English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Завршни испит
Otvorena Vrata
Распоред писаних провера
Школски календар
Списак уџбеника
Филтер
 • Европска година културног наслеђа –уметност дељења

  {gallery}ceca{/gallery}

  Пријатељи деце Београда у сарадњи са Општином Врачар и другим општинама града Београда организовале су активност у оквиру “Дана европске баштине 2018.“

  Активност је подразумевала упознавање споменика културе на Општини Врачар и другим општинама града Београда.ОШ“Јован Миодраговић“ се одазвала позиву Пријатеља деце Општине Врачар и преузела учешће.Дана 27.09.2018.године у 11 часова ученици осмог разреда који су предходно подељени у три групе са својим  наставницима сакупили су се испред платоа Општине Врачар где је било полазно место.На платоу општине су их дочекали заменик председника општине госпођа Радмила Сарић и председник удружења „Пријатељи деце Врачара“господин Драги Величковић.Они су ученике поздравили,пожелели да успешно обаве задатке и упутили на исте који су подразумевали проналажење културних споменика Општине Врачар који су били уцртани на карти који су се налазили у три коверте ковертаме.Ученици су били замољени да се сликају што је уједно био и почетак активности.На основу карата ученици су морали да нађу споменик Милутина Миланковића,Возарев крст и споменик ослободиоцима београда 1806 године.

  Ученици су се сликала испред сваког пронађеног споменика и послали по друштвеним мрежама што је и био циљ ове активности да се промовише српска културна баштина као део европског културног наслеђа.

   

                                                                                                               Наставник географије:Светлана Баровић

 • Предавања у оквиру Дана европске баштине

  {gallery}ekb tamara predavanje{/gallery}

  Поводом обележавања стогодишњице завршетка Првог светског рата, одржано је предавање у Француском институту 12. септембра 2018. године под називом  „Крај првог светског рата на Балкану,,

  Наставница историје Тамара Станисављевић Масалушић и наставница француског језика Драгица Шајн водиле су ученике из одељења 8/1 и 8/4 на предавање. За слушаоце предавања био је обезбеђен симултани превод.

   Предавачи су били историчари из Француске и Румуније. Тема предавања је била упоређивање борбених искустава на западном и источном фронту са акцентом на улогу и значај Источног фронта у Првом светском рату. Предавачи су критичком анализом историјских извора говорили о борбама на Балкану и стратешком значају који је заузимао Источни фронт, о државама које су учествовале у сукобима и њиховом међусобном односу пре и после рата до успостављања нове равнотеже у Европи.

  Ученици су имали прилику да присуствују једном научном скупу на ком је анализирана тема Првог светског рата из угла француских и румунских историчара. Историјиски догађаји су осветљени из једног другог угла. Ученицима је на конкретном примеру представљена критичка анализа историјских извора.  На тај начин проширили своја знања о Првом светском рату, који ће детаљно обрађивати на редовним часовима историје током школске године.

   

   

 • Мобилни едукативни саобраћајни полигон

  Ученици од првог до четвртог разреда, у четвртак 20.09.2018. године, учествовали су у предавањима, разговорима са предавачима на тему безбедности деце у саобраћају. Да би ученици савладали основна правила понашања у саобраћају, активно су учествовали на полигону, стављајући се у улогу пешака и возача. На крају су ученици добили ,,возачке дозволе“, као потврду да су успешно савладали обуку.

  {gallery}saobracaj sanja{/gallery}

 • Дани европске баштине-Позајмљенице у српском језику

  На часовима српског језика ученици осмог и шестог разреда дали су свој допринос обележавању Дана европске баштине пројектима  на хамеру и у Power Pointu на тему : Позајмљенице у српском језику.
  Од мноштва креативних и оригиналних радова приређена је изложба на паноима школе, а ми смо издвојили следеће радове у електронској форми.Погледајте.

  Тања Лабан, професор српског језика

 • Распоред отворених врата за школску 2018/2019. годину

  Распоред отворених врата за школску 2018/2019. годину, можете преузети на линку.

 • Распоред писаних и контролних радова за школску 2018/2019. годину

  Распоред писаних и контролних радова за школску 2018/2019. годину

  Други и четврти разред

  Трећи разред

  Пети и шести разред

  Седми разред

  Осми разред

 • Суботом волимо информатику

 • Календар рада МП Републике Србије за школску 2017/2018. годину

  Календар рада МП Републике Србије за школску 2017/2018. годину, можете преузети на линку.

 • Еко патрола

  У нашој школи, 27.9.2017. поводом "Дана Европске баштине", одржана је радионица под називом " Еко патрола".Ученици трећег разреда су заједно са својим учитељицама чистили и уређивали школско двориште, плато испред школе и паркић.

  {gallery}eko patrola{/gallery}

 • Свим силама за Нецу

 • Међународни дан без аутомобила на Врачару

  У петак, 22.9. 2017.године, ученици другог разреда ( по 5 представника из сваког одељења ), су учествовали у акцији "Међународни дан без аутомобила на Врачару". Акцију је организовала ГО Врачар и Центар за безбедност саобраћаја.
  Циљ акције је био указати на важност очувања животне средине, значај пешачких зона и зона успореног саобраћаја кроз едукативни такмичарски квиз и промоцију бициклизма као алтернативног начина кретања у саобраћају. У акцији су учествовале све основне школе са територије општине Врачар.
  {gallery}bez automobila{/gallery}
 • Распоред отворених врата за школску 2017/2018. годину

  Распоред отворених врата за школску 2017/2018. годину, можете преузети на линку.

 • Основи безбедности деце

 • Дани европске културне баштине

  {gallery}dani evropske bastine 2017{/gallery}
  Ученици 2/3 одељења су одласком у библиотеку Растко и дружењем са професорком техничког васпитања, Миленом Ракић,учествовали у манифестацији "Дани европске баштине". Тема је била "Дрво као наша баштина". Ученици су препознавали и именовали различите врсте дрвета, посматрајући њихов изглед, листове и сл.Истакнут је значај дрвета као материјала током културне и историјске прошлости нашег народа.
  Ученици су на крају добили цртеже кућа , како су се некад градиле и обојили их. Цртежи ће бити изложени на паноу у библиотеци.
 • Како смо садили салату у Iceberg Salat Centru

  {gallery}iceberg{/gallery}

  Ученици трећег разреда су са својим учитељицама 14.9. и 15. 9.2017. посетили Iceberg Salat Centar.Деца су имала прилику да виде како се гаји поврће на пољопривредном добру , саде салату и друже се са маскотама Јабучило и Шаргарепослава. На крају посете ученици су добили здраве и поучне поклоне (јабуку, шаргарепу и бојанке).

 • Распоред писаних и контролних задатака за прво полугодиште 2017/2018. школске године

  Распореде писаних и контролних задатака за поједине разреде, можете преузети на линковима.

  Други разред

  Трећи разред

  Четврти разред

  Пети разред

  Шести разред

  Седми разред

  Осми разред

   

 • Хуманитарна акција

  {gallery}neca{/gallery}

  У недељу, 3. септембра 2017, у Чубурском парку, са почетком у 10 часова, организована је хуманитарна акција за помоћ у прикупљању средстава за лечење у Паризу, Немањи Дамчевићу, нашем ђаку прваку.

  Организована је утакмица КК и ученика наших школа са Врачара, у кошаркашкој игри 3 на 3.

 • Оглас за давање у закуп простора за школску 2017/2108. годину

  Оглас за давање у закуп простора за школску 2017/2108. школску годину, можете преузети на линку.

 • Пријем првака, септембар 2017/2018.

  {gallery}prvaci prijem 2017{/gallery}

  Свечани пријем првака ове школске године одржан је 1. септембра у дворишту школе.. Поред великог броја првака, њихових родитеља, бака и дека, приредби су присуствовали и представници општине Врачар и банке Societe Generale, који су за ћаке  прваке припремили пригодне поклоне.

  Ученици другог и трећег разреда припремили су приредбу за њихове мало млађе другаре   Било је весело и живо и осећало се нестрпљење међу првацима, који су једва чекали да пођу до школе и са њиховим  учитељицама и уђу у учионице.

  После поздравног говора  директора школе и пригодне приредбе,  учитељице су повеле  ђаке у њихове учионице. Свако одељење  имало је свој знак распознавања (лептире, слониће, пчелице, жирафе и јежиће). Атмосфера је била пуна смеха, шале и ишчекивања сутрашњег дана.

 • Награде ГО Врачар

  Градска општина Врачар награђује ученике који су на градским (окружним), републичким, регионалним и међународним такмичењима освојили награде. Захтев за награђивање родитељи ученика подносе на Писарници општине до 1. децембра. Такође напомињемо да се у разматрање узимају само награде које се налазе у Годишњем календару такмичења основних и средњих школа које прописује Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

 • Трофеј Врачара-Врачар игра уа Немању

 • Стари занати у оквиру Дана европске баштине

  {gallery}rastko{/gallery}

  Поводом манифестације ,,Дани европске баштине”, Библиотека Растко организовала је радионицу Стари занати.

  Ученицима III4 представљен је део нашег културног богатства и потреба за његовим очувањем.

  Деца су имала прилике да се испробају у ручном ткању

 • Старо и нестало воће Србије

  {gallery}voce{/gallery}

  Ученици петог разреда  посетили су изложбу ''Старо и нестало воће Србије'' која се одржава у галеријском простору Градске општине Врачар. Имали су прилику да се упознају са делом природног наслеђа старих традиционалних сорти воћа у Србији које се гаје вековима, а које су угрожене и нестају.

  Иначе, манифестација „Дани европске баштине” у Београду, која се одржава од 2002. године, део је велике европске манифестације Савета Европе и Европске комисије, којом се сваког септембра представља наслеђе као заједничка баштина европских народа.

  Одељенске старешине

 • Јавна набавка услуга организовања екскурзија и наставе у природи, септембар 2016. године

  Документацију можете преузети на следећим линковима:

  1. Конкурсна документација

  2. Позив за подношење понуда

 • Другаци на звезданом путу "Од пашњака до научењака"

  {gallery}drugaci pupin{/gallery}

  Ученици другог разреда посетили су пре неколико дана у Историјском музеју Србије изузетну изложбу посвећену Михаилу Пупину. Захваљујући нашој ђачкој мами, Александри Нинковић Ташић, ауторки ове изложбе, наши другаци су добили прилику да упознају живот и рад овог великог научника. Уживали су у мултимедијалним презентацијама, путовали „до звезда“ и много научили из надахнутих прича дивне госпође Александре. Наши „Пупиновци“ памтиће посебно речи Олимпијаде Пупин, мајке Михаила Пупина: „Знање, то су златне лествице преко којих се иде у небеса; знање је светлост која осветљава наш пут кроз живот и води нас у живот будућности пун вечне славе“.

 • Звездани планетаријум у нашој школи

  {gallery}planetarijum{/gallery}

  Средином септембра, три дана у школи je био постављен Звездани планетаријум. Користећи методе неформалног учења и интерактивних радионица предавачи су помогли ученицима од првог до осмог разреда, да направе прве кораке на звезданим стазама -  разоткривајући шта су права, а шта лажна кретања на небу, узроке смене дана и ноћи, смене годишњих доба, звезде падалице, Сунчеве експлозије, црне рупе...

  Помоћу мапе коју чини 88 замишљених слика на небу, тј. сазвежђа, демонстрирало се: оријентација у простору – проналажење звезде Северњаче, стране света, елементи астрономских координантних система. Осим тога ученици су се упознали са особинама наше галаксије и неколико других галаксија, као и настанак хемијских елемената у експлозијама звезда.

  Садржај предавања био је у корелацији са садржајима из наставних предмета: географије, физике, биологије, хемоје, математике и света око нас.

 • Оглас за издавање фискултурне сале

  Оглас за издавање фискултурне сале за школску 2016/2017. годину, можете преузети на линку.

 • Дани европске баштине

  Поштовани родитељи,

  школа је узела учешће у манифестацији ,,Дани европске баштине“ посетама културним институцијама и учешћем ученика у различитим радионицама. Позивамо и Вас родитеље да заједно са Вашом децом посетите понућене садржаје ове значајне манифестације!

  Управа школе

  Програм учешћа у манифестацији "Дани европске баштине", на Општини Врачар, можете преузети на линку.

 • Распоред допунске и додатне наставе и секција за школску 2016/2017. годину

  Распоред допунске и додатне наставе и секција 2016/2017. године, можете преузети на линку.

 • Нови успех Саве Радовића

  Сава Радовић, ученик 8/5, наставио је да ниже успехе у тенису.

  На Отвореном првенству турнира треће категорије, до 16 година, прошле недеље, у Чачку, освојио је прво место, а ове недеље у Ваљеву.

  Саво, честитамо! Настави тако!

   

 • Распоред писаних и контролних радова за прво полугодиште 2016/2017. године

  Распоред писаних и контролних радова за школску 2016/2017. годину, можете преузети на линковима:

  1. Пети разред

  2. Шести и осми разред

  3. Седми разред

  4. Други, трећи и четврти

 • Распоред отворених врата за школску 2016/2017. годину

  Распоред отворених врата за школску 2016/2017. годину, можете преузети на линку.

 • Пријем првака, 1. септембар 2016. године

  {gallery}prvaci prijem{/gallery}

  Свечани пријем првака, 1. септембра 2016. године, организован је у сали школе ,,Јован Миодраговић“.

  Поред великог броја првака, њихових родитеља, бака и дека, приредби су присуствовали и представници Општине Врачар и банке Societe Generale, који су ћацима првацима поделили пригодне поклоне.

  На бини су се смењивали глумци, мађионичари и хор наше школе. Атмосфера је била пуна смеха, а прваци су активно учествовали у представи.

  После поздравног говора  директора школе и заменице председника општине госпође Радмиле Сарић, прваци су са њиховим учитељицама кренули до  учионица где су добили прва упутства за наредне школске дане.

   

 • Олимпијада првака

  У петак, 23. септембра, у нашој школи је по први пут одржано одељењско такмичење првака, названо Олипијада првака. Прваци су показали велику спретност, брзину и сналажљивост у трчању на 10m, прелажењу шведске клупе,  провлачењу кроз окно шведског сандука, скоку у даљ, ношењу медицинке и гађању тениском лоптицом. Свако од пет одељења је показало велики спортски и такмичарски дух .

  Победу је однело одељење I/5 и они ће  се такмичити 3. октобра 2015. године, у Шупљој, стени са првацима- победницима осталих врачарских школа.

  Срећно I/5, да опет победите и да се лепо дружите у Шупљој стени!

  {gallery}olimpijada prvaka{/gallery}

 • Летопис ОШ ''Јован Миодраговић'', 2014/2015.

  Летопис ОШ ''Јован Миодраговић'', за школску 2014/2015. годину, можете преузети на линку или кликом на слику банера,

   

   

 • Ноћ истраживача, 25. септембар

  Под слоганом „Засијајмо заједно у Ноћи“, шеста Ноћ истраживача одржаће се 25. септембра од 16 до 23 сата, у десет градова широм Србије.

   Већ од 16 сати уз бројне експерименте, научне задатке и дружења са истраживачима манифестација ће отворити своја врата свечаним отварањем у Академском парку, са наступом хора Дечјег културног центра и представом Како су дрво и цвет спасили свет.

  Сви садржаји манифестације НОЋ ИСТРАЖИВАЧА су бесплатни.

  Академски парк место је на којем ће се сви који то већ нису заљубити у науку већ на први оглед. Разиграни полигон на којем ће се сударити математика и роботика, физика и хемија, откриће заинтересованима зашто је свако дрво добро дрво и како се то до мишића може лако стићи уз помоћ научних открића, а сва чула биће стављена на проверу кроз занимљиве научне заврзламе! Уз помоћ физичке хемије, и мало Хари Потер магије, сви радозналци имаће прилике да науче експерименте из кухиње! А ако нас киша изненади, сви садржаји се из Академског парка селе у Галерију Прогрес где  ће кроз изложбу бити представљене лепота ванземаљског света.

 • Распоред отворених врата

  Распоред отворених врата боравка можете преузети на линку или кликом на банер

 • Писмо драгој особи

  Петаци су, на часовима српскох језика, писали на тему ''Писмо драгој особи''. Нису стали на томе, направили су пано.

  {gallery}pismo dragoj osobi{/gallery}

 • Распоред писаних и контролних задатака за 1. полугодиште школске 2015/2016. године

  Распоред писаних и контролних задатака за првополугодиште школске 2015/2016. године, можете преузети на линковима:

  1. 2. i 3. разред

  2. 4. разред

  3. 5. и 7. разред

  4. 6. разред

  5. 8. разред

 • Сарадња са родитељима

  Закон  о  основном  образовању  и  васпитању  предвиђа програм  сарадње  са  породицом   који  обухвата организацију  отвореног  дана  школе  сваког  месеца, када  родитељи,  односно  старатељи  могу  да присуствују образовно – васпитном раду.

  Молимо Вас да  Ваш долазак најавите мејлом на:

  direktor@osjovanmiodragovic.edu.rs

  Како би се настава одвијала несметано, на једном часу може бити присутно највише пет родитеља. Зато Вас молимо да се најавите!

  Програм отвореног дана школе реализоваће се по следећем распореду:

 • Пријем првака, септембар 2015. године

  Свечани пријем првака, већ традиционално и ове школске године, одржан је 1. септембра у сали Центра за образовање и културу Божидар Аџија. Поред великог броја првака, њихових родитеља, бака и дека, приредби су присуствовали и представници општине Врачар и банке Societe Generale, који су ћацима првацима поделили пригодне поклоне.

  На бини су се смењивали глумци  са својим програмом и хор наше школе. Било је весело и живо и осећало се нестрпљење међу првацима, који су једва чекали да пођу до школе са својим  учитељицама и уђу у учионице.

  После поздравног говора  директора школе и представљања учитељица сви кренуло се у двориште  школе, одакле су учитељице повеле  ђаке у њихове учионице. Свако одељење  имало је свој знак распознавања (сове, лептире, пчелице, делфине и бубамаре). Атмосфера је била пуна смеха, шале и ишчекивања сутрашњег дана.

  {gallery}prijem prvaka 2015{/gallery}

 • Обавештење за родитеље поводом прославе дана школе

  У среду 8. октобра 2014. године, наша школа обележава 60 година постојања.

  Тог дана неће бити организована настава, нити продужени боравак.

  За ученике ће бити организовани спортски турнири у школи у оквиру спортског дана и приредба у периоду од 10 до 17 часова.

  Молимо родитеље да имају разумевања, јер ће сви наставници бити ангажовани око прославе овог важног јубилеја.

   

                                                                                                                                             В.д. директора

                                                                                                                                            Вера Шаиновић

 • Коста у Истраживачкој станици Петница

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Истраживачка научна станица Петница је смештена у селу Петница, недалеко од Ваљева. Станица је специјализована за ваншколско образовање ученика и студената, како наших тако и европских и ваневропских земаља.

  Овогодишња Летња научна школа је одржана од 7..  до 20 септембра.Било је укупно 90 полазника. Привилегију да буде један од њих је имао и наш ученик 8/1, Коста Стојановић.

  „ Радни дан је почињао у 8 сати ујутру, а завршавао се иза поноћи. Наизглед напорно, али ако постоји љубав према науци, постаје задовољство. Поносно сам представио свој први научно-истаживачки рад на тему “Фотомултипликат”.

  Најтеже ми је пао одлазак из Петнице. Живим за прилику да опет уђем у њихове савршено опремљене лабораторије, амфитеатар, библиотеку...“, изјавио је Коста.

  Браво Коста!

   

 • Распоред отворених врата за школску 2014/2015. годину

  Распоред отворених врата за школску 2014/2015. годину, можете преузети на линку или кликом на банер ''Отворена врата'', у горњем, десном углу насловне странице сајта.

 • Ноћ истраживача, 2014. године

  У Београду ће се 26. септембра 2014. године, Ноћ истраживача одржати по четврти пут.

  Преко 300 младих истраживача ће и ове вечери у периоду од 17 часова до поноћи бити са вама у незаборавној забавној истраживачкој авантури на много локација у граду.

  Сазнајте више на линку или кликом на слику.

 • Најбољи друг

  У оквиру програма за борбу против насиља реализована је и активност “ Бирамо најбољег друга”. Ова акција, као и друге, има за циљ промовисање људских вредности, као што су хуманост, толеранција, активности усмерене на мирно решавање сукоба, добронамерна искреност, спремност да се помогне и сл.  

  Титулу најбољег друга добили су они ученици који су освојили већину гласова од стране својих дугара из одељења.

  Похвањујемо све оне које су њихови другови из одељења одабрали да носе ову часну титулу.  У школској 2014/2015. години најбољи другови ће бити део вршњачког тима  за борбу  против насиља.

  Млађи

  {gallery}mladji{/gallery}

  Старији

  {gallery}stariji{/gallery}

 • Школски програм за период 2014/2018. године

  Школски програм ОШ ''Јован Миодраговић'', за период 2014. до 2018. године, можете преузети на линку.

 • Распоред писаних и контролних вежби за прво полугодиште школске 2014/2015. године

  Распоред писаних и контролних вежби за прво полугодиште школске 2014/2015. године, можете преузети кликом на линкове:

  1. 5. и 7. разред

  2. 6. разред

  3. 8. разред

  4. 3. и 4. разред

  5. 2. разред

 • Посета Француском културном центру

  У среду, 17. септембра 2014. године, група ученика са наставницом француског, Драгицом Шајн и наставницом хемије, Сањом Шушњар посетили су Француски културни центар где су погледали филм, изложбу и радионице на тему Обновљиви извори енергије, Правилна исхрана и Грађевински материјали и одрживи развој.

  Посета је била веома занимљива и корисна. Ученици ће кроз пројекте презентовати ове теме у својим одељењима.

  {gallery}fkc{/gallery}

 • Оглас за прикупљање писмених понуда за давање у закуп фискултурне сале

  Текст огласа за прикупљање писмених понуда за давање у закуп фискултурне сале, можете погледати кликом на линк.

 • Хуманитарна акција ''Поплава љубави''

  Традиционална манифестација ''Улица отвореног срца'', ове године имаће и своје додатно, летње издање, ''Поплава љубави'', које је намењено најмлађима из поплављених подручја у Србији.

  Куповином специјалних наруквица поплава љубави, помоћићете обнову вртића у најугроженијим градовима Србије.

  Учесници могу да донесу и књиге, свеске и остали школски прибор за обнову библиотека у вртићима и основним школама у Србији.

  Ванредно издање Улице отвореног срца организују РДП Б92 и Фонд Б92, у сарадњи са Атељеом 212, Скупштином града Београда, Туристичком организацијом Београда и Општином Стари град.

  Позивамо вас да дођете 6. септембра у Светогорску улицу!

 • Пријем првака 2014/2015.

  Пријем првака и ове школске године одржан је 1. септембра, већ традиционално у сали НУ Божидар Аџија. Поред великог броја првака, њихових родитеља, бака и дека приредби су присуствовали и представници општине Врачар, који су ћацима првацима поделили пригодне поклоне.

  На бини су се смењивали мађионичар са својим триковима, хор и мали глумци наше школе. Било је весело и живо и осећало се нестрпљење међу првацима, који су једва чекали да пођу до школе са њиховим учитељицама и уђу у учионице.

  После поздравног говора в.д директора школе и представљања учитељица сви заједно смо кренули у двориште  школе, одакле су учитељице повеле њихове  ђаке у учионице. Свако одељење  имало је свој знак распознавања (маце, куце, пчелице, лептирић и буба маре) и све је деловало шарено и весело. Атмосфера је била пуна смеха, шале и ишчекивања сутрашњег дана.

  {gallery}prijem14-15{/gallery}

 • Обавештење о мерању рока за доношење одлуке о додели уговора

  ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОМЕРАЊУ РОКА ЗА ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ О ДОДЕЛИ УГОВОРА

   

  Обавештавамо понуђаче који су учествовали у јавној набавци услуге организовања екскурзија и наставе у природи за ученике 1-8. разреда у школској 2014/2015. години (број ЈН 2/2014) да је рок за доношење одлуке о додели уговора продужен до петка 05.09.2014. године.

   

                                                              Комисија за јавну набавку

                                                              1. Драгана Милошевић, председник

                                                              2. Драган Јанковић, члан

                                                              3. Гордана Величковић, члан

 • Зимничасто, џемаста субота

  Радна субота за седмаке и осмаке који су се определили ДОМАЋИНСТВО као изборни предмет...Веома је забавно...Данас смо спремали зимницу...Џемове од разног воћа, туршију, плодове у меду...Осмислиле и реализовале наставнице Драгана Узелац, Наташа Радмиловић и Сања Шушњар у сарадњи са вредним ученицима.

 • Другаци се у боравку спремају за јесен

  Ученици другог разреда, у продуженом боравк,у са учитељицом Јеленом Кецман се спремају за јесен.

 • Предавање о сузбијању малолетничке деликвенције

  Осмаци су у среду, 25. септембра, слушали предавање о сузбијању малолетничке деликвенције.

  Захваљујемо се Полицијској управи за Град Београд, на посети и корисном предавању.

  {gallery}osmacipredavanje{/gallery}

 • Пакетићи за прваке

  Град Београд и Секретаријат за образовање, поклонили су првацима пакетиће за срећан почетак школске године.

  Хвала!

  :-)

  {gallery}paketici{/gallery}

 • Распоред отворених врата и писаних задатака у млађим и старијим разредима

 • Писма

  Уместо модерних облика електронских комуникација, петаци су се окушали у писању писама.

  Било је забавно, а резултате можете погледати на сликама. :-)

  {gallery}pisma{/gallery}

 • Врачарски мурали

  Фондација за таленте општине Врачар организовала је летњу радионицу израде мурала у оквиру које су се осликавале односно улепшавале зграде на Врачару.

  Ово су радови нашег ученика Павла Радојевића. Ускоро ћемо објавити и радове осталих наших ученика.

 • Дрво успомена

  Прваци су на часовима ликовне културе правили отиске дланова. Ово је почетак. Видећемо колики ће дланови бити у петом разреду? :-)

  {gallery}drvouspomena{/gallery}

 • Пројекат ''Макета мог краја'' и у III1

  Одељење III1 је завршило пројекат ''Макета мог краја''. Погледајте.

 • Ноћ истраживача

  "Ноћ истраживача", 27. септембра, у Кнез Михајловој улици и околини.

 • Јавна расправа

  Поштовани родитељи и ученици,

  Пред Вама су три општа акта које би требало школа да усвоји до краја месеца, а која се тичу ученика, родитеља и запослених у школи.

  У питању су:

  -        Правила понашања ученика, запослених и родитеља ученика,

  -        Правилник о дисциплинској и материјалној одговорности ученика,

  -        Правилник о заштити и безбедности ученика.

  Отварамо јавну расправу која ће трајати до 27.09.2013. године.

  Своје предлоге и сугестије можете доставити на адресу jovanmiodragovic@eunet.rs а школски одбор ће одлучивати о њима 30.09.2013. године.

  По протеку осам дана од усвајања ови општи акти ће се примењивати у школи и бити доступни на сајту школе.

  У Београду,                                                                Директор школе

  20.09.2013. год.                                                         Маја Марковић

 • Радионица у III6

  Учитељица Нела Максимовић и њено III6, воле да експериментишу. Претварали су картоне од јаја у цветиће и венчиће.

  Потребни састојци: темпери, картони за јаја, маказе и машта...

  {gallery}jaja{/gallery}

 • Позив на Фестивал науке

   Све теорије су релативне, научни провод је апсолутан!

  Припремите се за Фестивал науке, који се традиционално одржава током прве недеље децембра.

 • Макета мог краја

  Ученици 3-4, са учитељицом Љиљом Стокановић, направили су макету свог краја. Озбиљно су радили и резултат је ту. Браво!

  {gallery}moj kraj{/gallery}

 • Анкета о коришћењу интернета ученика ОШ ''Јован Миодраговић''

  Анкета је намењена свим ученицима наше школе.

  Циљ анкете је добијање основног увида у понашање ученика на интернету.

  Кликом на слику, активираћеш упитник.

 • Паркић....урааааа!!!!

  Захваљујемо се Центру за едукацију и помоћ омладини Београда што нам је омогућио да дугогодишњу жељу и потребу претворимо у стварност...

  За све ђаке наше школе отворен је паркић за одмор и забаву.

  Погледајте како нам је лепо!!!

  {gallery}parkic{/gallery}

 • Обавештење за родитеље ученика трећег разреда

  У преподневној смени све групе трећег разреда који иду у продужени боравак се окупљају у старој згради школе од 7:30 до 9:30 часова.

  У поподневној смени све групе трећег разреда ће бити у учионици број 2 на другом спрату од 15:30 часова.

  Групе у боравку су следеће:

  Учитељица Марија Јовичић: ученици 3-1, 3-2 и ученици 3-5. Учионица боравка на другом међуспрату.

  Учитељица Марина Драгојловић: ученици:3-3, 3-4 и ученици 3-6. Учионица боравка у старој згради.

   

 • Спортско срце Врачара 2013

   

  Дана 07.09.2013. године, у продукцији Савеза борилачких вештина и борилачких спортова Београд, под покровитељством Градске општине Врачар, Академија самоодбране Београд организује „ СПОРТСКО СРЦЕ ВРАЧАРА 2013.“.

  Позивамо Вас да учестујете на манифестацији „ССВ 2013.“, са својим демо тимом у трајању од 20 мин. Обавезни сте да нам потврдите, пошаљете у ТРИ РЕЧЕНИЦЕ нешто о вашем клубу и на дан манифестације да понесете музику за Ваш наступ. Ваша обавеза је да дођете у 10,30 часова на плато „Чубурског парка“, код малог кошаркашког терена!

  Организатор је обезбедио, татами 80м2, редарску службу која броји 20 спортиста из Академије самоодбране и стручно лице из Министарства здравља РС, које ће бити присутно током целе манифестације ради отклањања здравствених безбедносних ризика. Истоимена манифестација је пријављена полицијској управи Врачар.

  Молимо Вас да пријаве извршите до 06.09.2013. позивом на број
  063/218-158

   

 • Обавештење за родитеље ученика другог разреда

  Када су ученици пре подне у боравку, заједно су у великој учионици старе зграде до 9 часова. Након тога се распоређују по групама:

  Учитељица Јелена Кецман: 2-3 и део ученика 2-4; учионица продуженог боравка на другом међуспрату.

  Учитељица Јелена Милојковић: 2-2 и 2-5; учионица продуженог боравка на првом међуспрату.

  Учитељица Стојанка Илић: 2-1 и део ученика 2-4; велика учионица продуженог боравка у старој згради.

  Када су ученици поподне у боравку, иду у своје учионице одмах након завршетка часова, а сви се окупљају у 16 часова у великој учионици продуженог боравка у старој згради.

 • Обавештење за родитеље ученика првог разреда

  У преподневној смени све групе првог разреда који иду у продужени боравак се окупљају у старој згради школе од 7:30 до 9:30 часова.

  У поподневној смени све групе првог разреда ће бити у учионици број 2 на другом спрату од 15:30 часова.

  Групе у боравку су следеће:

  Учитељица Ирена Тошић: 1-3 и ученици 1-5 са презименима од слова А до слова П. Учионица бр.2 на другом спрату.

  Учитељица Љиљана Симић:1-4 и ученици 1-1 са презименом од слова Л до слова Ш. Учионица бр. 7 на другом спрату.

  Учитељица Андријана Златановић: 1-2, ученици 1-1 са презименом од слова А до слова К и ученици 1-5 са презименом од слова П до слова Ш. Учионица поред степеница на првом међуспрату.

   

 • Центар за едукацију и помоћ омладини Београда

  Ценатр за едукацију и помоћ омладини Београда, спрема нови кутак за одмор и рекреацију, преко потребан нашој школи и ученицима.

  {gallery}centar{/gallery}

 • Прваци су стигли!

  После приредбе у Божидарцу, прваци су стигли на пријем у школу.

  {gallery}prijem{/gallery}

 • Информатор о резултатима уписа за шк. 2012/13.

  Родитељи ученика осмог разреда, који желе да се информишу о резултатима уписа у средњу школу, на овим линковима могу преузети статистику и мин/мак број поена по профилима:

  Упис у средње школе 2011/2012. године у бројкама

  Минимални / максимални број бодова који је био потребан за упис у средње школе у школској 2011/2012. години

 • Састанак за родитеље ученика 3. и 4. разреда, који су у продуженом боравку

  Родитељски састанак за родитеље ученика 3. и 4. разреда, који су у продуженом боравку, одржаће се у четвртак, 27. септембра, у зборници, у 16. часова.

  Директор школе,

  Маја Марковић

 • Београду на дар

  На платоу испред Општине Звездара данас је одржана Дечја пијаца под слоганом „Београду на дар” у организацији ЈКП „Градске пијаце”, Општине Звездара и уз подршку Секретаријата за привреду.

  На дечјој пијаци деца из 25 школа и вртића размењивала  су рукотворине, ликовне радове, играчке, часописе и књиге, а многобројни посетиоци уживали су у њиховим позоришним и луткарским представама, музичким и рецитаторским наступима.

 • Обавештење о радној суботи, 20. октобра

  Субота, 20. октобар 2012. године, биће наставна, по распореду часова за петак, 28. децембар 2012. гоидне.

   

  У Београду, 18.09.2012.                                                           Директор школе

                                     Маја Марковић

 • Обавештење за родитеље ученика првог и другог разреда

  Поштовани родитељи,

  молимо вас за стрпљење поводом великог броја ученика у групама боравка првог и другог разреда.

  Најкасније од уторка, 18. септембра 2012. године, боравак ће почети са радом у три групе. Наше учитељице из редовне наставе ће дежурати до добијања два извршиоца за рад у продуженом боравку.

  Надамо се да ће се тај проблем ускоро решити на задовољство свих нас.

  Хвала на разумевању.

  У Београду,                                                  Маја Марковић

  14. септембар 2012.                                      директор школе

 • Вашу ПВЦ амбалажу носимо на рециклажу

  {gallery}gocapriredba{/gallery}У четвртак, 13. септембра 2012. године, у 10:00 часова, на тргу Соје Јовановић удружење Деца Врачара и Секретаријат за заштиту животне средине почели су реализацију еколошког пројекта „Вашу ПВЦ амбалажу носимо на рециклажу.“

 • Важна обавештења за родитеље

  1. Обавештење о издавању бус плус картице за ученике

  Родитељи би требало да попуне и потпишу захтев (оба примерка) и припреме фотографију ученика у боји.

  Препоручена димензија фотографије је 3 x 3,5cm.

  Захтеви и фотографија се предају одељењском старешини.

  Захтеве можете преузети на линку.

        2.  Обавештење за родитеље за делимично регресирање трошкова екскурзија и наставе у природи

  Моле се родитељи да прочитају детаљно целу документацију да би видели да ли могу да остваре право на регресирање.

  Родитељи би, у даљој процедури, тебало да се обрате одељењским старешинама.

  Документ о регресирању можете преузети на линку.

 • Oбавештење за родитеље трећег и четвртог разреда

  Поштовани родитељи,

  продужени боравак за ученике трећег и четвртог разреда почео је да ради од понедељка 03.09.2012. године.

  За продужени боравак у трећем разреду пријавило се 11 ученика, па молимо родитеље да се пријаве ако су заинтересовани. Број ученика у групи је ограничен на 30.

   У Београду,                                                         Директор школе

  06.09.2012. год.                                                  Маја Марковић 

 • Анкета за родитеље ученика у продуженом боравку

  Поштовани родитељи ученика у продуженом боравку,

  молимо Вас да попуните анкету да ли сте заинтересовани за ручак у продуженом боравку и што пре вратите учитељицама, да би школа била у могућности да организује исхрану ученика.    

  Анкета се налази код учитељица у продуженом боравку.

  У Београду,                                          Директор школе

  04.09.2012. год.                                   Маја Марковић

 • Приредба за ђаке прваке

  Првог наставног дана нове школске године, организован је пријем за прваке. У школском дворишту су се окупили прваци, родитељи, учитељице и организатори и учесници приредбе. После дуге летње паузе, школа је оживела на најлепши начин.

  Добродошлицу новим ђацима пожелеле су Тијана Благојевић, члан већа ГО Врачар и директорка школе, Маја Марковић.

  Певао је школски хор и одиграна је интерактивна представа за децу.

  Иако се десио пех са озвучењем, надамо се да је први сусрет са школом за прваке био узбудљив и пун наде.

  {gallery}pprvaci{/gallery}

 • Дани цвећа

  Поводом Дана цвећа 24. септембра 2011. године у парку Мањеж, у Београду, одржано је такмичење у Шумарском вишебоју. На такмичењу су учествовали и ученици наше школе.

  Било је лепо, интересантно и забавно.

  Понели смо транспарент, ведро расположење и пошли на такмичење.

  Погледајте албум. Слике некада говоре више од речи.

  {gallery}danicveca{/gallery}

   

 • Стандарди у настави физике

  Родитељи ђака шестог, седмог и осмог разреда, требало би да се упознају са појмом стандардизације у наставном предмету физика, начином на који се стандарди уводе у планирање и припремање наставе, као и са начинима реализације у провери постигнућа ученика у наставном процесу.

  Текст који се бави овом темом, са анализом примене стандарда током протекле школске године и делом школског програма за шести разред, у који су укључени стандарди, можете прочитати на линку.

  На истом линку можете преузети комплетан документ Министарства просвете о стандардима у настастави физике.

 • Уницефов семинар ''Школа без насиља''

  Током прошле школске године наша школа је ушла у Уницефов програм ''Школа без насиља''. Потписан је протокол о сарадњи са Уницефом и Turkish Airlinesom, који је наш спонзор у овој активности.

  Урађено је истраживање међу ученицима и наставницима на тему вршњачког насиља, које је показало да наша школа има позитивне резултате у овој области, изнад просека за Београд и Србију. Тај резултат је последица рада на спречавању вршњачког насиља, који се у школи спроводи неколио година уназад.

 • Шта радимо на одмору?

  Када се заврше редовни часови и дође време за продужени боравак, а вруће је и ваздух је у дворишту супер, ми се искрадемо, сакријемо су у хладовину дворишта и озбиљно радимо на нашим малим рачунарима.

  Овај пут смо заборавили да се јавимо учитељици. Нећемо то више радити:-)

                   

   

   

 • O бесплатним уџбеницима

   

  О КОРИШЋЕЊУ, ЧУВАЊУ И ВРАЋАЊУ УЏБЕНИКА

   

  Поштовани родитељи и ученици,

  на основу Правилника о дистрибуцији, коришћењу, чувању и враћању уџбеника, који је изашао у сл. листу града Београда-бр.32/2011, обавештавамо вас следеће:

   

 • Госпођа министарка

  Погледајте представу ''Госпођа министарка'', у извођењу глумаца Драмске секције наше школе, коју води учитељица Гордана Лукић.

   

 • Приредба за прваке

  Првог септембра, у 17 сати, у НУ ''Божидар Аџија'', одржана је приредба добродошлице за прваке ОШ ''Јован Миодраговић''.

  Присутне прваке, родитеље, али и баке и деке, поздравила је Маја Марковић, директорка школе, изразивши наду да ће и они допринети да школа и даље буде најбоља учењу и знању и постиже одличне резултате на такмичењима.

  Ђацима су представљене учитељице, са којима су после приредбе са песмом, игром и рецитацијама, отишли у школу у своје нове учионице.

  Пригодне поклоне које је прирпемила Општина Врачар, првацима је поделио Владимир Медаковић, члан општинског већа.

  {gallery}prvacipriredba{/gallery}