English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Промоција науке у трећем разреду

Оцена корисника:   / 0

Ученици трећег разреда су у четвртак, 26.10.2017. присуствовали научној радионици на којој су видели пуно занимљивих експеримената и научили доста.

Од идеје до изложбе, роботи 3/2

Оцена корисника:   / 0

Стигла је јесен

Оцена корисника:   / 1

Креативни и маштовити радови ученика млађих разреда, унели су дух јесени у нашу школу и улепшали сваки њен кутак.

Другаци на излету, oктобар 2017. године

Оцена корисника:   / 0

Ученици другог разреда су 09.10.2017. реализовали једнодневну екскурзију на релацији Сремска Митровица, налазиште Сирмијум и Засавица, специјални резерват природе.

Прво смо посетили   историјско налазиште Сирмијум, царску палату у Сремској Митровици, о ком нам је говорио кустос. Упознали смо се са начином градње у то време, начином живота и вредностима које су се у то време цениле. Видели смо остатке старог града, као и макету реконструисаног града , мозаике и слике светаца , између осталих и светог Димитрија, по коме је Митровица добила име. У близини налазишта налази се споменик мангулици који смо такође посетили и искористили прилику да се сликамо.

Из Сремске Митровице прешли смо Саву и ушли у Мачванску Митровицу. Пут смо наставили до специјалног резервата природе, Засавице. Ту смо видели старе расе  животиња- мангулице- сремска, црна ласа и  подолско говече, као и домаће, брдске коње, магарце, овце, козе,...Стручни водич нам је причао о свим ретким и заштићеним биљним и животињским врстама које се налазе у том  резервату. Нажалост, због ниског водостаја , изостала је вожња бродићем, али смо то надокнадили игром на прелепој ливади са  рекреаторима, који су организовали такмичарске игре за све ученике. После укусног ручка, посетили смо и етно кућу, која се налази у оквиру  резервата.

На екскурзији, поред тога што смо се дивно провели, много тога смо научили из предмета Свет око нас , Народне традиције и Чувара природе. Уживали смо у дивном дану, новим сазнањима и дружењу.  У Београд смо се вратили задовољни и пуни утисака.

 

Трећаци на излету, октобар 2017. године

Оцена корисника:   / 1

Ученици трећег разреда су 12.10.2017. године, ишли са својим учитељицама на излет. Посетили су Природњачки музеј у Свилајнцу, манастир Манасија и Ресавску пећину. Имали су прилику да упознају природне лепоте источне Србије, виде водопад Велики Бук и уживају у топлом јесењем дану.

Четвртаци на излету, октобар 2017. године

Оцена корисника:   / 0

Ученици IV разреда, били су 10. октобра 2017. године на једнодневној екскурзији.

Посетили су Аранђеловац, Тополу, Опленац и Орашац.

Поред занимљивих садржаја, везаних за нашу историју, ученици су били у прилици да упознају изглед, живот и рад пећинских људи. Посетили су и пећину Рисовача.