Завршни испит
Otvorena Vrata
Распоред писаних провера
Школски календар
Списак уџбеника

Чланци

Филтер
 • ЈАВНА НАБАВКА УСЛУГЕ ОРГАНИЗОВАЊА ЕКСКУРЗИЈА И НАСТАВЕ У ПРИРОДИ ЗА УЧЕНИКЕ 1. ДО 8. РАЗРЕДА У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ -ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК ПО ПАРТИЈАМА -

 • Окружно такмичење из информатике града Београда

  На окружном такмичењу из информатике града Београда ученици V2 разреда освојили су другу и трећу награду:

  Алекса Чеперковић II награда

  Сергеј Вушковић III награда

   

  На окружном такмичењу из информатике града Београда ученик VI5 разреда Јован Михаиловић освојио је I награду.

   

   

 • ЈАВНА НАБАВКА УСЛУГЕ ОРГАНИЗОВАЊА ЕКСКУРЗИЈА И НАСТАВЕ У ПРИРОДИ ЗА УЧЕНИКЕ ОД 1. ДО 8. РАЗРЕДА У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ - Измене и допуне конкурсне документације

 • ЈАВНА НАБАВКА УСЛУГЕ ОРГАНИЗОВАЊА ЕКСКУРЗИЈА И НАСТАВЕ У ПРИРОДИ ЗА УЧЕНИКЕ ОД 1. ДО 8. РАЗРЕДА У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ - Конкурсна документација

 • Школски часопис Aтом март 2019. године

 • УСПЕХ УЧЕНИКА НАШЕ ШКОЛЕ НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ

  УСПЕХ УЧЕНИКА НАШЕ ШКОЛЕ НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ

  Ученици наше школе: Милош Жижић, одељење 7/1, Илија Саковић, одељење 6/2 и Никола Благојевић, одељење 6/1 освојили су треће награде на државном такмичењу из физике, одржаном 06.04.2019. године у Кладову. Ученица Милица Ивковић, одељење 8/4, освојила је прво место на републичком такмичењу из француског језика, одржаном 19.05.2019. године у Београду.


  Честитамо ученицима и њиховим родитељима на постигнутом успеху и желимо им успех у даљем школовању и у наредним такмичењима. Честитамо и нставницима физике Анити Тасић и Мирјани Николић и наставници француског језика Драгици Шајн на труду, залагању и постигнутом успеху.


  Част је сваке школе да у њеним клупама седе овакви ученици!

  Управа школе

   

 • EТНО КУТАК

  EТНО КУТАК

   

  У нашој школи је у току акција прикупљања експоната за „ЕТНО КУТАК“ (преслице, стари млинови за кафу, пегле, везени столњаци, делови народне ношње, ткане торбице, троношци...). Позивају се ученици, родитељи, баке,
  деке и сви људи добре воље да, уколико имају и расположени су да школи поклоне предмете који су коришћени у прошлости, те предмете донесу у школу. Предмете не треба доносити уколико неко није спреман да их поклони
  школи јер позајмљивање није добра опција с обзиром да је планирано да Етно кутак буде стална поставка која ће се налазити у холу школе.


  Акција траје до краја школске године.

 • Пчеле и мед

  Пчеле и мед


  Код нас у школи је био пчелар, гдин Филиповић, и сваком одељењу првог разреда је одржао занимљив час. Ђацима је говорио о пчелама и поступку добијања меда. Циљ је био да се деца окрену природи и здравом начину живота.
  Ђаци су имали блиски сусрет са живом пчелињом заједницом. То је била експериментална кошница у којој се налазе: матица, трутови и пчеле радилице. Том приликом наши прваци су упознали комплетан пчеларски прибор: трмку, кошницу, димилицу, пчеларски нож и заштитну опрему. Цео час је био интерактивни рад са децом. Одлична радионица!
  За крај деца су на поклон добила бојанку са темом пчела и меда.

  {loadposition pcelarstvo}

 • Лифт није играчка

  "Лифт није играчка"

  ЈП „Градско стамбено“ спроводи циклус мултимедијалних предавања основцима о правилној употреби лифтова. Учи их и о томе како поступати у ситуацијама уколико дође до квара. Њихова акција је познатија под називом: „Лифт није играчка“. Циљ је да се делује превентивно и да се повећава безбедонст најмлађих суграђана при коришћењу лифтова.
  Наши прваци су са великим одушевљењем у петак, 10. маја, пратили ову представу. Понављали су правила понашања у лифту са глумцима а на крају су добили и лепе поклоне. Вила Лифтила нас је научила да је лифт користан и да га зато треба чувати.

  {loadposition lift}

 • Такмичење Црвеног крста у првој помоћи

  На Ташмајдану је, у недељу 12.маја, одржано Општинско такмичење екипа у пружању прве
  помоћи. Надметале су се екипе основних и средњих школа са палилуле и Врачара.

  Сви такмичари су показали да су их обуке које су похађали у Црвеном крсту оспособили за ову корисну вештину, а уз то су се лепо дружили и одлично сарађивали.

  Наша школа имала је две екипе. Екипа ученика седмог разреда је освојила треће место у такмичењу са вршњацима са Врачара, а посебно запажена је била наша екипа петлића Црвеног крста коју су чинили ученици четвртог разреда. Они су пред свим такмичарима извели показну вежбу и добили медаље за показану спретност и обученост у указивању прве помоћи.

  Захваљујемо екипи Црвеног крста, а посебно нашој Милици за одличну организацију и помоћ у обучавању.

  {loadposition prvaPomoc}

 • ОБАВЕШТЕЊЕ РОДИТЕЉИМА БУДУЋИХ ПРВАКА

  ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

  БУДУЋИХ ПРВАКА

   

  Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред основне школе за школску 2019/2020. годину обавити у времену од 18. фебруара до 31. маја 2019. године.

   

  Документа потребна за упис:

  • Копија Извода из матичне књиге рођених. Уз сагласност родитеља, наведени документ, школа може прибавити електронским путем. Родитељ може, по свом избору, доставити школи и копију извода у папирној форми (не треба да буде оверена);
  • Потврду о здравственом стању детета.

   

  По завршетку припремног предшколског програма, родитељи треба да донесу секретару школе и уверење да је дете похађало припремни предшколски програм.

   

  Тестирање детета уписаног у школу врше педагог или психолог школе а заказивање тестирања врши се код секретара школе приликом уписа.

   

  Упис деце за први разред врши се код секретара школе сваког радног дана од 09 до 16,00 часова.

  Молимо родитеље да се, приликом тестирања деце код педагога или психолога, одлуче за изборне програме који се изучавају у  школи у првом разреду.

   

  Изборни програми:

  • Грађанско васпитање
  • Верска настава

  Ученик се опредељује за један од ова два предмета.

   

  Родитељи ученика који имају пребивалиште ван територије општине Врачар могу предати молбу за упис ученика у први разред до 1. фебруара 2019. године, у складу са чланом 55. став 19. Закона о основном образовању и васпитању.      У Београду,ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

  29.03.2019.год.Вера Шаиновић

 • Фестивал "Витезово пролеће"

  Ученици млађих разреда наше школе учествовали су на конкурсу  часописа "Витез".

  Чак 22 ученика је награђено:

  - Николија Павловић, Вишња Максимовић, Никола Павићевић, Виктор Стојић, Ива Вослар, Ђорђе Илић, Лука Васић, Филип Мићановоћ и Ана Пањевац из 1/3

  - Милош Трбојевић из 1/5

  - Павле Малишић из 3/1

  - Нина Андрић, Милан Стевановић и Лана Чутурило из  3/2

  - Нађа Стаменковић, Ања Станишић, Милена Булатовић, Петра Ћирић, Милица Радовић, Лука Зах, Јанко Вучковић и Јован Ћирић из 3/4

   

  Сви ученици и наставници су били позвани на фестивал "Витезово пролеће" који је био одржан у недељу 12.маја. Сви награђени ученици који су на фестивал отишли, добили су дипломе и књиге, које су им потписали наши најпознатији песници за децу.

   

  {loadposition vp}
 • Породичан Дан - Користан и радостан

  Позивамо вас да се дружимо поводом

  Међународног дана породице 15. мај, који обележавамо манифестацијом Породичан дан - користан и радостан
  у Градска општина Врачар, среда, 15. Мај, од 17 до 21 часова, у организацији Ивана Кузмановић, оснивача Центар за развој здравља, знања и благостања.

   Посетиоце, децу, маме, тате, баке и деке, просветне раднике, као и све друге заинтересоване за овај догађај, очекују сјајни предавачи који ће представити занимљивости, нове тенденције и стремљења у области психологије, едукације, креативног израза, логопедије и емоционалног развоја; малишани, али и одрасли, уживаће у мађионичарској представи најбољег мађионичара за целу породицу – чувеног Мађионичар Александар Магделинић.
  Биће и балона и слаткиша, па је и то оно што чека све оне који дођу да заједнички обележимо овај дан.
  Улаз је слободан а добродошли су суграђани свих општина.

   

  Распоред предавања
  Време Тема Говорник
  17:20ч - 17:30ч Отварање манифестације
  Поздравна реч организатора
  Ивана КузмановићМила Митровић
  17:30ч - 18:00ч Дечје потребе у модерном свету Љупка Мирковић Дубајић, филолог и дизајнер
  18:00ч - 18:30ч Животни циклуси породице Биљана Ћулафић, педагог и психотерапеут
  18:30ч - 19:00ч Мађионичарска представа Мађионичар Александар
  19:00ч - 19:30ч Ко су високо сензитивна деца Жана Ердељан, психолог и едукатор
  19:30ч - 20:00ч Floortime - подстицај комуниикације код деце Милица Вакић, дипл. логопед
  20:00ч - 20:30ч Значај музике и гласа у процесу повезивања мајке и детета Нена Мајсторовић, дефектолог и музикотерапеут
  20:30ч - 21:00ч Срећно и саопоуздано дете проф. Драгана Тошић
 • Полудневни излет - мали Дунав

  У среду, 8. маја 2019. године, прваци су ишли на полудневни излет у Центар "Мали Дунав". То је огледно добро "Радмиловац" нашег Пољопривредног факултета. Oво излетиште је право место за учење, истраживање и за уживање. "Мали Дунав" је:

  - образовни и научни полигон за мале и велике истраживаче и за све оне који воле воду и живи свет у води и око ње,

  -  простор на коме можете стећи ново знање, усавршити постојеће, бавити се озбиљним истраживањима или само једноставно уживати, као што смо ми.

         Када смо стигли, поделили су нас по одељењима у групе и онда смо обилазили:

  1. летњу учионицу у којој смо гледали филм о "Малом Дунаву",

  2. биљни и животињски врт,

  3. пецали смо - наш Стефи је упецао праааву рибу!

  4. возили смо се чамцем,

  5. прелазили висећи мост и ишли на острво,

  6. полигон са базенима за експерименте,

  7. Аласку кућу,

  8. Акваријум,

  9. Кућу еволуције.

         Лепо смо се провели, по дивном времену, недалеко од самог центра града. Препоручујемо свима да оду на овај излет јер ће доживети непоновљиву авантуру. Важна је само добра воља и мало маште. Поздрављају вас прваци наше школе...

  А  на рекреативној? На рекреативној ће нам тек бити лeeепооо... о томе ћемо вам причати!

  {loadposition maliDunav}

 • Наши математичари

  Наши математичари

  На градском (окружном) такмичењу из математике остварени су вредни резултати:

  Прва награда – Филип Конечни (4);

  Друга награда – Марко Адамовић (4), Филип Мршовић (6), Тијана Турнић (8);

  Трећа награда – Ива Живковић (5), Никола Благојевић (6), Милош Жижић (7), Милица Ивковић (8);

  Похваљени су: Алекса Перовић (4), Андреј Радишић (4), Ђорђе Тоскић (4), Алекса Чеперковић (5) Филип Ивковић (6).

   

  Пласман на Државно такмичење остварили су Филип Мршовић (6) и Тијана Турнић (8).

  На Државном такмичењу у Новој Вароши похвалу је добио Филип Мршовић.

 • Квиз знања - "Цени се знање а не малтретирање"

  „ЦЕНИ СЕ ЗНАЊЕ, А НЕ МАЛТРЕТИРАЊЕ“

  Вршњачки тим за борбу против насиља и педагог Марија Јовановић су организовали квиз знања за ученике од петог до осмог разреда под слоганом „Цени се знање, а не малтретирање“.

  Циљ овог квиза је превенција вршњачког насиља, промоција знања, неговање здравог такмичарског духа, дружења, позитивне енергије, учења кроз забаву, подстицање на сарадњу у тимском раду...

  Реализовао се уз помоћ апликације Kahoot.

  Квиз се састојао од питања која се тичу градива из свих предмета одређеног разреда. Изузетак је квиз у финалу који је садржао и питања из опште културе.

  Као и у сваком квизу добили смо победнике:

  Од свих одељења петог разреда најбољи резултат у знању из различитих области је постигло одељење 5/4. Екипу су чинили: Веселин Бранковић, Андрија Тешић и Страхиња Албијанић.

  Међу ученицима шестог разреда најбољи пласман су постигли такмичари 6/1 одељења: Филип Мршовић, Маша Николић и Никола Благојевић.

  Представници одељења 7/4: Теодора Вучковић, Ангелина Жеравић и Михајло Марић су остварили најбољи пласман од свих одељења седмог разреда.

  Тара Њежић, Димитрије Ђорђевић и Богдан Радојевић су представници одељења 8/4 који су остварили најбољи резултат међу ученицима осмог разреда.

  Победници квиза на нивоу школе су следећи ученици:

  1. Страхиња Албијанић 5/4

  2. Филип Мршовић 6/1

  3. Теодора Вучковић 7/4

  4. Димитрије Ђорђевић 8/4

   

  Учеснике квиза су бодрили навијачи – ученици, одељењске старешине и предметни наставници, док је техничку подршку пружала наставница информатике Марина Глигоров. Овај квиз је изазвао пажњу ученика и наставника, а велики број наставника је учествовао и  у организацији – предметни наставници су осмислили питања, свако из свог предмета, а одељењске старешине су на часу одељењског старешине заједно са ученицима одабрали учеснике и навијаче. Играјући се, ученици су имали прилику да провере знање из свих области, као и да науче нешто ново.

  Сви учесници квиза су показали завидно знање, а посебне честитке упућујемо победницима!

 • Oпштинско такмичење из верске наставе

  Дана 11.05.2019. године одржано је општинско такмичење из верске наставе у основној школи ''Свети Сава'', на коме су учествовали ученици општина Врачар и Палилула. На овом такмичењу треће место је освојила школа ''Јован Миодраговић'' коју су представљали ученици осмог разреда Каплановић Николина, Радивојевић Милица и Вранеш Лука. После поделе диплома и пригодних поклона за ученике је организовано дружење уз послужење.

   

   

 • JM 11-19 Javna nabavka usluge organizovanja ekskurzije i nastave u prirodi za ucenike 1. do 8. razreda u školskoj 2019-20 godini Konkursna dokumentacija

 • Прослава Ускрса у дворишту школе

  {loadposition uskrs2}