English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Читам, па штa, школска 2018/2019. година

Оцена корисника:   / 0

Поштовани учесници, библиотекари, учитељи, професори, ученици и родитељи молимо вас да преузмете wоrd формате, спискове литературе и пропозиције за овогодишње 2019, такмичење на тему подстицања читања „ЧИТАМ, ПА ШТА“.

Молмо вас да по завршетку распуста свему обавестите библиотекаре основних школа са којима сарађујете, како би и сами учитељи, професори, родитељи и, коначно, ђаци, добили информације, те стигли да прочитају, напишу или насликају и пошаљу радове на време.

Рок за слање радова првог круга такмичења је 17. март 2019. године. Очекујемо да до тада сви радови пристигну на нашу меил адресу citampastavsitampasta.rs како би све било прегледано и оцењено на време и како бисмо објавили списак оних учесника који читају даље и пишу или сликају још један преказ.

Радове је неопходно доставити у wоrd форматима који су у прилогу. Потребно је да сваки рад буде посебан документ који у свом имену има одељењење, име ученика и назив школе нпр. 6:1 Петар Петровић ОШ Вук Караџић.

Молимо да у документима буду попуњена сва поља, како би имали неопходне информације о сваком раду. У жељи и нади да ће нам и овогодишње дружење протећи у сагласју са лепом писаном речи, као што је то било и раније.

1. Пропозиције
2. Литературе

Више на www.citampasta.rs

Срдачан поздрав,

За Читам, па шта
citampastavcitampasta.rs

15. februar-Svetski dan dece obolele od raka

Оцена корисника:   / 0

U celom svetu se 15. februar obeležava kao Svetski dan dece obolele od raka.  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR taj dan obeležava u više od 40 gradova i varošica širom Srbije.

Pročitajte više na linku.

Прослава Светог Саве, школске 2018/2019. године

Оцена корисника:   / 1

У недељу, 27.1.2019. године, у присуству ученика, наставника и пријатеља школе, обележена је школска слава Свети Сава. Њему у част ђаци су писали и сликали, у његово име певали, глумили и рецитовали. Подсетили су нас још једном чему нас је велики просветитељ научио – да никада не заборавимо ко смо, одакле долазимо и ко су нам преци, да чувамо и негујемо своје корене.

А наше корене чине слава – коју нам је он подарио, коло – као израз националног задовољства и поноса и певање уз гусле које нам није дозволило да заборавимо најсветлије тренутке наше прошлости.

Ове вредности су присутним гостима пренели ученици драмске секције, верске наставе и хора школе Јован Миодраговић током свечане приредбе Светом Сави у част.

Свети Сава-школска слава

Оцена корисника:   / 0

Резултати литерарног и ликовног конкурса "Свети Сава ме је научио"

Оцена корисника:   / 3

Тема овогодишњег литерарног и ликовног конкурса , уприличеног  поводом школске славе- Светог Саве, була је : Свети Сава ме је научио......

Од мноштва квалитетних и оригиналних радова као најбољи  изабрани су  радови следећих ученика:

На литерарном конкурсу:

У млађим разредима

  1. место је освојила-ЛИЛА ПРЕРАДОВИЋ-3/2
  2. место је освојила-ИСИДОРА МАНЧИЋ-2/1
  3. место је освојила-МАРИЈА ЈАНКОВИЋ-4/3

У старијим разредима

  1. место је освојила –МАРИЈА КРУНИЋ-8/2
  2. место је освојила-МИЛИЦА АНТОНИЋ-7/1
  3. МЕСТО ДЕЛЕ:

-ДРАГАНА МИХАИЛОВИЋ -5/3 И

-МАША АЛИВОЈВОДИЋ-7/2

На ликовном конкурсу :

У млађим разредима

1. место је освојила-ТАМАРА МИЛАКОВИЋ-4/5

2.место је освојила-МИЛИЦА МЕКИЋ-2/1

3 место је освојила- СРНА ПОПОВИЋ-1/1

У старијим разредима

 1. место је освојила –ИНА ГРБИЋ-8/1

 2.место је освојила-МИА МИТРОВИЋ-6/1

 3.место је освојила-  МИА ГАЈИЋ-5/5

Честитамо награђеним ученицама!

Пливање за часни крст, јануар 2019. године

Оцена корисника:   / 1

Поводом празника Крстовдан 18.01.2019. године са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, одбор за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке организовао је пливање за Часни крст на базену ''Ташмајдан''. Као представници наше школе пливали су ученици који похађају верску наставу предвођени вероучитељком Јаном Ђукић-Вуковић. Учествовали су ученици Марија Јанковић из IV3 и Василије Томић из IV1 разреда, који су освојили ТРЕЋЕ МЕСТО, као и Лука Вранеш и Лана Поповић из VIII6. Догађај је био медијски пропраћен на РТС телевизији као и телевизији Храм. Пливању су присуствовали и председник Одбора за верску наставу отац Драгомир Сандо, Градски секретар за спорт Драгана Белојевић као и председник спортског савеза Београда Драган Томашевић.