English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Завршни испит
Otvorena Vrata
Распоред писаних провера
Школски календар
Списак уџбеника
Филтер
 • Припремна настава за упис у Филолошку гимназију

  Филолошка гимназија организује бесплатну припремну наставу за ученике заинтересоване за полагање пријемног испита за упис у први разред Филолошке гимназије.

  Припремна настава ће бити реализована из следећих предмета, са фондом од 20 школских часова за сваки предмет:

  • Српски језик
  • Књижевност
  • Страни језици (енглески, француски, руски и немачки језик)

  Почетак припремне наставе предвиђен је за недељу 19 – 23. новембра 2018. За учешће у припремној настави ОБАВЕЗНА је претходна пријава. Заинтересовани кандидати могу се пријавити попуњавањем електронског формулара који се налази на следећем линку: Пријавни формулар

  Пријављивање за припремну наставу је почело 22. октобра и трајаће до 1. марта 2019. године.

  Више информација можете наћи и на школском сајту: http://filoloska.edu.rs/filoloska/node/835

 • Посета ирске књижевнице Џуди Кертин

  У оквиру активности везаних за сајам књига у школи је 23.10.2018. године гостовала позната ирска списатељица Џуди Кертин. Џуди има велику читалачку публику међу ученицима четвртог разреда наше школе. Ученици су Џудит направили леп и срдачан дочек. Прво је са књижевницом разговарала ученца 4/1 одељења Миа Ђорђевић, од које је идеја дружења и потекла. Потом су ученици четвртог разреда разговарали са Џудит. Цео догађај је испраћен у емисији Водич за родитеље и на телевиѕији N1. Ученици су овом приликом показали велико читалачко интересовање и одлично знање енглеског језика.

  Браво четвртаци, поносни смо на вас!

  {gallery}spisateljica{/gallery}

  Прилог о овој посети. можете погледати на линку.

 • Трећаци у Природњачком музеју у Свијалнцу

  Ученици трећег разреда били су на једнодневној екскурзији у среду, 17.10.2018.год. Посетили су Природњачки музеј у Свилајнцу и уживали у Дино парку у овом месту. Потом су видели водопад Велики Бук и ручали у ресторану, у предивном природном окружењу овог водопада. У касним поподневним сатима уживали су у обиласку Ресавске пећине. Ученици су много тога научили, дружили се и одлично провели!

  {gallery}trecaci u svilajncu{/gallery}

   

 • Посета Сајму књига, oктобар 2018. године

  Ученици наше школе су посетили регионално највећу манифестацију посвећену књизи-Међународни београдски сајам књига. Упознали су се са радим домаћих и страних писаца, уживали су у разноврсној  књижевној понуди и још једном показали да су права, верна читалачка публика. Видимо се поново следеће године!

  {gallery}sajam knjiga{/gallery}


 • Модели ћелије

  Вредне руке наших петака. Све похвале за креативност у изради модела ћелије!

  {gallery}natasa radmilovic{/gallery}

 • Рана јесен

  Ученици 2/5 су уживали у току Дечије недеље и потрудили су се да украсе своју учионицу јесењим детаљима. На часу ликовног смо правили јесење дрво од старих делова пазли, на часу народне традиције смо правили јесењу зимницу, а на часу света око нас смо причали о јесењим плодовима и направили мале јесење корпице.

  {gallery}ivanakuzmanovic{/gallery}

 • Час народне традиције у другом разреду

  На часу Народне традиције, ученици 2/1 су бии вредни и креативни. Показали су да се и сада лепе и занимљиве играчке из прошлости.

  {gallery}gocalukic{/gallery}

 • Дан школе, 8. октобар 2018. године

  Овогодишњи Дан школе обележили смо свечаном приредбом у просторијама Центра за образовање и културу ,,Божидарац 1947“. Тема приредбе била је ,,Музика из филма“. Одлични сценски наступи, игра, глума и песма наших ученика свима су измамили осмех и пробудили емоције. Дивни костими  украшавали су сцену. Посебно смо поносни на велики број ученика који су добили Захвалнице због пласмана на републичка такмичења.

  {gallery}danskole2018{/gallery}

 • Трећаци обележили Дане европске баштине

  У овиру манифестације „Дани европске баштине“ , трећи разред  је изабрао тему у оквиру које је свако одељење правило  кувар размењујући и сакупљајући рецепте традиционалних  јела у нашој средини. Наиме, договор је био да сваки ученик осмисли по једну до две странице овог кувара...да откуца или читко испише рецепт, украси страну илустрацијом или сликом тог јела. Све рецепте смо прикупили и укоричили и тако направили одељенски кувар, који  држимо на полици, у учионици.

  Ученици су били веома мотивисани, вредни, оригинални... много тога су научили...а изнад свега добро су се забавили!  

  {gallery}debtrecaci{/gallery}

 • Радионица "Разломљена шара"

  Ученици III-1, III-2, III-4 и III-5 реализовали су радионицу у Етнографском музеју- Разломљена шара- орнаменти и математика. На занимљив начин, уз велику помоћ и подршку кустоса музеја научили много о пореклу шара на народним ношњама и инспирацијом за мотиве.Све то су повезали са садржајима из предмета Народна традиција, Природа и друштво и математике.  Проналазили су задате мотиве на ношњама, а затим су самостално правили дезене за кецеље. Ученици су били мотивисани и заинтересовани за рад. Резултати њиховог рада красе наше паное.

  {gallery}nodjekic{/gallery}

 • Почели смо да освајамо медаље!

  Елена Анђелић, ученица III/2, освајач је златне медаље у категорији ката у Ашихара каратеу, врсти full contact каратеа, којим се Елена бави од своје четврте године.

  Осим што је одличан спортиста она је и одличан ђак и нај друг нашег одељења. Поносни смо што имамо такву другарицу!

 • Најбољи глумци и рецитатори

  Првог дана Дечије недеље, ГО Врачар и Удружење пријатеља деце Врача, наградили су најбоље глумце и рецитатора из наше школе.

 • Обавештење за ученике и родитеље поводом обележавања дана школе

  ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ

   

  Због дана школе, у понедељак, 8. октобра 2018. године настава ће бити скараћена у обе смене. Настава ће се одвијати по следећем распореду:

  -       преподневна смена

  1. 1.   час – од 8 до 8,30
  2. 2.   час – од 8,35 до 9,05
  3. 3.   час – од 9,25 до 9,55
  4. 4.   час – од 10 до 10,30
  5. 5.   час – од 10,35 до 11,05
  6. 6.   час – од 11,10 до 11,40

   

  -       поподневна смена

  1. 1.   час – од 12 до 12,30
  2. 2.   час – од 12,35 до 13,05
  3. 3.   час – од 13,25 до 13,55
  4. 4.   час – од 14 до 14,30
  5. 5.   час – од 14,35 до 15,05
  6. 6.   час – од 15,10 до 15,40

   

  Продужени боравак ће радити до 16 часова.

  Директор школе:

  Вера Шаиновић

 • Час енглеског у другом разреду

  Ученици другог разреда су на часу енглеског правили слова енглеског алфабета.

  Показали су креативност у коришћењу различитих материјала.

  {gallery}veca engleski{/gallery}

 • Енергија, вода, отпад

  У петак, 27.09.2018. године, у периоду од 18:30 до 20 часова, у школском дворишту одржана је мултимедијална презентација на тему ,,Енергија, вода, отпад“.

  Ово је друга у низу манифестација у оквиру програма ,,Учимо о одрживом развоју у школама Србије“ коју Фондација Дана у сарадњи са ГО Врачар организује на отвореним просторима града.

 • Желим да возим, морам да знам!

  {gallery}obuka na poligonu{/gallery}

  У оквиру пројекта „ЖЕЛИМ ДА ВОЗИМ, МОРАМ ДА ЗНАМ!“ који реализује Центар за безбедност саобраћаја у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја градске општине Врачар, а финансира Градска управа града Београда – Секретаријат за саобраћај и градска општина Врачар, у основној школи "Јован Миодраговић" одржано је предавање на тему безбедности бициклиста у саобраћају као и обука на бициклистичком полигону, за ученике петих и шестих разреда.

  Циљ пројекта је да, кроз организовање предавања и обука, деца стекну основна знања и вештине за безбедно учествовање у саобраћају као возачи бицикла. Едукација, која је спроведена у оквиру пројекта, се састојала из теоријског и практичног дела. Теоријски део је обухватао одржавање предавања на тему безбедности бициклиста, у учионицама, који покрива теорију вожње бицикла и има за циљ да подигне свест о значају вожње бицикла у погледу здравља и заштите животне средине као и да деца стекну основна знања у погледу познавања саобраћајних прописа како би безбедно учествовали у саобраћају као возачи бицикла, док је практични део обухватао спровођење обука на бициклистичком полигону где деца кроз разне вежбе стичу практична знања и вештине за безбедно учествовање у саобраћају као возачи бицикла.

 • Промоција науке у трећем разреду

  Ученици трећег разреда су у четвртак, 26.10.2017. присуствовали научној радионици на којој су видели пуно занимљивих експеримената и научили доста.

  {gallery}promocija nauke 3 razred{/gallery}

 • Од идеје до изложбе, роботи 3/2

  {gallery}roboti 3-2{/gallery}

 • Стигла је јесен

  Креативни и маштовити радови ученика млађих разреда, унели су дух јесени у нашу школу и улепшали сваки њен кутак.

  {gallery}jesen pano 2017{/gallery}

 • На сајму књига, октобар 2017. године

  {gallery}sajam knjiga 2017{/gallery}

  Ученици шестог, седмог и осмог разреда су са својим наставницама српског језика обишли овогодишњи 62. Међународни београдски сајам књига под слоганом Кључ је у књигама. У фокусу овогодишњег сајма је савремена књижевност на немачком језику, а домаћини су Немачка, Швајцарска, Аустрија и Лихтенштајн. У три сале, са више од 450 издавача свако је пронашао књигу по свом укусу.

  Као и сваке године, на Сајму књига могу се срести бројни домаћи и инострани писци који представљају своје књиге.

  За неке ученике посета Сајму је ново искуство које ће, верујемо, прерасти у традицију.

  Наша школа не пропушта прилику да своје ђаке упозна са овако значајним манифестацијама које се одржавају у нашем граду.

  До наредне јесени и неких нових наслова уживаћемо у изабраним књигама.

  Наставнице

  Тања Лабан, Марија Кушић и Тамара Седлан

 • Обавештење о радној суботи, 25. новембра 2017. гододине

  Обавештавамо родитеље и ученике да је субота 25.11.2017. године наставни дан. Часови ће тог дана бити скраћени на 30 минута, а смене ће бити организоване на следећи начин: непарна смена пре подне а парна после подне.

  Настава ће се одвијати по следећем распореду:

  -       преподневна смена –

  1. час – од 8 до 8,30
  2. час – од 8,35 до 9,05
  3. час – од 9,25 до 9,55
  4. час – од 10 до 10,30
  5. час – од 10,35 до 11,05
  6. час – од 11,10 до 11,40

  -       поподневна смена –

  1. час – од 12 до 12,30
  2. час – од 12,35 до 13,05
  3. час – од 13,25 до 13,55
  4. час – од 14 до 14,30
  5. час – од 14,35 до 15,05
  6. час – од 15,10 до 15,40

   Тог дана неће бити организована настава продуженог боравка.

 • Безбедност деце у саобраћају

  У уторак, 24. октобра 2017. године, ученици петог разреда су учествовали у вршњачкој едукацији о безбедности деце у саобраћају, коју су за њих припремили ученици Техничке школе ГСП, у сарадњи са Саветом за безбедност ГО Врачар. Петаци су учествовали у разговору, постављали питања и показали да доста познају прописе из области саобраћаја.

  {gallery}bus{/gallery}

 • Другаци на излету, oктобар 2017. године

  {gallery}drugaci izlet oktobar 2017{/gallery}

  Ученици другог разреда су 09.10.2017. реализовали једнодневну екскурзију на релацији Сремска Митровица, налазиште Сирмијум и Засавица, специјални резерват природе.

  Прво смо посетили   историјско налазиште Сирмијум, царску палату у Сремској Митровици, о ком нам је говорио кустос. Упознали смо се са начином градње у то време, начином живота и вредностима које су се у то време цениле. Видели смо остатке старог града, као и макету реконструисаног града , мозаике и слике светаца , између осталих и светог Димитрија, по коме је Митровица добила име. У близини налазишта налази се споменик мангулици који смо такође посетили и искористили прилику да се сликамо.

  Из Сремске Митровице прешли смо Саву и ушли у Мачванску Митровицу. Пут смо наставили до специјалног резервата природе, Засавице. Ту смо видели старе расе  животиња- мангулице- сремска, црна ласа и  подолско говече, као и домаће, брдске коње, магарце, овце, козе,...Стручни водич нам је причао о свим ретким и заштићеним биљним и животињским врстама које се налазе у том  резервату. Нажалост, због ниског водостаја , изостала је вожња бродићем, али смо то надокнадили игром на прелепој ливади са  рекреаторима, који су организовали такмичарске игре за све ученике. После укусног ручка, посетили смо и етно кућу, која се налази у оквиру  резервата.

  На екскурзији, поред тога што смо се дивно провели, много тога смо научили из предмета Свет око нас , Народне традиције и Чувара природе. Уживали смо у дивном дану, новим сазнањима и дружењу.  У Београд смо се вратили задовољни и пуни утисака.

   

 • Успех наших пливача

                             

  Овог викенда на међународном такмичењу у Бечеју, "Спринт 2017", ученици наше школе освојили су три медаље.

  ДАРИЈЕ АЛИМПИЋ, ученик 1/4, освојио је сребрну медаљу у дисциплини 50m прсно.

  ЛАВ АЛИМПИЋ, ученик 4/3, освојио је златну медаљу у дисциплини 50m леђно и сребрну медаљу у дисциплини 50m делфин.

  Честитамои пуно успеха на следећим такмичењима.

   

   

 • Каратисткиња Уна

                                   

  Уна Грбић ученица 5/5 одељења на Међународном такмичењу у каратеу, у Будимпешти, прошлог викенда заузела је треће место и сребрну медаљу.
  Честитамо и желимо јој успех у наредним такмичењима.

 • Феномен

  Тим ФЕНОМЕНА је до сада покренуо две велике градске манифестације, Ноћ музеја и Фестивал науке. Поред тога, организовали смо више мањих манифестација, као што су Научни пикник и Ноћ истраживача,приредили смо више десетина изложби о различитим темама, а последњих десет година бавимо се и едукацијом и организовањем радионица и семинара у области промоције културе и науке, као општих друштвених вредности.

  Ако сте заинтересовани за научне интерактивне радионице, за децу узраста од седам до петнаест година, више информација можете добити на линку.

 • Трећаци на излету, октобар 2017. године

  Ученици трећег разреда су 12.10.2017. године, ишли са својим учитељицама на излет. Посетили су Природњачки музеј у Свилајнцу, манастир Манасија и Ресавску пећину. Имали су прилику да упознају природне лепоте источне Србије, виде водопад Велики Бук и уживају у топлом јесењем дану.

  {gallery}treci razred izlet 2017{/gallery}

 • Четвртаци на излету, октобар 2017. године

  {gallery}4 razred ekskurzija 2017{/gallery}

  Ученици IV разреда, били су 10. октобра 2017. године на једнодневној екскурзији.

  Посетили су Аранђеловац, Тополу, Опленац и Орашац.

  Поред занимљивих садржаја, везаних за нашу историју, ученици су били у прилици да упознају изглед, живот и рад пећинских људи. Посетили су и пећину Рисовача.

 • Дан школе, 8. октобар 2017. године

  {gallery}dan skole 2017{/gallery}

  Овогодишњи Дан школе обележили смо свечаном приредбом у просторијама Центра за образовање и културу ,,Божидарац 1947“.

  Било је то обележавање дана знања, радости, љубави и пријатељства. Тема приредбе била је љубав.

  Ученици наше школе и њихови наставници испричали су једну лепу и животну љубавну причу. Целу причу употпунио је и одличан одабир песама у интерпретацији хора школе ,,Јован Миодраговић“. Сви смо уживали у приредби, а осмеси су се могли видети на лицима присутних, који су заједно са учесницима приредбе 45 минута пловили морем најлепших осећања.

 • Трежаци на саобраћајном полигону

  {gallery}saobracajni poligon{/gallery}

 • Најбољи друг 2017/2108. школске године

  НАЈБОЉИ ДРУГ

  {gallery}najbolji drug 2017{/gallery}

  У оквиру Програма за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања, предвидели смо и активност „БИРАМО НАЈБОЉЕГ ДРУГА“.

   На почетку сваке школске године ученици на часу одељењског старешине имају посебан задатак: врши се анкетирање ученика (које је анонимно) у коме треба да изаберу ученика који је био НАЈБОЉИ ДРУГ предходне  школске године. Ученици не треба да пишу ко је само њима  најбољи друг, већ предлажу ученика  за кога сматрају да је и осталим ученицима добар друг. Онај за кога већина предложи , добија  титулу најбољег друга. Наводе  и особине због којих су предложени.

  Детаље прочитајте а линку.

 • Дани европске културне баштине, 2017. година

  Ученици ОШ "Јован Миодраговић", обележили су "Дане европске баштине" на Каленић пијаци, 30.9.2017.године. Малишани су продавали производе које су правили са својим учитељицама у продуженом боравку.
  {gallery}dani ekb{/gallery}
 • Обавештење за родитеље поводом Дана школе

  Због дана школе, у петак 6. октобра 2017. године настава ће бити скараћена у обе смене. Настава ће се одвијати по следећем распореду:

  -        преподневна смена –

  1. 1.   час – од 8 до 8,30
  2. 2.   час – од 8,35 до 9,05
  3. 3.   час – од 9,25 до 9,55
  4. 4.   час – од 10 до 10,30
  5. 5.   час – од 10,35 до 11,05
  6. 6.   час – од 11,10 до 11,40

  -        поподневна смена –

  1. 1.   час – од 12 до 12,30
  2. 2.   час – од 12,35 до 13,05
  3. 3.   час – од 13,25 до 13,55
  4. 4.   час – од 14 до 14,30
  5. 5.   час – од 14,35 до 15,05
  6. 6.   час – од 15,10 до 15,40

  Продужени боравак ће радити до 16 часове.

  Директор школе:

  Вера Шаиновић

   

   

 • Летопис ОШ "Јован Миодрагвовић" за школску 2016/2017. годину

  Летопис школске 2016/2017. године, можете преузети на линку.

 • Миодраговићеве вашарске чаролије

   МИОДРАГОВИЋЕВЕ  ВАШАРСКЕ  ЧАРОЛИЈЕ

   

         Oбавештавамо родитеље  да ће се  у петак, 18. новембра 2016. год. у периоду од 17 до 20 час. организовати  јесењи вашар под називом ,,Миодраговићеве вашарске чаролије“. Активности ће бити организоване у сали за физичко васпитање и у кабинету за ликовну и музичку културу.

         Тог дана настава ће бити скраћена и то:

   - у преподневној смени настава почиње у 8, а завршава се у 11 и 40 час;

   - у поподневној смени настава почиње у 12, а завршава се у 15 и 40 час.

         Позивамо родитеље да посете ,,Миодраговићеве вашарске чаролије“.

         Сва прикупљена средства искористиће се за сређивање школског дворишта.

          

                                                          Ученици и наставници школе 

 • Прваци у позоришту

  {gallery}prvaci pozoriste 1{/gallery}

 • Трећаци на излету

  {gallery}trecaci na izletu{/gallery}

 • Кошаркашка такмичења

  {gallery}kosarka{/gallery}

  Дана 12.10.2016. одржано је школско такмичење у кошарци у ОШ ,,Владислав Рибникар" у конкуренцији дечка и девојчица 5/6 разред.
  Ученице наше школе освојиле су 1. место победивши у полуфиналу домаћине, резултатом 12:4, а онда у финалу ОШ,,Краљ Петар ИИ" резултатом 14:6.

  Ученици су изгубили у полуфиналу после неизвесне заврснице од ОШ,, Светозар Марковић" резултатом 12:14.
  У конкуренцији 7/8 разреда, наше ученице су заузеле 2.место, док су ученици заузели 4.место.

  Честитамо свима који су представљали нашу школу.

 • Први излет првака

  {gallery}prvaci na izletu{/gallery}

  У четвртак, 13.10.2016.године, на свој први заједнички излет, упутили су се и најмлађи ђаци наше школе, прваци. Посетили су Мали Иђош. Много су тога научили и видели: стару пекару, кућу, земуницу  и начин живота у то време, језерце, салаш са многобројним домаћим животињама, јахали су коња и магарца, возили се у приколици и спуштали жичаром...Поред забаве, игре, дивног ручка, топла штрудла измамила је осмехе на лицима свих. Сунчан и топао дан учинио је додатно овај излет незаборавним.

 • Дан школе, 8. октобар 2016. године

  {gallery}dan skole 2016{/gallery}

  У петак, 7. октобра 2016. године, у просторијама КУД-а ''Градимир'', прославили смо Дан школе.

  Тематски смо се определили за путовање по свету. Тако су ученици наше школе путовали по Италији, Јапану, Шпанији, Африци, Америци, Француској, Бразилу и коначно се вратили тамо одакле су и кренули, у Србију.

  Хор је певао чувене нумере на оригиналним језицима тих земаља, рецитовали смо песме и изводили скечеве.

  Причало се и о Салвадору Далију, Пласиду Домингу, Шекспиру, Жаку Преверу.

  Плесао се танго, играло се у ритму афричких зурли и бубњева, али и француских шансона, јапанских песама и српског фолклора. 

 • Радост Европе

  {gallery}radost evrope{/gallery}

  Радост Европе је највећа и најстарија међународна манифестација дечјег стваралаштва, установљена давне 1969. године поводом Светског дана детета.

  Почетком октобра у Београд су стигла деца из многих земаља Европе, да играју, певају, глуме, а пре свега да се друже и добро забављају.

  Скоро да нема европске земље чија деца, у ових 47 година трајања манифестације, нису била гости “Радост Европе”.

  Ове године, наши ученици били су домаћини дриговима из Молдавије.

  Дружењр је било узбудљиво и динамично. Сигутно ћемо га памтити.

 • Сигурна кућица за врачарске врапце

  {gallery}vrapci{/gallery}

  У уторак, 04.октобра 2016.године у oпштини Врачар је организована изложба под називом "Сигурна кућица за врачарске врапце".

  Ученици наше школе су присуствовали изложби на којој су биле изложене и кућице за птице које су прошле године осликали ученици V4.

  Председник општине је поздравио госте изложбе и у краћем говору  похвалио акцију коју је осмислила организација "Деца Врачара". Деца вртића "Лепа Витас" су одржала пригодан програм.

  Наша школа је добила захвалницу за учешће, као и кућице које смо осликали. Неке од њих поставићемо у школском дворишту како бисмо га улепшали и учинили још кориснијим.
 • Градско такмичење у пливању, октобар 2016. године

  Градско такмичење у пливањуодржано је 5. и 6. октобра, на базену Спортског центра 11. април, на Новом Београду

  Анђела Бошков, 6/5, техника прсно, 1. место и пласирала се на републичко такмичење, које ће се одржати у Крагујевцу, 16. новембра 20136. године

  Лав Алимпић, 3/3, техника краул-6. место

  Лазар Марушић, техника краул-9. место

  Милош Пањевац, техника краул-17. место

  Наталија Саковић, 8/4, техника краул-14. место.

  Све честитке на резултатима у изузетно јакј конкуренцији од 65 учесника, за сваки стил пливања, а посебно Анђели!

 • Обавештење поводом Дана школе

  О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

   

  Обавештавамо родитеље и ученике да ће часови дана 7.10.2016. године. бити скраћени на 30 минута, због прославе Дана школе.

  Молимо родитеље да децу из боравка преузму до 17. часова.

  -         преподневна смена –

  1. час – од 8 до 8,30
  2. час – од 8,35 до 9,05
  3. час – од 9,25 до 9,55
  4. час – од 10 до 10,30
  5. час – од 10,35 до 11,05
  6. час – од 11,10 до 11,40

  -         поподневна смена –

  1. час – од 12 до 12,30
  2. час – од 12,35 до 13,05
  3. час – од 13,25 до 13,55
  4. час – од 14 до 14,30
  5. час – од 14,35 до 15,05
  6. час – од 15,10 до 15,40

   

  У Београду,                           Директор школе

  03.10.2016. год.                    Вера Шаиновић

 • Бирамо најбољег друга

  У оквиру Програма за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања, предвидели смо и активност „БИРАМО НАЈБОЉЕГ ДРУГА“.

  {gallery}najbolji drug{/gallery}

               Ова акција, као и остале, има за циљ промовисање људских вредности, као што су: хуманост, толеранција, активности усмерене на мирно решавање сукоба, добронамерна искреност, спремност да се помогне и сл.             Похваљујемо све оне које су другари из одељења одабрали да носе ову часну титулу!

  По избору другара из одељења НАЈБОЉИ ДРУГОВИ у школској 2014/15. години су :

 • Стандарди квалитета рада образовно-васпитних установа

  Стандарде квалитета рада образовно-васпитних установа, можете преузети на линку Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.

 • Млади фудбалери

  На међународном турниру у фудбалу "Липовачки куп 2006", ученици III1, Милош Суводолац и Вељко Миливојевић, играчи ФК "Атаканте", освојили су златну медаљу.
  Све честитке!
  {gallery}fudbal{/gallery}
 • Најмлађа такмичарка са три медаље

  На Међународном турниру у ритмичкој гимнастици где је учествовало 8 земаља, наша ученица  Јана Ђорђевић, III1, наступала је у А програму, као најмлађи такмичар и освојила 3 медаље - злато, сребро и бронзу.
  Честитамо, Јано и желимо ти још много успеха!!!!
  {gallery}jana djordjevic{/gallery}
 • Распоред допунске/додатне наставе за школску 2015/2016. годину

  Распоред допунске/додатне наставе за школску 2015/2016. годину, можетњ погледати на линку.

 • Обавештење за родитеље ученика који похађају продужени боравак

  Службени телефон боравка користи се, искључиво, за потребе отказивања оброка и обавештавања учитеља о недоласку ученика.

  Све информације везане за рад, напредовање и дисциплину ученика, родитељи могу добити на дану отворених врата, који је за све разреде сваке среде у поподневној смени боравка од 16 – 17 и 30 час.

  Уколико ученик не остаје у боравку после наставе или неко други долази по ученика, родитељи су у обавези да о томе обавесте учитељице боравка на  службени телефон.

   

  Управа школе

 • Донација у знак сећања на учитељицу Десу

  {gallery}uciteljica desa{/gallery}

  Госпођа Десанка Драгишић Кривокапић била је учитељица у нашој школи од 1978 .до 1984. годine.

  Учитељица Деса је волела свој посао и школу која је тада носила име Сава Ковачевић.

  У знак сећања на мајку, а и због лепих година које је провела у нашој школи, њен син, господин Радивој Ковачевић, иначе веома успешан послован човек, донирао је школи шест лап топ рачунара, марке Lenovo и један пројектор, марке Epson.

  Хвала господину Ковачевићу.

   

 • Посета Француском културном центру

  У среду, 14. октобра 2015. године, група ученика петог и седмог разреда наше школе посетила је Француски културни центар, у пратњи професора француског језика ,Данице Глишић и Драгице Шајн.
  Ученици су учествовали у радионицама на тему "Еколошки изазови: а да се  аклиматизујемо?". Ово је једна од активности коју организује Француски институт у Србији а у оквиру 21. Конференције УН о климатским променама. Посета је била занимљива и корисна за ученике.

  {gallery}fkcentar{/gallery}

 • Свечаност у Општини Врачар, у част победника

  {gallery}opstina{/gallery}

  У среду, 14. октобра 2015. године, у свечаној сали Општине Врачар, организован је свечани пријем за ученике који су на прошлогодишњим такмичењима у организацији Деце Врачара освојили прва места на општинским или градским такмичењима.

  Нашу школу су представљали ученици V4, победници такмичења "Најраспеванија одељенска заједница". Све ученике су поздравили председник организације Деца Врачара, Драги Величковић, као и и председница Општине, Тијана Благојевић.

  После пригодног музичког програма у којима су наступали сви победници, деца су почашћена соковима и слаткишима. 

  Свечано и лепо. 
  Желимо и убудуће  много успеха ученицима наше школе!
 • Колач мали, а дечје срце велико

  Ученици 8/2 и 8/4 су, у петак, 9. октобра 2015. године, учествовали у хуманитарној акцији под слоганом „Колач мали, а дечије срце велико“ у организацији Пријатеља деце Врачара.

  Продавали су колаче које су правили и тако прикупили новчана средства за набавку ордопедских помагала и хируршку интервенцију за ученицу осмог разреда ОШ „Светозар Марковић“.

  {gallery}kolaci{/gallery}

 • Првенство Београда у шаху за пионире

  У суботу и недељу, 10. и 11. октобра, одржано је пионирско првенство Београда у шаху за дечаке и девојчице.

  Ученици наше школе и екипе шаховског клуба „Делфин”, Вук Исаковић III/5 и Симона Матић V/5, у својим категоријама, освојили су прва места, златне медаље и пехаре за ШК „Делфин”.

   Честитамо на успеху!

 • Фестивал дечјег стваралаштва, 2015. године

  {gallery}fds2015{/gallery}

  У петак,9.10.2015.године,ученици 5/4 учествовали су на Фестивалу дечијег  стваралаштва на Калемегдану.
  Певали су песму "Пријатељство" са којом су се представили,прошле године, на такмичењу "Најраспеваније одељење".
  Као и много пута раније, ученици су својом песмом и својим понашањем на најбољи начин представили  нашу школу.
  Ни овога пута није изостала подршка њихове учитељице, Љиљане Стокановић.Посебно се захваљујем Невени Благојевић-Пешић која је помогла деци  да се припреме за овај наступ и која је све време била са нама и уз нас.

                                                  Одељењски старешина 5/4
                                                    Драгица Шајн

 • Екскурзија осмака, октобар, 2015. године

  {gallery}ekskurzija 8-2015{/gallery}

   Први октобарски викенд провели смо на нашој опроштајној ђачкој екскурзији. Наша прва станица била је Овчарско-кабларска клисура и Манастир Благовештење. Потом смо нактарко боравили на Златибору, а затим се упутили ка Тари. Уживали смо у лепом времену и богатој флори ове наше планине. Возили смо се Шарганском осмицом, пругом уског колосека, која је била чувена као јединствено решење у свету и велико дело наших инжињера и градитеља. Посетили смо и Дрвенгад на Мокрој гори. У повратку смо свратили до Манастира Рача код Бајине Баште, а видели смо и хидроелектрану Перућац.

 • OГЛАС за прикупљање писмених понуда за давање у зaкуп простора за 2015/2016. годину

   ОСНОВНА ШКОЛА „ЈОВАН МИОДРАГОВИЋ“

  Београд, Војводе Драгомира 1

  објављује

   

  OГЛАС

  за прикупљање писмених понуда за давање у зaкуп простора за 2015/2016. годину:

   

  Фискултурна сала

              Површина фискултурне сале са једном свлачионицом износи око 300 m².

  Почетна цена за коришћење сале износи 1.500,00 динара по сату коришћења.

              Рок трајања закупа – 19.10.2015. до 30.06.2016. године.

              Расположиви термини:

  -          понедељак, уторак, среда, четвртак, петак - од 22 до 23 часа,

  -          субота – од 9 до 10 и од 15 до 16 часова

  -          недеља – од 9 до 10, од 13 до 14 и од 15 до 18 часова. 

              Закупљени простор се може користити искључиво за тренинг спортских екипа.

  Обавезе закупца – да одржава и редовно чисти простор који користи, да плаћа накнаду за чување школских просторија у време тренинга.

              Отварање приспелих понуда одржаће се 16.10.2015. године у 11 часова, у канцеларији секретара школе.

 • Дан школе, 8. октобар 2015. године

  У четвртак, 8. октобра, обележили смо Дан школе, свечаном приредбом коју су  припремили хор, драмска секција и плесна група школе ,,Јован Миодраговић“. У реализацији ове приредбе помогао нам је и КУД Градимир.

  Овогодишња приредба била је посвећена Београду, с обзиром да је Јован Миодраговић највећи део своје каријере и свога живота провео у Београду. Посебан ефекат су оставиле ешарпе са амблемом Београда, које су носили чланови хора, а које су направили наши ученици који похађају изборни предмет домаћинставо

  Обележавајући Дан школе организовали смо литерарни и ликовни конкурс са темом Београд, а одржано је и финално спортско такмичење којим се завршила недеља спорта.

  {gallery}dan skole 2015{/gallery}

   

 • Мобилна верзија сајта

    Ако школском сајту приступате путем паметног телефона, користите мобилну верзију сајта.

    Мобилна верзија сајта је, за сада, постављена у основном моду.

    Учитава се насловна страна са главним менијем.

    Ако вам више одговара десктоп верзија, увек можете да се вратите на њу.

    Скролујете страницу до краја и на дну кликнете на линк Десктоп верзија.

 • Финале спортских игара врачарских првака на Шупљој стени

  У суботу, 3. октобра, у врачарском дечјем одмаралишту "Шупља стена", на Авали, одржано је финале првих Спортских игара врачарских првака.
  Ученици су се такмичили у трци на 30m и спретности на забавном полигону.
  Одељење I/5, са још седам ученика из других одељења, освојило је ТРЕЋЕ МЕСТО и награђено медаљама и похвалницама.
  Ученик Страхиња Ристић освојио је ДРУГО МЕСТО у трци на 30m.

  БРАВО ПРВАЦИ!!!

  {gallery}sivprvaka{/gallery}

   
 • Радост Европе, октобар 2015. године

  4. октобар 2015. године

  Испред ДКЦ-а

  3. октобар 2015. године

  Учеснике манифестације ''Радост Европе'', данас је примио председник Републике Србије, Томислав Николић са супругом.

  Наш другар Зоро Желев, прославио је рођендан, а после пријема код  Председника Републике, организован је спортско рекреативни дан на Ади Циганлији.

  Погледајте још слика са јучерашњег карневала.

  {gallery}radost evrope 3{/gallery}

  2. октобар 2015. године

  Гости из Бугарске су данас са домаћинима обишли Зоолошки врт града Београда.

  {gallery}radost evrope 2{/gallery}

  1. октобар 2015. године

  Данас су ученици наше школе примили другаре из Бугарске, у оквиру манифестације Радост Европе.

  Од сутра крећу заједничке активности и дружења.

  {gallery}radost evrope 1{/gallery}

 • Како трећаци праве рељеф

   

   

  Трећаци су на часовима ликовног практично показали шта су научили на часовима природе и друштва о рељефу
  Поделили су се у групе и заједничким снагама направили различите облике рељефа. Уживали су ,а оригиналност и креативност им нису недостајале.
  Ученици III/5
  {gallery}3-5 reljef{/gallery}
  Ученици III/1
  {gallery}3-1 reljef{/gallery}

   

   

 • Петаци о митологији

  Наши петаци су уживали у обради грчких митова и проучавању неустрашивих хероја и јунака.
  То им је био одличан подстицај да се заинтересују и за митове и митологију различитих цивилизација и култура.
  Добили смо интересантне радове који се баве египатским божанствима, римским боговима, грчком митологијом, а посебну пажњу привукла су словенска митска бића.
   {gallery}grckimitovi{/gallery}
 • Посета Сајму књига

  У четвртак, 30. октобра 2014. године,  ученици 7. разреда су посетили Сајам књига у Београду.
  Организација наставника, добро расположење ученика и лепо време учинили су да све протекне у најбољем реду.
  Ученици су тражили и куповали књиге различитих жанрова у шареноликом опусу издавачких кућа.
  Ученике на овом путу су пратиле Тамара Васиљевић и Маја Радовић, наставнице српског језика.
   Да смо се вратили задовољни и расположени документују слике које прилажемо...
   Сајам књига је отворен до 2. новембра, а овогодишњи почасни гост је Кина, која наступа са слоганом: "Књига продубљује пријатељство, сарадња гради будућност".
  {gallery}sajamknjiga{/gallery}
 • Чувамо природу

  Ученици IV4 су 29. октобра 2014. године, посетили Међународни фестивал зелене културе “Green Fest”, који се одржава у Дому омладине.

  Били су учесници радионице “Опасни становници Фрушке Горе'', на којој су цртали, такмичили се у квизу знања, гледали филмић и учили о разним инсектима.

  Научили су колико је важно чувати нашу планету и како и могу да имају важну улогу у томе.

  Поклонили су и доста књига за библиотеку ОШ “Посавски партизани” у Обреновцу.

  Уз бомбоне и љубазне и занимљиве студенте који су са њима радили, било им је веома пријатно.  Једва чекају следећи фестивал.

  {gallery}cuvamoprirodu{/gallery}

 • Фестивал ''Крокодил''

  Ученици четвртог разреда наше школе присуствовали су другом фестивалу Крокодокодил одржаном у позоришту Дадов 15. октобра 2014. године, од 13:00 до 14:15 часова.

  Фестивал Крокодокодил заједнички организују београдска удружења Крокодил и ОК образовање и култура, који у први план стављају књижевност за децу и културу читања, као и одгајање нове читалачке публике.

  Ове године фестивал је за централну тему имао жанр страве и ужаса, с поднасловом „Како побећи из хорор приче''. Програм су водили писци за децу Јасминка Петровић и Раша Попов. На оригинални начин младима су представљене књиге и домаћи аутори Растко Ћирић, Александар Палавестра и Урош Петровић и шведска хорор књижевница за децу и младе Лена Олмарк.

  Ученици су с великом радозналошћу и одушевљењем пратили програм и на крају бурним аплаузом поздравили учеснике.

  {gallery}krokodil{/gallery}

 • Прваци на Авали

  {gallery}prvacieks{/gallery}

 • Лутке из прошлости

  На часу народне традисије, ученици 2/1 научили су да су се њихови вршњаци у прошлости играли другачији играчкама.

  Неке од тих играчака могу да се направе и данас. Ученици су правили лутке од варјача.

  Погледајте!

  {gallery}lutkeizproslosti{/gallery}

 • Ђаци вас моле, уcпорите поред школе

  "Паркинг сервис" уз подршку града Београда и ове године спроводи акцију "Ђаци вас моле, успорите поред ш

  коле", чији је циљ повећање безбедности деце у саобраћају. На едукативној представи одржаној у нашој школи 20. октобра 2014. године, прваци су имали прилику да кроз игру науче најосновнија правила о безбедности у саобраћају.

  {gallery}djvmups{/gallery}

   

   

 • Међународни дан девојчица

  Уједињене нације су 2011. године донеле одлуку да 11. октобар постане Међународни дан девојчица-дан који је намењен промовисању права девојчица и повећавању свести о неравноправности са којом  се суочавају само зато што су девојчице.

  Поводом Дана девојчица ученице наше школе, укупно њих 29, из одељења VII/1 и VII/4  прихватиле су учешће у радионицама које је организовала 13. октобра, Општина Врачар.

  Радионице су обухватале разна питања: о лепом изгледу, (не)задовољству изгледом, утицају медија итд. Бавили су се и саветима за бољи однос према свом телу.

  Порука ових радионица је била : “Престанимо да мењамо своје тело и почнимо да мењамо свет”.

  Девојчице су у Општину ишле у пратњи наставнице географије, Светлане Баровић.

  {gallery}dandevojcica{/gallery}

 • Другаци на излету

  Ученици другог разреда ишли су на једнодневни излет, 15. октобра 2014. године, у Бачки Петровац и Кулпин.

  Видели су словачку кућу (земуницу) и упознали се са начином живота и рада у прошлости.

  У радионици ''Удружење петровачких жена'', уживали су у различитим ношњама, ручним радовима и играчкама које су ручно рађене.

  Обишли су и Дворац Дунђерски.

  Упркос киши, лепо су се провели.

  {gallery}drugacieks{/gallery}

   

   

 • Прво место у фудбалу на Врачару

  Општинско такмичење у фудбалу, одржано је у Трећој гимназији, 15. октобра 2014. године.
   
  У такмичењу су узеле учешће све врачарске основне школе.
   
  Наша екипа је освојила прво место, а друго место ОШ ''Владислав Рибникар''. За треће место се није играло.
   
  Боје наше школе бранили су Лазар Јевић, Лука Љубиша, Лука Браки, Коста Стругар, Марко Беслаћ, Обрад Марковски, Данило Пјановић, Милорад Жеравчић и Богдан Радовановић.
   
  Честитамо!
 • Посета Ботаничкој башти

  Ученици четвртог разреда су у уторак, 13. октобра 2014. године посетили Ботаничку башту.

  У чаробном миру баште, окружени прелепим биљкама осећали смо се као у бајци.

  Сусрет са стогодишњим храстом, биљком месождерком, орхидејама, кактусима, јеленским роговима и многим другим занимљивим биљкама учинио је да више заволимо тај чудесни свет.

  Посета која је нам је улепшала дан.

  {gallery}botbasta{/gallery}

 • Екскурзија осмака

  Ученици осмог разреда били су на тродневној екскурзији на којој су су обишли Ниш са његовом древном тврђавом, чувеном Ћеле кулом и Нацистичким логором на Црвеном крсту; Чегар- који је Синђелића неизбрисиво урезао у памћење нашег народа; Пролом бању и чудо природе-Ђавољу варош, као и  бисер римске архитектуре-Феликс Ромулијану.

      Сјајно смо се провели и много научили!

      Погледајте .....

  {gallery}osmacieks{/gallery}

 • Успех Јане Ђорђевић

  На 8. међународном турниру у ритмичкој гимнастици ''Ритам'', који је одржан у Беграду, од 11. до 12. окотбра 2014. године, ученица наше школе Јана Ђорђевић, 2/1, освојила је друго мето.

  Честитамо, Јано!

  Желимо још пуно спортских успеха.

 • Излет четвртака

  Упознајемо историју Србије

  Ученици четвртог разреда су 07. октобра 2014. године, ишли на једнодневну екскурзију.

  Обишли смо Тополу – Карађорђев конак и Цркву Пресвете Богородице, Опленац – Цркву Светог Ђорђа и кућу краља Петра I  Карађорђевића, Аранђеловац и Орашац – Марићевића јаругу и Музеј првог српског устанка.

  Веома лепо смо се провели. Сазнали смо доста о првом српском устанку, видели занимљиве експонате, прелепе цркве, играли се и забављали у парку. Још један дан пун дружења, игре, смеха и нових сазнања о нашој Србији.

  {gallery}4topola{/gallery}

 • Јубилеј

  Данас се навршава шездесет година од оснивања наше школе.

  Бројне су активности које се тим поводом саставни део школског живота, последњих дана.

  На овој страници можете пратити оно што ће се догађати током обележавања Јубилеја.

  Шездесетогодишњи јубилеј рада наше школе, обележен је свечаном академијом у Општини Врачар, у уторак, 8, октобра, 2014. године.

  ''Сећамо се свих генерација ђака и учитеља и на темељима њиховог рада настављамо са успешним васпитно образовном делатношћу.'', поздравила је в.д. директорка Школе Вера Шаиновић потомке Јована Миодраговића, представнике општине Врачар, некадашње и садашње ђаке, учитеље и учитељице, професоре и професорке и директоре ОШ „Јован Миодраговић“.

  Хор и фолклор наше школе, извели су леп програм, а професори школе су евоцирали успомене на свој рад у подучавању ђака.

  „Школа је кућа, жива, пуна чељади, она треба да образује и васпитава, а не да дресира и приморава“ – максима је Јована Миодраговића коју поштују сви запослени.

 • Must have ове сезоне

  Прво три је правило нове моделе наочара за сезону јесен/зима 2013/14. Морате да их набавите!

  {gallery}musthave{/gallery}

 • Јесење играчке

  Тематски дан ''Јесен'', у 2/3 завшен је часом ликовне културе. Зајендо са родитељима, ђаци су правии играчке од поврћа и воћа.

  {gallery}jigracke{/gallery}

 • 3Д колажи

  Ученици 1/1, направлили су изложбу својих радова. 3Д колаже су правили на часовима чувара природе.

  {gallery}3dkolazi{/gallery}

 • Сребро за ритмичарку Kатарину

  Катарина Мусулин из 2/5, освојила је сребрну медаљу на такучењу у ритмичкој гимнастици.

 • Четвртаци инспирисани песмом Војислава Илића

  ЈЕСЕН
  Ko горда царица и бајна, са снопом златнога класја,
  На полу јесен стоји. Са њене дражесне главе
  Лиснатих врежа сплет чаробно спушта се доле,
  До саме мирисне траве.
  Пухором посут грозд у једној подигла руци,
  И слатко смеши се на њ. Питоме и благе ћуди,
  Припрема она сад спокојне вечери и дане,
  И жетву богату нуди.
  Како је мамљиво све! На старом огњишту мирно
  Пуцкара црвенкаст плам. Кад магла покрије равни
  И влагом испуни зрак, ту прошлост васкрсне древна,
  И гатке времена давни'.
  И позно у тавну ноћ разговор спокојно бруји,
  Док дремеж не свлада све. И страсно шаптање тада
  Кроз мирни прошушти дом - ал' И то губи се брзо,
  И сан лагано пада...

  {gallery}vile{/gallery}

 • Бронза за Луку!

  Лука Павловић, 2/4, освојио је бронзану медању у такмичењу у џудоу. Браво Лука!!!

 • Јато сова у другом разреду

  Наставница Јелена Кецман и 2/3 и 2/4, били су иззетно креативни. Направили су прво, амло јато сова.

  {gallery}sove{/gallery}

 • Јавни час прве помоћи

  Општина Врачар у сарадњи са Војском Србије наставила је реализацију пројекта цивилно-војне сарадње на тему "Едукација деце школског узраста у против-пожарној заштити и пружању прве помоћи".

  Пројекат је реализован у сарадњи са Црвеним крстом општине Врачар, Ватрогасним савезом Београда, Вастрогасно-спасилачком бригадом Београда и Гардом Војске Србије.

  {gallery}vojska{/gallery}

 • Дечја пијаца

  У четвртак си наши ученици били гости на манифестацији Дечја пијаца и Општине Звездара. Већ другу годину за редом учествујемо на продајној изложби и изводимо представу.

  {gallery}decjapijaca1{/gallery}

 • Правила понашања ученика, запослених и родитеља ОШ ''Јован Миодраговић''

 • Врачунари у трећем разреду

  Врачунари су стигли у нашу школу, у четвртак, 24. октобра. Трећаци су добили новогг друга за учење и игру. Надамо се да ће бити задовољни и да ће успешно усвојити нове навике у коришћењу рачунара, не само за игру, већ на првом месту за учење.

  „Нама у општини Врачар је важно да створимо услове да се ђаци информатички описмене и зато смо прва општина која је покренула акцију поделе преносивих рачунара и која додатно улаже у образовање.

  Драга децо, желим да вам рачунар буде наставно учило, да стекнете више знања и да будете равноправни са својим вршњацима из Европe. Општина Врачар обезбедила је оно што је потребно да стекнете знања, а сада је на наставницима да рачунаре користе у настави и да искористе сав ваш потенцијал.

  Овим поклоном ми стварамо услове за бољи живот и подржавамо младе Врачарце да буду најбољи у учењу и знању и када одрасту најбољи у својој струци“ поручио је Бранимир Кузмановић.

  {gallery}vracunari14-14{/gallery}

 • Правци први пут на изету

  Прваци су у среду први пут са својим учитељицама ишли на излет.

  Посетили смо салаш Стремен у Јакову и манастир Фенек.

  Видели смо ергелу са коњима, научили чему служе узде и узенгије, како се зове човек који прави потковице и чему служи отвор на плафону стале....

  Посматрали смо прелепе коње који су безбрижно шетали ливадам мирног салаша.

  У манастиру Фенек смо научили где се целивају иконе, зашто се православци крсте са три прста и заједно отпевали химну Светог Саве.

  Било нам је лепо. Једва чекамо следеће заједничко дружење.

  {gallery}ivana1{/gallery}

   

 • Годишњи програм веселих субота за школску 2014/15.

  Родитељи предшколаца,

  позивамо вас да погледате програм и на време се обаввестите где и када да доведете свог предшколца на забаву и дружење у учењу.

 • Род и број именица

  У боравку другог разреда, ученици су вежбали род и број именица.

 • Шупља стена, осмаци, спортски дан

  Супер су се провели!

  {gallery}osmacisupljstena{/gallery}

 • Чаше за оловке

  На часу ликовне културе, ученици 1/4 правили су чаше за оловке. Колико су били успешни, процените сами.

 • Резултати анкете о коришћењу рачунара ученика наше школе

  Половином септембра смо поставили анкету о коришћењу рачунара ученика наше школе.

  Интересовали нас је колики проценат ученика има рачунар код куће, да ли имају приступ интернету, какве су им навике и искуства које су стекли користећи ИКТ.

  Анкета је била отворена месец и по дана. Позвали смо ученике путем Фејсбука да одговоре на анкету. Добили смо 72 одговора.

  Ако желите да видите заступљеност одговора на појединачна питања, кликните овде.

 • Врсте речи

  Граматика је ноћна мора?

  Ма не, ови стихови су добра фора!!!

  Наставница Јелена Тадић је четвртацима у боравку представила врсте речи на веома занимљив начин.

   

 • Дечја пијаца 2013.

  У четвртак 24. октобра 2013. учествујемо на Дечјој пијаци. 

  У организацији Градских пијаца, ове године поново се организује приредба и пијачни дан испред градске општине Звездара.

  Прошле године смо представљали Врачар. Били смо запажени па је позив за учешће поновљен. :-)))

  Ово је само део понуде.

  {gallery}decjapijaca{/gallery}

 • Лево, десно

  Лево, десно у 1/4, са учитељицом Оливером Ђекић. Више нема грешке!

  {gallery}levodesno{/gallery}

 • Чаробно лишће

  У боравку другог разреда, ученици и учитељица Јелена Милојковић правили су колаже од чаробног лишћа.

  {gallery}lisce{/gallery}

 • Математичке воћке за учење сабирања

  Ученици другог разреда, у бoравку, праве са учитељицом Стојанком Илић математичке воћке и уче да сабирају.

  {gallery}stojanka{/gallery}

 • Треће место у одбојци

  Наше шестакиње су у петак, 11. октобра, освојиле треће место у одбојци, на општинском такмичењу.

  Браво!!!

 • Предавање о Опленцу

  У  пoнедељак,  7.  oктобра,   организовано је предавање о Опленцу и цркви Св. Ђорђа. Учитељице су позвале нашу професорку историје Милицу Омрчен и наставника веронауке Јована Новитовића да гостују код нас. Било је баш занимљиво. Дођите нам поново!

  {gallery}oplenac{/gallery}

 • Хуманитарни базар за Матеју

  У организацији "Пријатеља деце Врачара" данас је одржан хуманитарни базар за нашег друга Матеју из ОШ "Владислав Рибникар". Учествовали су сви основци и предшколци Врачара. Захваљујемо се ученицима 6/2 који су показали да имају велико срце...:-)))

   {gallery}mateja{/gallery}

 • Дан школе у Педагошком музеју

  Дан школе ученици III-1 и III-3 и велики број родитеља провели су у посети Педагошком музеју. Тамо су имали прилику да у оквиру сталне поставке музеја виде и науче нешто ново о Јовану Миодраговићу и школи у време у које је он живео и радио. Ученицима се највише допала стара учионица, јер су имали прилику да седе у клупама с краја XIX века и да тако осете дух тог времена. Посебно им је био занимљив део музеја који је био посвећен кажњавању ученика у школама некад. Овај интересантан и забаван дан завршили су игром и дружењем у Студентском парку.

  {gallery}danskole3pedmuzej{/gallery}

 • Како су прваци и трећаци прославили дан школе

  У склопу прославе дана школе, прваци су заједно са родитељима правили народне ношње од колаж папира. Очекујемо изложбу!

  {gallery}danskole1{/gallery}

  Уз напоран рад најлепше је засладити се ванилицама, које су месиле маме и баке. Трећаци су ткали, такмичили се у певању, правили крпењаче и лутке.

  {gallery}danskole3{/gallery}

 • Повратак у прошлост

  У току прославе дана школе, десио се и повратак у прошлост. Ученици старијих разреда су костимирани дочарали време у коме је живео Јован Миодраговић. Браво!

  {gallery}proslost{/gallery}

 • Други разред у припреми за дан школе

  У среду, 2.10.2013.год. ученици другог разреда су гледали позоришну представу у кући Ђуре Јакшића, у Скадарлији.

  Били су одушевљени и много научили о настанку једне представе.

  Потом су посетили Етнографски музеј и имали прилику да чују и виде како су живели, шта су радили и како су се облачили њихови преци.

  Уживали су!

  {gallery}djura{/gallery}

 • Прослава је у току...

  У четвртом разреду журка, а у другом радионица...

  {gallery}zurka{/gallery}

 • ДАН ШКОЛЕ У ОШ „ЈОВАН МИОДРАГОВИЋ“ Осмог октобра, лета господњег 2013.

  Данас је у ОШ „Јован Миодраговић“ четврти пут обележен дан школе. Уз слатко, џем и ванилице играли смо игре са краја 19. и почетка 20. века, када је живео и радио учитељ и педагог чије име носи наша школа.

  Сви су допринели слављу. Родитељи, баке и деке, који су дошли са децом, били су учесници и гости. Засукали су рукаве и правили крпењаче и лутке од варјача и платна, присећали се својих школских дана и прошетали кроз вашар. У дворишту су могли да уживају уз концерт нашег хора или да, са ученицима, одиграју коло. 

  Специјалан гост на вашару било је и Сунце, које се вешто провукло између теглица са медом и орасима и кутијицама осликаним декупаж стилом – дало посебан сјај.

  Сви који нису имали прилику да нам се придруже и увеличају ову нашу, заједничку прославу, могу да прошетају ходницима школе и упознају се са ликом и делом Јована Миодраговића.

  Милица Милић

 • Радови ученика поводом дана школе

 • Јован Миодраговић међу нама

  Наша школа је добра јер у њу иду добри ђаци, а ни наставници нису лоши. Није ни чудо, кад наша школа носи име једног доброг човека - Јована Миодраговића.

  Јован Миодраговић је живео давно. Рођен је 1854. године у Станишинцима код Врњачке Бање, а умро је у Београду 1926. године. Када је завршио гимназију у Крагујевцу, уписао је Учитељску школу јер је хтео да буде учитељ. И постао је учитељ. Најпре је био учитељ ђацима, а после је био учитељ другим учитељима.

  Свој учитељски позив је започео мећу првацима, наставио мећу гимназијалцима, а завршио међу студентима Учитељске школе. Али, ни то му није било доста, па је написао много књига о томе како учитељи треба да уче своје ученике. Зато је он један од првих педагога у Србији.

  Пре него што је овај добри човек постао учитељ, наше школе су биле грозне. Ђаци су уплашено ћутали и непокретно седели, а намргођени учитељи сурово кажњавали, често посежући за батинама. Тада нико није волео да иде у школу.

  Јован Миодраговић није био као други учитељи. па су и његови ђаци били другачији. Он није био намргођен, па ни ђаци нису били уплашени. Он се смешио, а ђаци су били весели. Он се са њима играо и они су се играли са њим. У ствари, они су само мислили да се играју - они су учили.

  Он их је водио у шетње на Калемегдан, грудвао се са њима, доносио им је у учионицу птице, пужеве и лептире, певали су, цртали и причали приче заједно. Ђаци су волели учитеља. Волели су и школу. Волели су да читају и да уче.

  Када му је једна београдска учитељица замерила да му рад личи на играње, он је мудро ћутао. Будућност ће показати да је био у праву.

  Ми смо та будућност. Ми знамо да Јован Миодраговић није погрешио. Зато смо нашој доброј школи дали његово име.

  И ми смо добри. Трудимо се да будемо још бољи, док нам се са слике на зиду смеши добри учитељ Јован Миодраговић.

  Миодраг Рибић, професор српског језика

 • 8. октобар, Дан ОШ ''Јован Миодраговић''

  Педагошки погледи  Јована Миодраговића

        Јован Миодраговић (1854 – 1926) живео је у немирно време и био савременик многих значајних друштвених промена – пада Уставобранитеља и Алексндра Карађорђевића 1858 године, друге владавине Милоша (1858 – 1860), Михајла(1860 – 1868), Милана (1868 – 1889) и Александра Обреновића(1889 -1903), владе Карађорђевића, Петра И (1903 -1921) и Александра (1921г.). Био је сведок рушења династија и митова, силовитих политичких борби и учвршћивања апсолутизма. Директни је учесник српско – турског (1876 – 7 год.) и српско – бугарског рата (1885), савременик довођења  српске аутономности до проглашења Краљевине Србије 22 фебруара 1882 године, потписивња Сан-Стефанског мира  и Берлинског уговора 1878 године, вођења Балканских ратова и Првог свестког рата.

 • Припреме за дан школе

  Сутра славимо дан школе! Ове године ће прослава бити радна. Ученици седмог и осмог разреда продаваће своје производе, које су правили на домаћинству.

  У петак су учили технику декупаж. Ево како су украсили кутије и тегле!

  Сјајно!

  {gallery}danskolepripreme{/gallery}

 • Колаж зимница у I/3

  Oсмаци су дали пример, а праци су одговорили на изазов. Направили су колаж зимницу. Веселу, шарену и примамљиву за гледање.

  {gallery}zimnica13{/gallery}

 • Летопис школе

  Драги ученици, родитељи и наставници,

  ево првог летописа наше школе, у интерактивној верзији.

  Летопис би требало да буде наш заједнички документ.

  Зато нам помозите да га обогатимо и вашим утисцима, сећањима и сликама.

 • Излет петог разреда

  24. октобра ученици петог разреда ишли су на једнодневни излет. Наша прва дестинација била је Ергела Љубичево, најстарија ергела у Србији.

  Потом смо се упутили у Галерију Милене Павловић Барили у Пожаревцу, где смо се упознали са радом наше светски признате сликарке.

  Посебно нам је био занимљив обилазак римског града Виминацијума, где смо видели римске гробнице и римско купатило.

  Круна нашег излета је мини турнир у фудбалу на Сребрном језеру: прво место заузели су дечаци 5-1, друго место 5-5 и трећепласирани су ученици 5-3.

  Расположени, распевани и насмејани петаци разведрили су овај октобарски дан. Са нестрпљењем очекују нов излет и неко ново искуство.

  {gallery}izletpeti{/gallery}

 • Најбољи на Врачару у кошарци

  СЈАЈАН УСПЕХ!

  Прошле недеље одржано је општинско такмичење у кошарци . С поносом истичемо да је наша школа,у свим категоријама старијих разреда,освојила прво место.

  Извештај са такмичења изгледа овако:
  16.10.2012. год. у категорији V/VI разреда- дечаци, победа против ОШ "Светозар Марковић" у првој утакмици и освојено прво место након друге победе против ОШ "Краљ Петар II".
  17.10.2012. год. у категорији VII/ VIII разреда-дечаци, прва победа против ОШ " Свети Сава" и освојено прво место након друге победе против ОШ "Владислав Рибникар".
  18.10.2012. год. у категорији VII/VIII разреда -девојчице , прва победа против ОШ "Краљ Петар II" и освојено прво место након друге победе против ОШ "Синиша Николајевић".
  19.10.2012. год. у категорији V/VI разреда –девојчице, прва победа против ОШ "Краљ Петар II" и освојено прво место након друге победе против ОШ "Владислав Рибникар".
  Искрене честите од стране предметних наставника физичког васпитања!

 • Радна субота, 20. октобар

  Субота, 20.10.2012. је наставна са распоредом часова за петак. Настава ће бити скраћена и то:

  преподневна смена

  1.    час – од 8 до 8,30

  2.    час – од 8,35 до 9,05

  3.    час – од 9,20 до 9,50

  4.    час – од 9,55 до 10,25

  5.    час – од 10,30 до 11

  6.    час – од 11,05 до 11,35

  поподневна смена 

  1.    час – од 12,30 до 13,00

  2.    час – од 13,05 до 13,35

  3.    час – од 13,50 до 14,20

  4.    час – од 14,25 до 14,55

  5.    час – од 15,00 до 15,30

  6.    час – од 15,35 до 16,05

  У Београду,                                              ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

  15.10.2011. године                                   Маја Марковић

 • Друго место на општинском такмичењу у рукомету

  Дана 3.10.2012.године одржано је општинско такмичење у рукомету у категорији V и VI разреда, за дечаке.

  Такмичење је одржано на теренима III Београдске гимназије.

  Наши ученици су освојили II место, на нашу велику жалост, јер смо у финалној утакмици изгубили на пенале од ОШ "Свети Сава".

  Нећемо се љутити, идемо даље, па ћемо се опробати у другим дисциплинама. Погледајте галерију...

 • Обавештење о систематском прегледу за седмаке

  ОШ''Јован Миодраговић’’

  У периоду од 15. – 19. 10. 2012. године, у Дому здравља ’’Врачар’’, на школској, здравој страни обављаће се прегледи седмих разреда.

  Преглед обухвата: систематски преглед, очни преглед, вађење крви за крвну слику, урин донети од куће у стерилној чаши, и давање прве дозе вакцине прoтив хепатитиса бe.

  Прегледи ће се обављати по следећем распореду:

  15. 10. 2012. Године              VII/1               07,00 часова

  16. 10. 2012. Године              VII/2               07,00 часова

  17. 10. 2012. Године              VII/3               07,00 часова

  18. 10. 2012. Године              VII/4               07,00 часова

  19. 10. 2012. Године              VII/5               07,00 часова

  За преглед обавезно понети здравствену књижицу и доручковати!!!

  Доћи на преглед у пратњи родитеља!

 • Обавештење о Јавном часу физичког

   Jaвни час физичког васпитања

  четвртак, 11.10.2012. у 12 h

  ученици и наставници непарне смене

  Пројекат је организован под покровитељством Министарства за омладину и спорт, а на иницијативу Комитета за међународну сарадњу студената медицине-Србија.

  Пројекат има за циљ да кроз организацију ''Јавног часа физичког васпитања'', током ког је превиђено да ученици педесет основних и средњих школа у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу, изађу у тачно одређено време и вежбају, промовише здраве животне стилове међу младима, што је једано циљева Националне стратегије за младе.

 • Прослава дана школе

  Трећа прослава дана школе, органозована је ове године у НУ ''Божидар Аџија'', 8. октобра 2012. године

  У приредби је учествовао Велики хор, којег воде наставнице Ивана Хранисављевић и Снежана Дутина.

  Посетиоци су имали прилику да виде  представу ''Пепељуга'', у изведби Драмске секције, коју води учитељица Гордана Лукић.

  Ученици другог и трећег разреда плесали су уз музику. Кореографију је урадио тренер Плесног клуба ''Врачар''.

  Филмић са приредбе можете видети на нашем сајту и на нашем Youtube каналу.

 • Енглески онлајн за трећаке

  Трећаци,

  од данас енглески можете учити и онлајн, користећи школску MOODLE платформу за електронско учење.

  Ако будете пратили упутство, успешно ћете се први пут улоговати на MOODLE.

  1. На насловној страни школског сајта кликните на линк, као на слици:

 • Календар писаних и контролних радова за шк. 2012/13.

  Календаре писаних и школских радова за шк. 2012/13. годину можете преузети на линковима:

 • Фото-цртица из боравка

  Кратак предах у боравку, на новом намештају :-)

 • Обавештење о Дану школе

  Због прославе Дана школе у понедељак, 08.10.2012. године, настава ће бити скраћена и то:

  преподневна смена

  1.    час – од 8 до 8,30

  2.    час – од 8,35 до 9,05

  3.    час – од 9,20 до 9,50

  4.    час – од 9,55 до 10,25

  5.    час – од 10,30 до 11

  6.    час – од 11,05 до 11,35

 • Отворена врата за шк. 2012/13.

 • Покрет Здраво позива на нову радионицу

 • Обавештење о Бус плус картицама

  Поштовани родитељи,

          Обавештавамо Вас да смо добили нове информације од Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда везане за издавање персонализоване Бус плус  картице:

  • Бус плус картица није обавезна за све ученике и на добровољној је бази,
  • приликом попуњавања захтева за издавање персонализоване Бус плус картице није неопходно попунити и захтев за приступање Бус плус бенефит програму,
  • давање података, као што је ЈМБГ, приликом попуњавања захтева за издавање персонализоване Бус плус картице јесте у складу са Законом о заштити података о личности.

  У Београду,                                            ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

  01.10.2012. год.                                     Маја Марковић

 • Отворено првенство у писању!

 • Осми разред на екскурзији

   

  Екскурзија 8. разреда

   

  ЗЛАТИБОР-МОКРА ГОРА-ТАРА

   

  (09-11.10. 2011.)

  {gallery}osmacieks{/gallery}

 • Обавештење за родитеље-Отворена врата

  Поштовани родитељи,

  списак наставника и учитеља са информација о Отвореним вратима, можете преузети на линку.

 • Дан школе :-)

  Још један почетак школске године обележен је приредбом која је била посвећена Дану школе-8. октобру.

  У НУ ''Божидар Аџија'', у петак, 7. октобра, у 17 сати, , изведен је драмско-музички перформанс посвећен Дану шоле.

  Чули смо АББУ, Мајкла Џексона, али и домаће дечије песме. Нова идеја у приступу и реализацији приредбе, испоставила се као успешна. Било је изненађујуће, весело и забавно.

  {gallery}danskole{/gallery}

   

 • Кроз царство наука-Мала библиотека

  Мала библиотека је онлајн библиотека у коју можете бесплатно да се учланите. Садржи бесплатне књиге, приче и игрице.

  Једно од последњих интересантних књига која је објављена је и књига великог српског астронома и математичара Милутина Миланковића, ''Кроз царство наука''.

  Покушајте:

   

 • Регионални центар за таленте (за ученике 7. и 8. разреда)

   Регионални центар за таленте Београд 2, је установа која има статус „Установе од посебног интереса за рад са младима“.

  И ове школске године Центар спроводи процес идентификације за надарене и талентоване ученике по школама.   

  Процес идентификације спроводи Филозофски факултет, Катедра за психологију образовања, на челу са др Аном Алтерас Димитријевић.

  Молимо ученике 7. и 8. разреда, који су заинтересовани за рад Центра, да се јаве својим разредним старешинама.

  Рад у Центру омогућава ученицима увођење у научно-истраживачке процесе, али и бенифиције приликом уписа на факултете (стипендије, уписи без пријемних испита....).

  За више информација, кликните на линк.