English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Рана јесен

Оцена корисника:   / 3

Ученици 2/5 су уживали у току Дечије недеље и потрудили су се да украсе своју учионицу јесењим детаљима. На часу ликовног смо правили јесење дрво од старих делова пазли, на часу народне традиције смо правили јесењу зимницу, а на часу света око нас смо причали о јесењим плодовима и направили мале јесење корпице.

Час народне традиције у другом разреду

Оцена корисника:   / 1

На часу Народне традиције, ученици 2/1 су бии вредни и креативни. Показали су да се и сада лепе и занимљиве играчке из прошлости.

Трећаци обележили Дане европске баштине

Оцена корисника:   / 2

У овиру манифестације „Дани европске баштине“ , трећи разред  је изабрао тему у оквиру које је свако одељење правило  кувар размењујући и сакупљајући рецепте традиционалних  јела у нашој средини. Наиме, договор је био да сваки ученик осмисли по једну до две странице овог кувара...да откуца или читко испише рецепт, украси страну илустрацијом или сликом тог јела. Све рецепте смо прикупили и укоричили и тако направили одељенски кувар, који  држимо на полици, у учионици.

Ученици су били веома мотивисани, вредни, оригинални... много тога су научили...а изнад свега добро су се забавили!  

Радионица "Разломљена шара"

Оцена корисника:   / 1

Ученици III-1, III-2, III-4 и III-5 реализовали су радионицу у Етнографском музеју- Разломљена шара- орнаменти и математика. На занимљив начин, уз велику помоћ и подршку кустоса музеја научили много о пореклу шара на народним ношњама и инспирацијом за мотиве.Све то су повезали са садржајима из предмета Народна традиција, Природа и друштво и математике.  Проналазили су задате мотиве на ношњама, а затим су самостално правили дезене за кецеље. Ученици су били мотивисани и заинтересовани за рад. Резултати њиховог рада красе наше паное.

Почели смо да освајамо медаље!

Оцена корисника:   / 3

Елена Анђелић, ученица III/2, освајач је златне медаље у категорији ката у Ашихара каратеу, врсти full contact каратеа, којим се Елена бави од своје четврте године.

Осим што је одличан спортиста она је и одличан ђак и нај друг нашег одељења. Поносни смо што имамо такву другарицу!

Час енглеског у другом разреду

Оцена корисника:   / 3

Ученици другог разреда су на часу енглеског правили слова енглеског алфабета.

Показали су креативност у коришћењу различитих материјала.