пупин на истом путу"-наставак велике интерактивне изложбе посвећене Михајлу Пупину, која је протекле године привукла пажњу јавности.

   

 • Позив родитељима да посете поетско музичко вече "Волимо Моцарта"

  У славу Моцарта, 5.12.2016. год. са почетком у 18 и 30 час. у кабинету за музичку и ликовну културу одржаће се поетско – музичко вече ,,Волимо Моцарта“. Учесници догаћаја биће учесници наше школе и наставници музичке културе.

  Позивамо Вас, да нам се придружите и будете публика талентовним ученицима ОШ ,,Јован Миодраговић“

  Наставнице музичког,

                                                                                     Снежана Дутина и Ивана Хранисављевић

 • Медаље са Dance Festa

  {gallery}andjela djuric{/gallery}
  На међународном такмичењу, "Dance fest", одржаном  19. 11. у Новом Саду, 
  Анђела Ђурић IV/1, освојила је једну златну и две сребрне медаље.
  Браво Анђела!
 • Одржане су Миодраговићеве вашарске чаролије

  {gallery}jesenji vasar 2016{/gallery}

  У петак 18.11.2016. год. у школи је одржан први вашар са новом концепцијом и садржајем. Ученици су са својим наставницима продавали различите предмете које су правили у претходним данима. Продавале су се: кецеље, магнети, цегери, рамови, јастучићи, накит, кућице за птице, играчке, сликовнице, ликовни радови, тегле са декупажом...У понуди су били и производи домаће радиности: зимнице, јабуке из воћњака, мафини, лицидерска срца...

  Посетиоци су могли да се опробају у разним вештинама: бацању лоптица, трци у џаковима и вучењу конопца, а потом да се освеже соковима и кафом у импровизованој кафетерији. Многи су се сликали у кулиси Скадарлије, као Штрумфета или Сунђер Боб. Осликавали су се и портрети ученика и родитеља.

  Целу вашарску атмосферу употпуњавао је школски бенд, који је у пратњи наставница музичке културе певао староградске песме и ученице које су изводиле нумере класичне музике.

  Амбијент и цео догађај оставили су утисак правог вашара уз пуно жамора, приче и смеха.

  Хвала свим родитељима, бакама, декама и осталим посетицима који су нас подржали, помогли и посетили наше вашарске чаролије. Позивамо Вас на ново вашарско дружење, које ће бити организовано на пролеће у школском дворишту.

  Ученици и наставници ОШ ,,Јован Миодраговић“

 • Бронза за Алису Томић!

  {gallery}alisa tomic{/gallery}
  На међународном такмичењу, " Трофеј Београда 2016.", одржаном 13. новембра, у Београду, Алиса Томић, IV/2, освојила је 3. место и бронзану медаљу у вежби са вијачом.
  Браво Алиса!
 • Предавање "Дрога је нула, живот је један!"

  {gallery}droga predavanje{/gallery}

  Ово је била тема предавања, кое су сарадници МУП-а 29. Новембар одржали у нашој школи за ученике четвртог и седмог разреда.

  Акценат је био на штетности употребе дроге и како да се млади заштите од тог погубног изазова.

  Судећи по коментарима ученика после предавања, тема је на њих оставила дубок утисак.

 • Сребо за Анђелу Бошков

  {gallery}plivanje kraguhevac{/gallery}

  У среду, 16. новембра 2016. године, одржано је државно првенство у пливању, у Крагујевцу.

  Наша Анђела Бошков, ученица 6/5, освојила је друго место и сребрну медаљу, прсном техником.

  Честитамо!!!

 • Веселе суботе, програм за школску 206/2017. годину

 • Злато за Мину Чолић

  {gallery}mina colic{/gallery}

  У недељу, 13. Новембра у хали ''Пионир'' одржан је Трофеј Београда, интернационално такмичење у ритмичкој гимнастици на коме је Мина Чолић (3/3) освојила прво место и златну медаљу у категорији девојчица 2008. Годиште.

  Браво, Мина!

 • Дечаци Павлове улице

  {gallery}decaci pavlove ulice{/gallery}

  Ученици 6/3 и 6/6 на часу српског језика урадили су веома занимљиве пројекте на тему романа ''Дечаци Павлове улице'', док су ученици 8/4  били инспирисани драмом ''Сумњиво лице'', Бранислава Нушића.

 • Програм Миодраговићевих веселих субота за школску 2016-2017. годину

  Програм Миодраговицћевих веселих субота, за школску 2016/2107. годину, можете погледати на овом линку.

 • Радионица у првом разреду

  {gallery}vasarska radionica prvaci{/gallery}

  У среду, 9.11.2016.год, одржана  је прва, заједничка радионица, у којој су са задовољством учествовали прваци и њихови родитељи. Правили су луткице од варјача. Били су маштовити и креативни, а надасве уживали у дружењу. Луткице ће продавати на школском вашару. Тако ће помоћи у заједничкој акцији прикупљања новца свих одељења наше школе за уређење дворишта.  

 • Ликовни конкурс "Илустровање песама Јове Јовановића Змаја"

  {gallery}lk jjzmaj{/gallery}

  У организацији Друштва учитеља Београда и банке Societe generale у школи је одржан ликовни конкурс са темом ,,Илустровање песама Јована Јовановића Змаја’’. Учитељице су првацима прочитале песму и дале потребна упутства, а онда су прваци веома предано кренули са приказивањем  свог доживљаја песме.

  Догађај  је кренуо управо из наше школе и био је медијски веома испраћен, а у наредним данима биће реализован још у пет београдских општина.

  Жири је изабрао четири најбоља рада, који ће бити публиковани у пригодној збирци. Остали радови, који су ушли у ужи избор, биће изложени у неком од простора на општини Врачар, а до тада су изложени у холу школе.

  Најбоља четири рада, по мишљењу жирија, су радови следећих ученика: Нађе Стаменковић, ученице 1/4 одељења; Софије Бабовић, ученице 1/2 одељења;  Петре Бакић, ученице 1/4 одељења и Милице Рашковић, ученице 1/1 одељења.

  С обзиром да се поменута четири рада не налазе у школи, објављујемо их на нашем сајту.

  Прваци су показали велику разумевање задате теме и озбиљност у раду.

  БРАВО ПРВАЦИ!

 • Избор за најбољег друга, новембар 2016.

  {gallery}najbolji drug 2016{/gallery}

  У уторак, 8. новембра 2016. године, организовали смосвечану доделу диплома за најбољег друга, за прошли школску годину.

  Софија Јовановић, 8/2 и Вук Јоксимовић, 8/2, певали су нам и сворали, а поред њих свечаност су уприличили и рецитатори, Селена Предолац, 4/5 и Алекса Попови, 6/6.

  У оквиру Програма за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања, предвидели смо и активност „БИРАМО НАЈБОЉЕГ ДРУГА“.

               Ова акција, као и остале, има за циљ промовисање људских вредности, као што су: хуманост, толеранција, активности усмерене на мирно решавање сукоба, добронамерна искреност, спремност да се помогне и сл.        Похваљујемо све оне које су другари из одељења одабрали да носе ову часну титулу! У текућој школској години ће ови другари бити  предложени за чланове  Вршњачког тима за заштиту ученика  од насиља  злостављања и занемариваља и тиме допринети бољим односима међу вршњацима!

 • Градско полуфинале у кошарци

  {gallery}kosarka grad polufinale{/gallery}
  Дана 07.11.2016. одржане су полуфиналне утакмице на градском нивоу у конкуренцији девојцица 5/6 разред.
   
  Екипа наше школе је заузела високо 3. место.
   
  Честитамо!
  Поносни смо на вас!
 • Филип из Пупинове бајке

  Наш ученик Филип, из 2/3, снима филм Пупинова бајка.

  Филипова мама, Александра Нинковић Тасић, аутор изложби Михајло Пупин и Тесла и Пупин, већ две деценије ради на оживљавању ликова МИхајла Пупина и Николе Тесле.

 • Посета Сајму књига, октобар 2016.

  {gallery}sajam knjiga 2016{/gallery}

  Ове године у Београду одржан је 61. Међународни сајам књига.

  На школски дан, у четвртак 27.10, библиотекарка Ружа повела је нас знатижељне у обилазак Сајма.

  Да ли због љубави према књигама или што је то значило слободан дан од школских обавеза, тек нас педесет кренуло је пут Сајма.

  Одлучили смо да четири сата искористимо на најбољи начин.

  Слоган овогодишњег сајма био је "Књиге у руке". На њему је учествовало више од 450 излагача,  а почасни гост био је Иран.

  Из хале у халу мењали су се штандови разних издавача. Нама су најзанимљивије биле издавачке куће Лагуна, Мала Лагуна, Пчелица, Креативни центар, Букленд, Чаробна књига. Требало је доста стрпљења да би се погледали нови наслови, јер је на тим штандовима била велика гужва.

  Уз продају књига, на Сајму су се одржавале и промоције где су одређени писци презентовали и потписивали своје књиге, а мени лично је био врло занимљив штанд са презентацијом школа у иностранству.

  Награде за издавача године су поделили "Лагуна" и "Клио".

  Награду за издавачки подухват поделили су Завод за уџбенике и Службени гласник, док  су награду за дечију књигу добиле  антологија "Најлепше песме за децу" и "Књига Лала - пас детектив", коју је написала Уна Бабић, уценица IV разреда ОШ ,,Лаза Костић'' из Новог Београда.

  Књижни фонд наше библиотеке обогаћен је куповином 42 нова наслова издавача ЈРЈ-а.

  Катарина Арсенијевић, VII 4

 • Другаци у Засавици

  {gallery}drugaci izlet novembar 2016{/gallery}

       Ученици другог разреда су у петак, 28.октобра, били на једнодневном излету у Специјалном резервату природе Засавица. Диван јесењи дан искористили смо за упознавање са ретким, заштићеним и аутохтоним биљним и животињским врстама, за вожњу бродићем, уживање у погледу са осматрачнице и много заједничке игре и забаве. Посебно задовољство било је мажење и храњење животиња у мини зоо врту. Још један успешан излет!

 • Градско такмичење у кошарци, новембар 2016.

  {gallery}kosarka1{/gallery}
  На градском такмичењу у кошарци у конкуренцији девојчица 5 и 6 разред, које је одржано 04.11.2016. екипа наше школе победила је првопласирану школу општине Земун, резултатом 13:11, а затим у четвртфиналу првопласирану школу општине Сопот резултатом 17:14 и тако се пласирала међу четири најбоље школе града Београда.
  Полуфинала су на програму 07.11.2016.
   
  Срећно у наставку такмичења!!!
 • Општинско такмичење у одбојци, новембар 2016.

  {gallery}odbojka{/gallery}
  Протекле недеље одржано је школско општинско такмичење у одбојци у конкуренцији дечка и девојчица 5/6 и 7/8 разред.
   
  Ученице (5/6) наше школе освојиле су 1.место, победивши у финалу ОШ,,Владислав Рибникар" резултатом 2:0 у сетовима и пласирале се на градско такмичење.
   
  Ученици (5/6) наше школе освојили су 2.место
   
  У конкуренцији 7/8 разреда, наше ученице су заузеле 3.место, док су ученици заузели 5.место.
   
  Честитамо свима који су представљали нашу школу и желимо срећу на градском такмичењу.
 • Припреме за Миодраговићеве вашарске чаролије

  {gallery}vasrske carolije pripreme{/gallery}

  Пчелице из 2/3, велике и мале, вредно, креативно и тимски се припремају за Мидраговићеве вашарске чаролије.Уживлаи су заједно.

  Надају се да ћете и ви са њима, током вашара.

 • Петаци на излету

  {gallery}petaci izlet{/gallery}

  Ученици петог разреда су у петак, 28. октобра имали једнодневни излет. Прва дестинација била је Царска бара, специјални резерват природе са високим степеном заштите. Посебна одлика овог резервата је изузетан број птица, што овај простор чини јединственим на свету. Потом је уследио обилазак дворца Каштел у Ечкој, који је окружен прелепим парком у ком су се и ученици забавили.

  Пут је даље водио у Бечеј где смо обишли Српску православну цркву из 19. века, познату по иконостасу који је радио сликар Урош Предић. Путовање смо завршили посетом дворца Дунђерски, разгледањем цркве и свечане сале хотела ''Фантаст''.