English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Трећи еколошки фестивал науке

Оцена корисника:   / 0

„У склaду са природомпронађи своју формулу“

У четвртак, 23. новембра у Атријуму  ДКЦБ-а ђаци и професори Хемијско-прехрамбентехнолошке школе из Београда   су инсталирали лабораторију у којој су са својим другарима из  основних школа изводили  експерименте из : физике, хемије, микробиологије, фармације и  прехрамбене технологије. Фестивал су посетили наши ученици 6.,7. и 8. разреда у пратњи наставника Сање Шушњар и Аните Тасић.

DELF за ученике

Оцена корисника:   / 0

Програм полагања испита DELF за ученике можете пгледати на линку.

На сајму књига, октобар 2017. године

Оцена корисника:   / 3

Ученици шестог, седмог и осмог разреда су са својим наставницама српског језика обишли овогодишњи 62. Међународни београдски сајам књига под слоганом Кључ је у књигама. У фокусу овогодишњег сајма је савремена књижевност на немачком језику, а домаћини су Немачка, Швајцарска, Аустрија и Лихтенштајн. У три сале, са више од 450 издавача свако је пронашао књигу по свом укусу.

Као и сваке године, на Сајму књига могу се срести бројни домаћи и инострани писци који представљају своје књиге.

За неке ученике посета Сајму је ново искуство које ће, верујемо, прерасти у традицију.

Наша школа не пропушта прилику да своје ђаке упозна са овако значајним манифестацијама које се одржавају у нашем граду.

До наредне јесени и неких нових наслова уживаћемо у изабраним књигама.

Наставнице

Тања Лабан, Марија Кушић и Тамара Седлан

Читам, па шта?

Оцена корисника:   / 0

Поштовани учесници, библиотекари, учитељи, професори и родитељи

кaко бисмо на време обавили све што нас у наредној школској години очекује, достављамо вам wоrd формате, спискове литературе и пропозиције за овогодишње такмичење на тему подстицања читања Читам, па шта. Молмо вас да о свему обавестите библиотекаре основних школа са којима сарађујете, како би и сами учитељи, професори, родитељи и, коначно, ђаци, добили информације на време, те стигли да прочитају, напишу или насликају и пошаљу радове на време.

Радове је неопходно доставити у wоrd форматима који су у прилогу. 

Потребно је да сваки рад буде посебан документ који у свом имену има одељењење, име ученика и назив школе нпр. 6:1 Петар Петровић ОШ Вук Караџић. Молимо да у документима буду попуњена сва поља, како би имали неопходне информације о сваком раду.

У жељи и нади да ће нам и овогодишње дружење протећи у сагласју са лепом писаном речи, као што је то било и раније,

Срдачан поздрав,

За Читам, па шта?

1. Пропозиције
2. Литературa
3. Насловна страна
4. Садржај

eTwinning

Оцена корисника:   / 0

eTwinning је платформa намењена наставницима и ученицима европских школа, за потребе комуникације, сарадње, развијања пројеката, размене и, укратко, ради осећаја припадности најузбудљивијој европској заједници намењеној учењу и подучавању.

eTwinning подстиче сарадњу међу школама у Европи употребом информационо-комуникационих технологија (ИКТ), тако што се школама обезбеђују подршка, алати и услуге.

eTwinning умрежава школе и представља систем сарадње европских школа. Ученици и наставници из европских школа, кроз сигурно окружење веб портала еTwinningа, размењују своје идеје и активности, склапају пријатељства и упознају се са својим европским вршњацима.

Феномен

Оцена корисника:   / 0

Тим ФЕНОМЕНА је до сада покренуо две велике градске манифестације, Ноћ музеја и Фестивал науке. Поред тога, организовали смо више мањих манифестација, као што су Научни пикник и Ноћ истраживача,приредили смо више десетина изложби о различитим темама, а последњих десет година бавимо се и едукацијом и организовањем радионица и семинара у области промоције културе и науке, као општих друштвених вредности.

Ако сте заинтересовани за научне интерактивне радионице, за децу узраста од седам до петнаест година, више информација можете добити на линку.