English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Завршни испит
Otvorena Vrata
Распоред писаних провера
Школски календар
Списак уџбеника
Филтер
 • ЈАВНА НАБАВКА УСЛУГЕ ОРГАНИЗОВАЊА ЕКСКУРЗИЈА И НАСТАВЕ У ПРИРОДИ ЗА УЧЕНИКЕ 1. ДО 8. РАЗРЕДА У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ -ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК ПО ПАРТИЈАМА -

 • Окружно такмичење из информатике града Београда

  На окружном такмичењу из информатике града Београда ученици V2 разреда освојили су другу и трећу награду:

  Алекса Чеперковић II награда

  Сергеј Вушковић III награда

   

  На окружном такмичењу из информатике града Београда ученик VI5 разреда Јован Михаиловић освојио је I награду.

   

   

 • ЈАВНА НАБАВКА УСЛУГЕ ОРГАНИЗОВАЊА ЕКСКУРЗИЈА И НАСТАВЕ У ПРИРОДИ ЗА УЧЕНИКЕ ОД 1. ДО 8. РАЗРЕДА У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ - Измене и допуне конкурсне документације

 • ЈАВНА НАБАВКА УСЛУГЕ ОРГАНИЗОВАЊА ЕКСКУРЗИЈА И НАСТАВЕ У ПРИРОДИ ЗА УЧЕНИКЕ ОД 1. ДО 8. РАЗРЕДА У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ - Конкурсна документација

 • Школски часопис Aтом март 2019. године

 • УСПЕХ УЧЕНИКА НАШЕ ШКОЛЕ НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ

  УСПЕХ УЧЕНИКА НАШЕ ШКОЛЕ НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ

  Ученици наше школе: Милош Жижић, одељење 7/1, Илија Саковић, одељење 6/2 и Никола Благојевић, одељење 6/1 освојили су треће награде на државном такмичењу из физике, одржаном 06.04.2019. године у Кладову. Ученица Милица Ивковић, одељење 8/4, освојила је прво место на републичком такмичењу из француског језика, одржаном 19.05.2019. године у Београду.


  Честитамо ученицима и њиховим родитељима на постигнутом успеху и желимо им успех у даљем школовању и у наредним такмичењима. Честитамо и нставницима физике Анити Тасић и Мирјани Николић и наставници француског језика Драгици Шајн на труду, залагању и постигнутом успеху.


  Част је сваке школе да у њеним клупама седе овакви ученици!

  Управа школе

   

 • EТНО КУТАК

  EТНО КУТАК

   

  У нашој школи је у току акција прикупљања експоната за „ЕТНО КУТАК“ (преслице, стари млинови за кафу, пегле, везени столњаци, делови народне ношње, ткане торбице, троношци...). Позивају се ученици, родитељи, баке,
  деке и сви људи добре воље да, уколико имају и расположени су да школи поклоне предмете који су коришћени у прошлости, те предмете донесу у школу. Предмете не треба доносити уколико неко није спреман да их поклони
  школи јер позајмљивање није добра опција с обзиром да је планирано да Етно кутак буде стална поставка која ће се налазити у холу школе.


  Акција траје до краја школске године.

 • Пчеле и мед

  Пчеле и мед


  Код нас у школи је био пчелар, гдин Филиповић, и сваком одељењу првог разреда је одржао занимљив час. Ђацима је говорио о пчелама и поступку добијања меда. Циљ је био да се деца окрену природи и здравом начину живота.
  Ђаци су имали блиски сусрет са живом пчелињом заједницом. То је била експериментална кошница у којој се налазе: матица, трутови и пчеле радилице. Том приликом наши прваци су упознали комплетан пчеларски прибор: трмку, кошницу, димилицу, пчеларски нож и заштитну опрему. Цео час је био интерактивни рад са децом. Одлична радионица!
  За крај деца су на поклон добила бојанку са темом пчела и меда.

  {loadposition pcelarstvo}

 • Лифт није играчка

  "Лифт није играчка"

  ЈП „Градско стамбено“ спроводи циклус мултимедијалних предавања основцима о правилној употреби лифтова. Учи их и о томе како поступати у ситуацијама уколико дође до квара. Њихова акција је познатија под називом: „Лифт није играчка“. Циљ је да се делује превентивно и да се повећава безбедонст најмлађих суграђана при коришћењу лифтова.
  Наши прваци су са великим одушевљењем у петак, 10. маја, пратили ову представу. Понављали су правила понашања у лифту са глумцима а на крају су добили и лепе поклоне. Вила Лифтила нас је научила да је лифт користан и да га зато треба чувати.

  {loadposition lift}

 • Такмичење Црвеног крста у првој помоћи

  На Ташмајдану је, у недељу 12.маја, одржано Општинско такмичење екипа у пружању прве
  помоћи. Надметале су се екипе основних и средњих школа са палилуле и Врачара.

  Сви такмичари су показали да су их обуке које су похађали у Црвеном крсту оспособили за ову корисну вештину, а уз то су се лепо дружили и одлично сарађивали.

  Наша школа имала је две екипе. Екипа ученика седмог разреда је освојила треће место у такмичењу са вршњацима са Врачара, а посебно запажена је била наша екипа петлића Црвеног крста коју су чинили ученици четвртог разреда. Они су пред свим такмичарима извели показну вежбу и добили медаље за показану спретност и обученост у указивању прве помоћи.

  Захваљујемо екипи Црвеног крста, а посебно нашој Милици за одличну организацију и помоћ у обучавању.

  {loadposition prvaPomoc}

 • ОБАВЕШТЕЊЕ РОДИТЕЉИМА БУДУЋИХ ПРВАКА

  ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

  БУДУЋИХ ПРВАКА

   

  Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред основне школе за школску 2019/2020. годину обавити у времену од 18. фебруара до 31. маја 2019. године.

   

  Документа потребна за упис:

  • Копија Извода из матичне књиге рођених. Уз сагласност родитеља, наведени документ, школа може прибавити електронским путем. Родитељ може, по свом избору, доставити школи и копију извода у папирној форми (не треба да буде оверена);
  • Потврду о здравственом стању детета.

   

  По завршетку припремног предшколског програма, родитељи треба да донесу секретару школе и уверење да је дете похађало припремни предшколски програм.

   

  Тестирање детета уписаног у школу врше педагог или психолог школе а заказивање тестирања врши се код секретара школе приликом уписа.

   

  Упис деце за први разред врши се код секретара школе сваког радног дана од 09 до 16,00 часова.

  Молимо родитеље да се, приликом тестирања деце код педагога или психолога, одлуче за изборне програме који се изучавају у  школи у првом разреду.

   

  Изборни програми:

  • Грађанско васпитање
  • Верска настава

  Ученик се опредељује за један од ова два предмета.

   

  Родитељи ученика који имају пребивалиште ван територије општине Врачар могу предати молбу за упис ученика у први разред до 1. фебруара 2019. године, у складу са чланом 55. став 19. Закона о основном образовању и васпитању.      У Београду,ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

  29.03.2019.год.Вера Шаиновић

 • Фестивал "Витезово пролеће"

  Ученици млађих разреда наше школе учествовали су на конкурсу  часописа "Витез".

  Чак 22 ученика је награђено:

  - Николија Павловић, Вишња Максимовић, Никола Павићевић, Виктор Стојић, Ива Вослар, Ђорђе Илић, Лука Васић, Филип Мићановоћ и Ана Пањевац из 1/3

  - Милош Трбојевић из 1/5

  - Павле Малишић из 3/1

  - Нина Андрић, Милан Стевановић и Лана Чутурило из  3/2

  - Нађа Стаменковић, Ања Станишић, Милена Булатовић, Петра Ћирић, Милица Радовић, Лука Зах, Јанко Вучковић и Јован Ћирић из 3/4

   

  Сви ученици и наставници су били позвани на фестивал "Витезово пролеће" који је био одржан у недељу 12.маја. Сви награђени ученици који су на фестивал отишли, добили су дипломе и књиге, које су им потписали наши најпознатији песници за децу.

   

  {loadposition vp}
 • Породичан Дан - Користан и радостан

  Позивамо вас да се дружимо поводом

  Међународног дана породице 15. мај, који обележавамо манифестацијом Породичан дан - користан и радостан
  у Градска општина Врачар, среда, 15. Мај, од 17 до 21 часова, у организацији Ивана Кузмановић, оснивача Центар за развој здравља, знања и благостања.

   Посетиоце, децу, маме, тате, баке и деке, просветне раднике, као и све друге заинтересоване за овај догађај, очекују сјајни предавачи који ће представити занимљивости, нове тенденције и стремљења у области психологије, едукације, креативног израза, логопедије и емоционалног развоја; малишани, али и одрасли, уживаће у мађионичарској представи најбољег мађионичара за целу породицу – чувеног Мађионичар Александар Магделинић.
  Биће и балона и слаткиша, па је и то оно што чека све оне који дођу да заједнички обележимо овај дан.
  Улаз је слободан а добродошли су суграђани свих општина.

   

  Распоред предавања
  Време Тема Говорник
  17:20ч - 17:30ч Отварање манифестације
  Поздравна реч организатора
  Ивана КузмановићМила Митровић
  17:30ч - 18:00ч Дечје потребе у модерном свету Љупка Мирковић Дубајић, филолог и дизајнер
  18:00ч - 18:30ч Животни циклуси породице Биљана Ћулафић, педагог и психотерапеут
  18:30ч - 19:00ч Мађионичарска представа Мађионичар Александар
  19:00ч - 19:30ч Ко су високо сензитивна деца Жана Ердељан, психолог и едукатор
  19:30ч - 20:00ч Floortime - подстицај комуниикације код деце Милица Вакић, дипл. логопед
  20:00ч - 20:30ч Значај музике и гласа у процесу повезивања мајке и детета Нена Мајсторовић, дефектолог и музикотерапеут
  20:30ч - 21:00ч Срећно и саопоуздано дете проф. Драгана Тошић
 • Полудневни излет - мали Дунав

  У среду, 8. маја 2019. године, прваци су ишли на полудневни излет у Центар "Мали Дунав". То је огледно добро "Радмиловац" нашег Пољопривредног факултета. Oво излетиште је право место за учење, истраживање и за уживање. "Мали Дунав" је:

  - образовни и научни полигон за мале и велике истраживаче и за све оне који воле воду и живи свет у води и око ње,

  -  простор на коме можете стећи ново знање, усавршити постојеће, бавити се озбиљним истраживањима или само једноставно уживати, као што смо ми.

         Када смо стигли, поделили су нас по одељењима у групе и онда смо обилазили:

  1. летњу учионицу у којој смо гледали филм о "Малом Дунаву",

  2. биљни и животињски врт,

  3. пецали смо - наш Стефи је упецао праааву рибу!

  4. возили смо се чамцем,

  5. прелазили висећи мост и ишли на острво,

  6. полигон са базенима за експерименте,

  7. Аласку кућу,

  8. Акваријум,

  9. Кућу еволуције.

         Лепо смо се провели, по дивном времену, недалеко од самог центра града. Препоручујемо свима да оду на овај излет јер ће доживети непоновљиву авантуру. Важна је само добра воља и мало маште. Поздрављају вас прваци наше школе...

  А  на рекреативној? На рекреативној ће нам тек бити лeeепооо... о томе ћемо вам причати!

  {loadposition maliDunav}

 • Наши математичари

  Наши математичари

  На градском (окружном) такмичењу из математике остварени су вредни резултати:

  Прва награда – Филип Конечни (4);

  Друга награда – Марко Адамовић (4), Филип Мршовић (6), Тијана Турнић (8);

  Трећа награда – Ива Живковић (5), Никола Благојевић (6), Милош Жижић (7), Милица Ивковић (8);

  Похваљени су: Алекса Перовић (4), Андреј Радишић (4), Ђорђе Тоскић (4), Алекса Чеперковић (5) Филип Ивковић (6).

   

  Пласман на Државно такмичење остварили су Филип Мршовић (6) и Тијана Турнић (8).

  На Државном такмичењу у Новој Вароши похвалу је добио Филип Мршовић.

 • Квиз знања - "Цени се знање а не малтретирање"

  „ЦЕНИ СЕ ЗНАЊЕ, А НЕ МАЛТРЕТИРАЊЕ“

  Вршњачки тим за борбу против насиља и педагог Марија Јовановић су организовали квиз знања за ученике од петог до осмог разреда под слоганом „Цени се знање, а не малтретирање“.

  Циљ овог квиза је превенција вршњачког насиља, промоција знања, неговање здравог такмичарског духа, дружења, позитивне енергије, учења кроз забаву, подстицање на сарадњу у тимском раду...

  Реализовао се уз помоћ апликације Kahoot.

  Квиз се састојао од питања која се тичу градива из свих предмета одређеног разреда. Изузетак је квиз у финалу који је садржао и питања из опште културе.

  Као и у сваком квизу добили смо победнике:

  Од свих одељења петог разреда најбољи резултат у знању из различитих области је постигло одељење 5/4. Екипу су чинили: Веселин Бранковић, Андрија Тешић и Страхиња Албијанић.

  Међу ученицима шестог разреда најбољи пласман су постигли такмичари 6/1 одељења: Филип Мршовић, Маша Николић и Никола Благојевић.

  Представници одељења 7/4: Теодора Вучковић, Ангелина Жеравић и Михајло Марић су остварили најбољи пласман од свих одељења седмог разреда.

  Тара Њежић, Димитрије Ђорђевић и Богдан Радојевић су представници одељења 8/4 који су остварили најбољи резултат међу ученицима осмог разреда.

  Победници квиза на нивоу школе су следећи ученици:

  1. Страхиња Албијанић 5/4

  2. Филип Мршовић 6/1

  3. Теодора Вучковић 7/4

  4. Димитрије Ђорђевић 8/4

   

  Учеснике квиза су бодрили навијачи – ученици, одељењске старешине и предметни наставници, док је техничку подршку пружала наставница информатике Марина Глигоров. Овај квиз је изазвао пажњу ученика и наставника, а велики број наставника је учествовао и  у организацији – предметни наставници су осмислили питања, свако из свог предмета, а одељењске старешине су на часу одељењског старешине заједно са ученицима одабрали учеснике и навијаче. Играјући се, ученици су имали прилику да провере знање из свих области, као и да науче нешто ново.

  Сви учесници квиза су показали завидно знање, а посебне честитке упућујемо победницима!

 • Oпштинско такмичење из верске наставе

  Дана 11.05.2019. године одржано је општинско такмичење из верске наставе у основној школи ''Свети Сава'', на коме су учествовали ученици општина Врачар и Палилула. На овом такмичењу треће место је освојила школа ''Јован Миодраговић'' коју су представљали ученици осмог разреда Каплановић Николина, Радивојевић Милица и Вранеш Лука. После поделе диплома и пригодних поклона за ученике је организовано дружење уз послужење.

   

   

 • JM 11-19 Javna nabavka usluge organizovanja ekskurzije i nastave u prirodi za ucenike 1. do 8. razreda u školskoj 2019-20 godini Konkursna dokumentacija

 • Прослава Ускрса у дворишту школе

  {loadposition uskrs2}

   

   

 • Прве медаље младих каратиста

  Филип Вукчевић и Константин Драгаш, ученици 1/5 одељења, су у суботу 26.5.2018. освојили бронзану медаљу у категорији 2010. годиште на свом првом такмичењу на Мамба купу у Сопоту.
  Асхихара савез Београда је био организатор овог такмичења и поред учесника из наше земље било је доста такмичара и из околних земаља. 
  Честитамо нашим ученицима и желимо им пуно успеха у даљим такмичењима!
  {gallery}medalje karatista{/gallery}
 • Дан изазова, мај 2018. године

  Традиционално, последње среде у мају одржава се планетарна спортска-рекреативна акција „Дан изазова“ у организацији Светске асоцијације „Спорт за све“.

  Акцију су подржали Општина Врачар и Спортски савез Београда, а централна манифестација одржана је у нашој школи.

  Ч,етвртаци из наше школе и малишани из ,,Миће и Аћима“ вежбали су заједно уз музику и песму.

  {gallery}dan izazova 2018{/gallery}

 • Другаци на Златибору, мај 2018. године

  Пет одељења другогразреда било је на рекреативној настави од 14.5. до 21.5. 2018. на Златибору. Много су тога видели, научили, чули... а поврх свега, уживали су у игри и дружењу са својим вршњацима. Посетили су фарму, Дино парк, споменик, етно село Сирогојно, возили се возићем до Златиборских језера, упознали богату флору и фауну овог краја... Било је много узбуђења, а заједнички утисак свих ђака био  је, да је  ово била  незаборавна настава у природи!   

   {gallery}zlatibor 2018{/gallery}

 • Сајам занимања, мај 2018. године

  У уторак, 22.05. у школи је био организован Сајам занимања. Родитељи различитих професија (пилот, програмер, психијатар, психолог, хемичар, архитекта, новинар, спортиста, спортски менаџер),  имали су прилику да упознају ученике осмог и седмог разреда са својим занимањима.

   

 • Краљевство поезије

   

  Градска општина Врачар у сарадњи са позориштем ,,Атеље 212” ове године, 19.5.2018, обележила је, по шести пут, манифестацију у част Петра Краља под називом ,,Краљевство поезије“.

   

  Представници наше школе на овом такмичењу рецитатора биле су две ученице седмог разреда, Ана Кнежевић VII3 и Тара Њего VII4.

   

  Другу награду освојила је Ана Кнежевић, а Тара Њего је похваљена.

   

  Честитамо ученицама на оствареном успеху.

   

   

 • Републичко појединачно првенство ученика основних школа у шаху, школске 20172018. године

   {gallery}shah{/gallery}

  У суботу 19.05.2018. године у ОШ „Жарко Зрењанин” у Зрењанину, у сарадњи са Шаховским савезом Србије одржано је Републичко појединачно првенство ученика основних школа у шаху школске 2017/2018. године.

              На појединачном првенству учествовао је ученик наше школе Рајлић Борис (III4).

  БОРИС ЈЕ ОСВОЈИО ТРЕЋЕ МЕСТО

  – БРОНЗАНУ МЕДАЉУ

  БОРИСУ ЧЕСТИТАМО НА ВЕОМА ВЕЛИКОМ УСПЕХУ!

   

 • Миодраговићеве вашарске чаролије, мај 2018. године

  Oбавештавамо родитеље  да ће се  у петак, 25. маја 2018. године,  у периоду од 17 до 19 часова организовати пролећни вашар под називом ,,Миодраговићеве вашарске чаролије“. Активности ће бити организоване у дворишту школе.

         Тог дана настава ће бити скраћена у поподневној смени и одвијаће се по следећем распореду:

  -       поподневна смена –

  1. 1.    час – од 14 до 14,30
  2. 2.    час – од 14,35 до 15,05
  3. 3.    час – од 15,25 до 15,55
  4. 4.    час – од 16 до 16,30
  5. 5.    час – од 16,35 до 17,05
  6. 6.    час – од 17,10 до 17,40

  Настава продуженог боравка биће организована до 17  часова.

  Позивамо родитеље да посете ,,Миодраговићеве вашарске чаролије“. Сва прикупљена средства искористиће се захуманитарну помоћ и сређивање учионица. Улаз бесплатан!

                                                                                                                              Директор школе:

                                                                                    Вера Шаиновић 

 • Дружење са науком и техником

 • Спасовданска литија, 2018. године

  {gallery}spasovdan 2018{/gallery}

  Ученици осмог разреда, који похађају верску наставу, заједно са вероучитељком Јаном, учествовали су у Спасовданској литији, 17. маја 2018. године, поводом крсне славе Града Београда.

 • Списак уџбеника за за школску 2018/2019. годину

  Списак уџбеника за наредну школску годину, можете преузети на линковима:

  1. разред

  2. разред

  3. раред

  4. разред

  5. разред

  6. разред

  7. разред

  8. разред

   

 • Тара Радак-треће место на Републичком такмичењу у знању француског језика

  Републичко такмичење за ученике основних школа у знању страних језика одржано је 13. маја 2018. године, у Ћуприји. Домаћин такмичења је била ОШ „Ђура Јакшић“.

  Укупно 72 ученика такмичило се у знању француског језика. Нашу школу представљале су ученице осмог разреда Тара Радак, Миа Васић, Мила Поповић, Емилија Живановић и Јефимија Крунић.

  У веома озбиљној конкуренцији Тара Радак је освојила 3. место.

  Честитамо нашим ученицима и наставници Даници Глишић на постигнутим резултатима.

  {gallery}rt francuski 2018{/gallery}

 • Рекреативна настава на Тари

  Ученици четвртог разреда били су на рекреативој настави на Тари.

  Давид Бјелица, 4/2, направио је сјајне фотографије. Тара је планина лепотица.

  Погледајте и уживајте.

  Хвала, Давиде!

  {gallery}rn tara{/gallery}

   

 • Ликовни конкурс "Крв живот значи"

  {gallery}krv zivot znaci{/gallery}

  На ликовном конкурсу “Крв живот значи”, у организацији “Црвеног крста Београд”, наша ученица Ана Милетић, VII4, освојила је трећу нагаду на градском такмичењу.

  Честитамо Ани на постигнутом резултату и свим ученицима на учешћу.

 • Ликовни конкурс "Мали Пјер", 2018. године

  {gallery}mali pjer 2018{/gallery}

  Ученици наше школе учествовали су на ликовном конкурсу “Мали Пјер”.

  На овом такмичењу наши ученици освојили су запажене резултате.

  Млађи разреди:

  Миа Поповић-III5 прва награда

  Медеа Мајнарић-III2 друга награда на општини и друга награда на граду

  Катарина Матијашевић IV3 похвала

  Старији разреди:

  Ана Милетић VII4 трећа награда

  Ања Илић V1 похвала

  Уна Сланкаменац VIII2 похвала

  Честитамо свим ученицима на постигнутим резултатима!

 • Нови успех Матеје Алексића

  {gallery}milos atleticar{/gallery}

  9. априла 2018. Матеја Алексић, ученик 1/5 одељења, освојио је златну медаљу у скоку у даљ и бронзану медаљу у трци на 60м за 2010.годиште на Интернационалном митингу пријатељства у Сремској Митровици на којем је учествовало више од 800 деце узраста 7 до 14 година из 6 земаља.

   
  05.5.2018. је освојио бронзану медаљу у скоку у даљ на Пролећном првенству Београда за атлетске школе Б 2009/2010 годиште, скочивши нови лични рекорд 3.46 м.
   
  Желимо Матеји много успеха у наредном периоду! Сви смо уз њега!
 • Резултати градског такмичења из српског језика, мај 2018. године

  Пласман на републичко такмичење из српског језика остварили су следећи ученици:

  Јован Михаиловић 5/5 - 19 поена
  Мила Поповић 8/3 - 18 поена
  Јефимија Крунић 8/2 - 18 поена
   
  Без пласмана на републичко такмичење :
  Андрија Атлагић 5/5 - 16 поена ( 3. место )
 • Дан изазова, 2017. године

  {gallery}dan izazova 2017{/gallery}

  Традиционално, последње среде у мају се одржава планетарна спортска-рекреативна акција „Дан изазова“ у организацији Светске асоцијације „Спорт за све“.

  Акцију су подржали Општина Врачар и Спортски савез Београда.

  Заједно са нашим трећацима и њиховим учитељицама вежбали су помоћник председника Општине Врачар, наш бивши ђак, Марко Никић и представници Спортског савеза.

 • mBot роботи на часовима информатике

  {gallery}mbot{/gallery}

  Захваљујући пројекту Битка за знање, наша школа је добила mBot роботе.

  Уз ову иновацију у настави, часови информатике, постали су много забавнији, а градиво трајно упамћено.

   

 • Три злата Мине Чолић

  {gallery}mina colic 2{/gallery}

  У недељу, 28. маја 2017. године, одржано је Првенство Београда у ритмичкој гимнастици, у индивидуалном програму, на коме је Мина Чолић, ученица 3/3, освојила три златне медаље, у казегорији пионирки.

  Медаље је освојила у ве вежбама са обручем, у партеру и укупнмом пласману.

   

 • Од оловке до флајера и плаката

 • Другаци на Залтибору, мај 2017. године

  {gallery}drugaci zlatibor{/gallery}

  Ученици другог разреда и њихове учитељице провели су незаборавних осам дана на рекреативној настави на Златибору. Лепо мајско време, дивне шетње и излети, спортске активности и дружење, учинили су да се кући врате пуни утисака и лепих успомена.

 • Миодраговићеве вашарске чаролије

  Oбавештавамо родитеље  да ће се  у петак, 26. маја 2017. год. у периоду од 17 до 19 час. организовати  пролећни вашар под називом ,,Миодраговићеве вашарске чаролије“. Активности ће бити организоване у дворишту школе.

  Позивамо родитеље да посете ,,Миодраговићеве вашарске чаролије“. Сва прикупљена средства искористиће се за куповину опреме за наставу. Цена улазница  биће 50,00.

                                                                                                                                     Ученици и наставници школе 

 • Обавештење о наставној суботи, 27. маја 2017. године

  Обавештавамо родитеље да је  субота 27.05.2017. године наставни дан и да ће се радити по распореду за петак. Часови ће тог дана бити скраћени на 30 минута, а смене ће бити организоване на следећи начин: парна смена пре подне а непарна после подне.

  У преподневној смени настава  почиње у 8, а завршава се  у 11 и 40  часова. У поподневној смени настава почиње у 12, а завршава се у 15 и 40 часова. Тог дана неће бити организована настава продуженог боравка.

   

  У Београду,                                                                                                    Директор школе:

  24.05.2017. год.                                                                                             Вера Шаиновић

 • Обавештење за родитеље будућих првака о куповини уџбеника

  Родитељи будућих првака који су заинтересовани за куповину уџбеника за први разред преко школе, могу се обратити секретару школе радним данима у периоду од 9 до 15 часова, због преузимања уплатница.

  Уџбеници за први разред могу се наручити до 15.06.2017. године.

  Цена комплета уџбеника за први разред је:

  -         са лектиром – 8.230,00 динара

  -         без лектире – 7.740,00 динара

   

  У Београду,                                                         ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

  24.05.2017. год.                                                  Вера Шаиновић

   

 • Шта знаш о Црвеном крсту?

  {gallery}crveni krst{/gallery}
  На Општинском такмичењу ,,Шта знаш о Црвеном крсту'', одржаном 12.5.2107. године, тим ученика четвртог разреда, Сава Ивановић, Хелена Човић,Јана Ђорђевић и Маша Драговић, који је представљао нашу школу, освојио је 2.место.
  Честитамо ученицима на постигнутом успеху.
 • Трећаци на рекреативној настави

  {gallery}rekreativna trecaci{/gallery}

  Ученици трећег разреда, били су на рекреативној настави почетком маја. У идеалним условима (какве пружа хотел ,,Јуниор" у Брзећу), ученици су уживали.

 • Атлетика, општинско и градско такмичење, мај 2017. године

  {gallery}atletiak opstinsko 2017{/gallery}
  РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ
  Девојчице (5 И 6 РАЗ):
   
  Шарац Ива                1. место - скок у даљ
  Грбић Ина                 1. место – кугла
  Суводолац Невена      1. место – скок у вис
  Матић Симона            3. место – 300м
  Штафета 4x100m       2. место 
   
  ЕКИПНО ЗАУЗЕЛИ 2. МЕСТО
   
  Дечаци (5 И 6 РАЗ):
   
  Максимовић Јован           1. место- 300м
  Симић Петар                   1. место – скок у вис
  Ђорђевић Димитрије        1. место – скок у даљ
  Бубоња Филип                 2. место - 800м
  Младеновић Алекса          2. место – 100м
  Штафета 4x100m             2. место 
   
  ЕКИПНО ЗАУЗЕЛИ 1.МЕСТО
   
  РЕЗУЛТАТИ ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ
   
  Ђорђевић Димитрије     2.место – скок у даљ
   
  ДЕЧАЦИ ЕКИПНО ЗАУЗЕЛИ 11.МЕСТО
   
  Честитамо!
 • Младе даме међу најбољима

                            

  На 17. фестивалу кратких драмских форми, деце и младих Београда, меморијал " Драгослав Симић", под покровитељством Деце Београда, Деце Раковице и Центра за образовање и културу Раковица, драмска група "Четири дамице". Ања Вуловић, Анђела Ђурић, Јана Ђорђевић и Селена Предолац, ученице 4. разреда, освојиле су друго место, са представом "Ујеж", Бранислава Нушића.
  Специјалну награду за глуму добила је Јана Ђорђевић!
  Све честитке младим дамицама!

 • Обавештење за родитеље будућих првака, децембар 2016. године

  ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

  БУДУЋИХ ПРВАКА

   

              Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред основне школе за школску 2017/2018. годину обавити у времену од 20. фебруарадо 31. маја 2017. године.

             

              Родитељ (старатељ) детета за упис доноси:

  -         копију Извода из матичне књиге рођених (не треба да буде оверена) и

  -         потврду о здравственом стању детета.

   

  По завршетку припремног предшколског програма, родитељи треба да донесу секретару школе и уверење да је дете похађало припремни предшколски програм.

   

  Испитивање детета уписаног у школу врше педагог и психолог школе а заказивање испитивања врши се код секретара школе приликом уписа.

 • У посети библиотеци "Растко"

  {gallery}biblioteka rastko{/gallery}

  17. маја 2017. године, ученици I 4 и I 5 са учитељицама и библиотекарком наше школе посетили су библиотеку „Растко“.

  Дружили су се са писцем Градимиром Ђуровићем који је представио своје две књиге „Кртица Зрика и друге приче“ и „Приче о бубашвабама“.

  Уживали смо!

 • Прваци на кросу

  {gallery}kros{/gallery}

  Ученици првог разреда учествовали су у кросу РТС-а  „Кроз Србију“.

  У женској конкуренцији прва 3 места су освојиле:

  1. Ћелић Теодора, 1/3

  2. Спасић Ива, 1/1

  3.  Радовић Милица, 1/4

  У мушкој конкуренцији прва 3 места су освојили:

  1. Павићевић Филип, 1/1

  2. Милосављевић Виктор, 1/1

  3. Јоксимовић Илија, 1/5

 • Путујућа учионица-Радмиловац

  Ученици првог разреда су у уторак, 9.маја, били на огледном добру Пољопривредног факултета у Београду- Радмиловац. Уживали су и много тога научили, пецали, упознали фауну и флору реке Дунав, гледали кратке филмове, били у акваријуму, алаској колиби, возили се чамцима....
  Препоручили би свим другарима да посете ово добро.
  {gallery}radmilovac{/gallery}
 • Витезов наградни конкурс

  Књижевни часопис за децу "Витез", као и сваке године организовао је наградни конкурс на коме су наши ученици учествовали у великом броју. Слали су, уз купон из овог часописа, по 3 своја ликовна или литерарна рада. На нашу велику радост, из наше школе награђен је чак 21 ученик.
   
   
   
   
   
 • Другаци иза сцене Народног позоришта

  {gallery}drugaci iza scene{/gallery}

  Данас су ученици 2/4 одељења посетили Народно позориште.Дочекали су нас директор Музеја Народног позоришта Драган Стевовић и глумица Бојана Стефановић.Упознали су нас са историјатом позоришта, водили нас на сцену и иза ње, разгледали смо костиме из представа, гледали како се намешта сценографија за оперу "Отело", певали и рецитовали на великој сцени. Причали су нам о занимањима људи који вредно раде како би настала представа. Било је веома занимљиво и лепо.
  Захваљујемо се Бојани Стефановић која је организовала посету и учинила све да нам обилазак буде право задовољство.

 • Обавештење о радној суботи, 27. маја 2017. године

  Обавештавамо родитеље да је  субота 27.05.2017. године наставни дан и да ће се радити по распореду за петак. Часови ће тог дана бити скраћени на 30 минута, а смене ће бити организоване на следећи начин: парна смена пре подне а непарна после подне.

  У преподневној смени настава  почиње у 8, а завршава се  у 11 и 40  часова. У поподневној смени настава почиње у 12, а завршава се у 15 и 40 часова. Тог дана неће бити организована настава продуженог боравка.

   

  У Београду,                                                                                                    Директор школе:

  11.05.2017. год.                                                                                               Вера Шаиновић

 • Још један Марков успех

  {gallery}marko{/gallery}

  Наш Марко Максимовић, ученик II/4, постигао је још један успех.

  После трећег места на првенству Београда у скоковима у воду, освојио је још две медаље.

  На првенству Србије у скоковима за јуниоре освојио је треће место, у дисциплини даска 1m и златну медаљу у дисциплини 3m.
  Марко тренира за КСВ "Таш- Палилула" и веома је успешан.
  Честитамо му на досадашњим резултатима са жељом да нас и у времену које долази обрадује својим успесима!

 • Феноменална Нина Шишовић

  {gallery}nina sisovic{/gallery}

  У Београду је за викенд одржано државно првенство за кадете у синхроном пливању и међународно такмичење "Трофеј Београда".

  Нина Шишовић освојила је четири златне медаље у дисциплинама соло, дует, тим и комбо, као и четири златне медаље у истим дисциплинама на међународном такмичењу. 

  Тренутно се припрема за учешће на Европском првенству које ће се одржати у јуну у Београду.

  Браво, Нина!!!

 • Спортски успех Василија Томића

  {gallery}vasilije tomic{/gallery}
  На првенству Србије у скоковима у воду за млађе категорије, Василије Томић, из 2/1, освојио је две сребрне медаље.
  Прву, у дисциплини даска 1m, и другу, у дисциплини даска 3m.
  Сјајно, Василије!
  Честитамо и желимо ти нове успехе у спорту који вилиш!
 • Друго место на 42. Математичком турниру

  {gallery}matis{/gallery}

  42. Математички турнир – екипно првенство основних школа Републике Србије у математици одржано је 14.маја 2016. у Београду.

  Учествовало је 109 школа и 545 ученика. Наша школа је освојила II награду.

  Екипу школе су чинили: Никола Дакић (4-3), Матеја Вукелић (5-6), Милица Вугделић (6-4), Павле Никитовић (7-3) и Огњен Бањац (8-4).

  Екипу је водила наставница Маријана Жебељан.

  У појединачној конкуренцији Милица Вугделић је освојила III награду, као и Матеја Вукелић.

  Честитамо ученицима и наставницима!

 • Обавештење о уџбеницима за родитеље будућих првака, мај 2016. године

  О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

  за родитеље будућих првака

   

            Родитељи будућих првака који су заинтересовани за куповину уџбеника за први разред преко школе, могу се обратити секретару школе радним данима у периоду од 9 до 15 часова, због преузимања уплатница.

           

  Уџбеници за први разред могу се платити у три рате:

  -         прва рата – до 15.06.2016. године,

  -         друга рата – до 15.07.2016. године,

  -         трећа рата – до 15.08.2016. године.

   

  Цена комплета уџбеника за први разред је:

  -         са лектиром – 8.230,00 динара

  -         без лектире – 7.740,00 динара

  У Београду,                                                                  ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

  31.05.2016. год.                                                  Вера Шаиновић

 • Наше бронзане ритмичарке

  На Државном такмичењу Србије у ритмичкој гимнастици, у категорији пионирки, наше ученице Мина Андрејић 3/1, Емилија Ђуровић 3/1, Ирена Турнић 3/1, Маша Драговић ¾ и Лена Браки 3/5 освојиле су бронзану медаљу.

  Браво, девојчице!

   

 • Боравак наших ученика у Петници

  {gallery}petnica 2016{/gallery}

 • Републичко такмичење из хемије, мај 2016. године

  У Аранђеловцу је, 21. и 22. маја,  одржано Републичко такмичење из хемије.

  На такмињу су учествовали Никола Фишиш, 8/2, и Андреј Хаџи-Ђорђевић, 73.

   

   

 • Четвртаци у Кушићима

  Пуно поздрава од четвртака из Кушића.

  Уживају!

  {gallery}rekreativna sanja dj{/gallery}

 • Тематско планирање-Обновљиви извори енергије

  За школску 2016/2017, годину, у оквиру Тематског планирања, изабрана је тема Кроз земље Европе. 

   

  Док не пристигну радови везани за овогодишњу тему, погледајте чиме су се уеници бавили у протеклој школској години.

  Како обновљиви извори енергије имају непроцењив значај за одржив развој и локалних заједница и света, у тематској обради ове теме смо препознали потребу за подизањем еколошке свести како код ученика, тако и код наставника. Највећи број прилога очекујемо у другом полугодишту, због највећег поклапања теме са школским програмом.

  Физика

  У оквиру наставних области Елементи атомске и нулеарне физике и Утицај физике на савремени свет, ученици осмог разреда су обрађивали и тему Обновљиви извори енергије.

  Осврнули су се на зелене енергије, али и на водоник, као еколошко гориво за фузионе реакторе, који су извори електричне енергије будућности.

  Још један одличан рад, показао је да имамо и ученике са скривеним талентима за презентацију. Симона Вујовић, 8/2.

 • Тематско планирање-Обновљиви извори енергије (2)

  За школску 2016/2017, годину, у оквиру Тематског планирања, изабрана је тема Кроз земље Европе. 

   

  Док не пристигну радови везани за овогодишњу тему, погледајте чиме су се уеници бавили у протеклој школској години.

  Како обновљиви извори енергије имају непроцењив значај за одржив развој и локалних заједница и света, у тематској обради ове теме смо препознали потребу за подизањем еколошке свести како код ученика, тако и код наставника. Највећи број прилога очекујемо у другом полугодишту, због највећег поклапања теме са школским програмом.

  Физика

  У оквиру наставних области Елементи атомске и нулеарне физике и Утицај физике на савремени свет, ученици осмог разреда су обрађивали и тему Обновљиви извори енергије.

  Осврнули су се на зелене енергије, али и на водоник, као еколошко гориво за фузионе реакторе, који су извори електричне енергије будућности.

  Још један одличан рад, показао је да имамо и ученике са скривеним талентима за презентацију. Симона Вујовић, 8/2.

 • Нова медаља Мине Чолић

  {gallery}mina clic 1{/gallery}

  Првенство Београда у индивидуалном Б програму, одржано је у недељу, 15. маја 2016. године.

  У категорији 2008. годиште, Мина Чоли, 2/3, освојила је друго место-сребрну медаљу-

  Честитамо, Мина!

   

 • Спортски успеси

                 

  Сава Радовић, ученик 7/5,  наставља да ниже добре резултате у тенису,

  Анђела Бошков,ученица 5/5, освојила је теће место и бронзану медаљу на

  Републичком такмичењу у пливању, прсним стилом.

  Такмичење је одржано у петак, 13. маја 2016. године, у Нишу.

  Честитамо Сави и Анђели!

  Само напред!

   

 • Гудачки квартет Народног позоришта у нашој школи

  {gallery}gudacki kvartet{/gallery}

  Ученици другог разреда су дана 12.05.2016. имали прилику да слушају и уживају у дивној музици гудачког квартета Народног позоришта. Овај изненадни концерт су извели родитељи наше ученице Марте Кованџић, II/2. Поред музике, ученици су сазнали и о гудачким инструментима и од чега се састоји виолина. Кроз кратку историју музике и о славним музичарима су им причали између дела које су изводили. Имали смо прилике да чујемо „Бојарку“, „Романсу“,“Малу ноћну музику“,“Пицикато“ и „Беса ме мућо“. За промену смо чули мало дивне и племените музике!

   

  Милица Филиповић , II/2

 • Републичко такмичење из физике

  У суботу и недењу, 7. и 8. априла 2016. године, у I Крагујевачкој гимназији, одржано је Републичко такмичење из физике за ученике основних школа.

  Милица Вугделић, шести разред, освојила је трећу награду, са освојених 85 поена.

  Андрија Гајић, седми разред, добио је похвалу.

  Честитамо нашим ученицима и наставницама, Јелени Калдерон и Анити Тасић.

   

 • Хип-хоп такмичење

  Максим Величковић из 5/6, освојио је прво место на такмичењу у хип-хопу.

  Браво, Максиме!

  {gallery}hiphop{/gallery}

   

 • Матурска шетња, 2015.

  У петак, 29. маја 2015. године, испратили смо још једну генерацију осмака.

  Било је и суза и песме.

  Желимо им пуно среће на матурском испиту и нека из наше школе понесу само лепе успомене.

  {gallery}maturska setnja{/gallery}

 • Необично спортско такмичење у нашој школи

  У петак, 22. маја 2015. године, у оквиру дана лепих речи и лепих дела, Велики вршњачки тим за борбу против насиља, организовао је такмичење у спортским играма између ученика 7. и 8. разреда и наставника.

  Ученици су продавали кокице и сокове. Прикупљена новчаним средства искористиће за помоћић ученицима наше школе.

  Дивно смо се забавили. Победили су ученици. Честитамо!!!!!!!!!

  {gallery}nastavniciucenici{/gallery}

   

 • Апел

  АПЕЛ ЗА ПРИКУПЉАЊЕ НОВЧАНE ПОМОЋИ

   

  Поштовани  родитељи, ученици и сви који сте у могућности да помогнете,

  Ученица шестог разреда наше школе се тешко разболела. Потребна су велика новчана средства за њено лечење. Прикупљена средства се  могу предати одељенским старешинама, а могу се и уплатити и на следеће жиро рачунe:

  БАНКА ИНТЕСА

  Динарски рачун: 160-1-73, позив на број 51 – 102 – 0015510/4

  Девизни рачун: RS35 – 160 – 5130201924951 – 75

  УПРАВА ОШ ,,ЈОВАН МИОДРАГОВИЋ”

 • Успешна ритмичарка

  На VIII Pecs купу-међународном такмичењу у ритмичкој гимнастици, одржаном 24. маја 2015. године, у Печују, у Мађарској, ученица наше школе Софија Грбић, 2/1, освојила је друго место и сребрну медаљу.
  Браво Софија!
  {gallery}sofijagrbic{/gallery}
 • Припремна настава за матуранте

  ПРИПРЕМНА  НАСТАВА

  Обавештавају се ученици осмог разреда да припремна настава из: српског језика, математике, биологије, историје, географије, хемије и физике почиње у понедељак 1.6.2015. год. и траје до петка 12.6.2015. год.Часови ће се одржавати према већ постојећем распореду. Уколико неко одељење, по постојећем распореду, има слободан час (нпр. час музичког, ликовног, енглеског, француског...) може похађати и припремну наставу неког другог одељења у том термину.

  Припремна настава из биологије, која је почела 4.5.2015.год.се завршава у петак 5.6.2015.год.

   У Београду, 25. маја 2015. године

 • Мале гинмастичарке

  У недељу, 24. маја 2015. године, у Свилајнцу је одржано Државно такмичење у ритмичкој гимнастици. Ученице наше школe, чланице гимнастичког клуба ,,Раднички'', постигле су запажене резултате на овом такмичењу. 

  Први тим ,,Радничког'' Мина Андрејић, 2/1, Емилија Ђуровић 2/2, Лена Браки 2/5 и Ирена Турнић (зелено-жути трикои) освојиле су треће место у екипној конкуренцији. 

  Други тим ,,Радничког'', Катарина Лучић, 1/3, Маша Николић, 2/1, Маја Марин, 2/1, Маша Драгови’, 2/4, и Селена Предолац 2/5 (црвени трикои) освојиле су шесто место у екипној конкуренцији.

  Браво за наше младе гимнастичарке!

  {gallery}gimna{/gallery}

 • Треће место за Александру Јовановић

  У Тршићу је у суботу, 23. маја 2015. године, као завршна манифестација Вуковог ђачког сабора, одржано Републичко такмичење из српског језика и језичке културе за основне школе

  Ученица наше школе Александра Јовановић (8/3) остварила је изузетан успех, освојивши  треће место.

  Честитамо јој и желимо много успеха и у средњој школи!

   

  У Београду, 24.05.2015                                                         Стручно веће српског језика

                                                                                                      

 • Млади таленти модног дизајна

  На ликовном конкурсу " Млади таленти модног дизајна " уcеници осмог разреда награђени су дипломама, а победници овог такмичења поред диплома добили су као награду своју модну креацију!

  Данило Пјановцћ,8/2, и Лора Самуиловић, 8/4!

  Посебном дипломом награђена је и наша школа као и наставница ликовне културе!

  Честитамо свим ученицима на постигнутим резултатима.

  {gallery}modni dizajn{/gallery}

 • Шта знаш о Црвеном крсту?

  Данас, 19.маја 2015. године одржано је општинско такмичење “Шта знаш о Црвеном крсту”. Ученици четвртог разреда: Марија Гавриловић, Марија Крунић, Елена Џодић, Димитрије Максимовић и Лука Миливојевић чинили су екипу наше школе. Такмичење се састојало из два дела: решавање теста и слагање слагалице. Наши ученици су показали највише знања и спретности и убедљиво победили. Екипа је добила медаље, пехар, слаткише и ..... лепу забаву.

  Честитамо и желимо им много успеха на градском такмичењу!

  {gallery}crveni krst{/gallery}

 • Злато за Вука Исаковића

  Вук Исаковић, из 2/5, на званичном националном шаховском турниру, освојо је зкатну медаљу и прву категорију.
  Тиме је постао најмлађи шахиста Србије који је успео да освоји ово престижно признање.
 • Изложба "Мали Пјер'', 2015.

  петак, 15.маја 2015. године одржана је пригодна свечаност у свечаној сали Oпштине Врачар поводом отварања изложбе награђених и похваљених карикатура („Мали Пјер“), као и осликаних Ускршњих јаја. Ученици наше школе:, Ирина Шарчевић II1, Вељко Бајрушевић II4, Бојана Боговац IV4, Милица Радивојевић IV6, Јована Зебић VIII4и Нина Стојановић VIII4присуствовали су додели награда. Награђена Бојана Боговац је добила књигу (за освојено прво место), ученикци који су освојили друго место у групном осликавању јаја добили су диплому, а они и сви похваљени ученици су добили слатки пакет.

  У лепој и другарској атмосфери ученици су се засладили, а потом и погледали изложене радове.

  Честитамо и желимо им много среће и на будућим конкурсима!

  {gallery}izlozba mali pjer 2015{/gallery}

 • Крос РТС-а у нашој школи

  Дана 15.05.2015. године, одржан је „Крос РТС“ у ОШ „Јован Миодраговић“.

  Због лоших временских услова Крос је одржан у после подневним часовима (16 часова).

  Било је укупно 16 трка и на основу времена одређени су победници трка. Од првог до осмог разреда сви првопласирани, другопласирани и трећепласирани ученици добили су дипломе. Учествовало је 480 такмичара. Иако је обележена стаза бетонска такмичење је прошло у најбољем реду и без повреда. Такмичење је завршено у 18 часова.

  Такмичењу су присуствовали професори и наставници разредне наставе, професори виших разреда, и секретар Спортског савеза Врачара Јовановић Мирољуб.

  {gallery}kros{/gallery}

 • Нови успех Јане Ђорђевић

  На Деветом међународном турниру у ритмичкој гимнастици "Газела" КУП 2015, одржаног 10. маја 2015. госине, у Пули, Јана Ђорђевић је освојила сребрну и бронзану медаљу.
  Браво, Јано!
  {gallery}janadj{/gallery}
 • Дани лепих речи

  ПАЖЊА!

  06.05.2015. године почели су дани лепих речи. Наш циљ је да вас подсетимо да треба говорити лепе речи и да треба чинити добра дела. Њих треба чинити и говорити сваког дана.

  АКЦИЈЕ КОЈИМА ЋЕМО СЕ БАВИТИ У ТОКУ ДАНА ЛЕПИХ РЕЧИ:

  -          ПРАВИМО ДРВО ЛЕПИХ РЕЧИ

  -          ПРЕДСТАВА ПРОТИВ НАСИЉА

  -          ХУМАТИТАРНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗМЕЂУ НАСТАВНИКА И УЧЕНИКА

  -          ПРАВИМО ЗИД ЛЕПИХ РЕЧИ

  Наведене активности организују представници малог и великог вршњачког тима за борбу против насиља, злостављања и занемаривања у сарадњи са осталим ученицима.

  {gallery}dan lepih reci{/gallery}

 • Четвртаци у Милошевом конаку

  У уторак, 5. маја, ученици четвртог разреда су били на полудневном излету.

  Посетили су Милошев конак у коме су чули веома занимљиву причу о кнезу Милошу Обреновићу. Затим су чули причу и о Топчидерском парку и  великом, необичном платану.

  Време до поласка у манастир у Раковици су провели у забавним играма. У дворишту манастира су са занимањем слушали причу о православљу, манастирима, толеранцији, љубави...

  Дивно време, поучне и занимљиве приче, конак и манастир, дружење, игра и одлично расположење учинили су овај излет веома лепим и вредним памћења.

  {gallery}milosev konak{/gallery}

 • Радост Европе

  ОБАВЕШТЕЊЕ О УЧЕШЋУ У ПРОГРАМУ РАДОСТ ЕВРОПЕ

  Следеће школске године, почетком октобра месеца, наша школа ће бити домаћин деци из европских земаља у оквиру програма Радост Европе. Максималан број деце који могу да буду наши гости је 15, најчешће узраста петог и шестог разреда. Координаторка програма посетиће нашу школу и одржати радионицу заинтересованим ученицима (од четвртог до седмог разреда) на којој ће представити програм и одговорити на  питања. Радионица ће се одржати 14.5.2015. год. у 13 час. у кабинету за ликовну и музичку културу. После пријављивања заинтересованих ученика иста таква радионоца ће се организовати и за родитеље ученика који су спремни да буду домаћини деци из европских земаља.

  Позивамо ученике и родитеље да заједно у нашој школи обновимо ову традиционалну манифестацију и тиме дамо допринос јачању вредности европске културе и дружења међу децом.

  Директор школе:

  Вера Шаиновић

 • Драги родитељи

  Током школовања у прва четири разреда Ваше дете је усмерено првенствено на учитеља, а од петог разреда на одељенског старешину и наставнике. Међутим, они нису једине особе које блиско сарађују са Вама и Вашим дететом. Прве особе са којима се сусреће Ваше дете смо ми -  стручни сарадници – психолог и педагог. До краја основне школе ми смо подршка како васпитном процесу који реализују наставници и учитељи, тако и социјализацији, одрастању детета. Трудимо се да и вама родитељима дамо корисне савете везане за учење и васпитање.

   

  Ми смо посредници у сукобима, пружамо деци помоћ у учењу, пружамо Вама и Вашој деци савете, коко би лакше одрасли и завршили школу.

 • Витезов конкурс

   

                          

  Као и сваке године, и ове смо учествовали на наградном конкурсу дечијег часописа "Витез". Освојили смо чак 19 награда! Честитамо нашим ученицима, а остале позивамо да следеће године и они учествују.

   

  НАГРАЂЕНИ СУ:

  Срна Вуковић 3/1 и Јовановић Нина 3/1, Ксенија Ђурић, 3/1, Зара Драгаш 3/1 (учитељица Сања Ђурђевић)

  Нина Максимовић 3/5, Мишчевић Јован 3/5 и Павловић Мина 3/5, (учитељица Маријана Бијекић)

  Александра Јуришић 2/1, Ања Вуловић 2/1 и Јана Ђорђевић,2/1, (учитељица Гордана Лукић)

  Мрваљевић Видак, 2/3, (учитељица Ивана Милић Битић)

  Нина Станковић, 1/1 (учитељица Љиљана Ђурић)

  Катарина Лучић 1/3, Соња Церовић ,1/3, Лав Алимпић 1/3 и Драгана Михаиловић, 1/3, (учитељица Радица Војиновић)

  Сара Грујичић, 1/5, Теодосијевић Тамара 1/5, Марковић Ана 1/5 (учитељица Митић Јасмина)

   

  Сви смо позвани на

                   13.БЕОГРАДСКИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦУ

                               ВИТЕЗОВО ПРОЛЕЋЕ

  17.маја у велику дворану Сава центра, у 12 часова. Неки од учесника су: Матија Бећковић, Добрица Ерић, Раша Попов, Милован Витезовић, Радомир Андрић, Бора Ђорђевић, Рада Ђуричин, Леонтина са хором "Чаролија", Миња Субота, Милорад Мандић Манда и многи други...

   

 • Спискови уџбеника за наредну школску годину

  Спискове уџбеника за наредну школску годину, 2015/2016, можете преузети на следећим линковима:

  1. Први разред

  2. Други разред

  3. Трећи разред

  4. Четврти разред

  5. Пети разред

  6. Шести разред

  7. Седми разред

  8. Осми разред

 • Обавештење за матуранте

  Припремна настава за комбиновани тест по предметима, одржаће се у оквиру редовног распореда часова, који је важио током текуће школске године, осим ако вас предметни наставници нису обавестили другачије.

  Матуранти, очекујемо вас!

 • Обавештење о радној суботи

  О Б А В Е Ш Т Е Њ Е 

            Субота, 24. мај 2014. је наставна са распоредом часова за четвртак (одрађује се четвртак 15. мај). Настава ће бити скраћена и то :

  -         преподневна смена

  1. час – од 8 до 8,30
  2. час – од 8,35 до 9,05
  3. час – од 9,20 до 9,50
  4. час – од 9,55 до 10,25
  5. час – од 10,30 до 11
  6. час – од 11,05 до 11,35

  -         поподневна смена

  1. час – од 12,30 до 13,00
  2. час – од 13,05 до 13,35
  3. час – од 13,50 до 14,20
  4. час – од 14,25 до 14,55
  5. час – од 15,00 до 15,30
  6. час – од 15,35 до 16,05

  Петак 16. мај ћемо надокнадити у току следеће недеље као седми час или пречас.

  У понедељак први час од петка, у уторак други час од петка и тако сваки дан.

  У Београду,                                                                  ВД ДИРЕКТОРА ШКОЛЕ

  21. мај 2014. године                                                     Драгана Узелац                                                                                                                

 • Хуманитарна помоћ

  Молимо родитеље ученика, да у складу са својим омогућностима пошаљу у школу:

  • исправну и чисту одећу, обућу, веш, пешкире, постељину, ћебад и јастуке
  • конзервирану храну, оригинално запаковану воду
  • одећу и храну за бебе, пелене
  • играчке
  • школски прибор, књиге за децу

  Школски прибор и књиге за децу посебно запаковати, јер се достављаju волонтерима-психолозима Философског факултета и Факултета за медије и комуникацију, који раде са трауматизованом децом.

  Ствари предати разредним старшинама и учитељима.

  Уколико постоји намера да скупи новац, молимо вас да новац у договору са председником Савета родитеља, сами уплатите на одговарајуће жиро-рачуне.

 • Обавештење о нормализацији наставе

   

  Од уторка, 20. маја 2014. године, настава ће се одвијати нормално, по распореду часова.

                                                                                                                                 ВД директора

                                                                                                                              Драгана Узелац

   

 • Обавештење о настави

  Све школе на територији Београда, изузев школа у Обреновцу и Лазаревцу, сутра настављају рад.

  Настава у нашој школи почиње сутра у 8 часова за преподневну смену, а у 14 часова за послеподневну смену. Часови ће бити скраћени на 30 минута.

  Првом и трећем разреду настава почиње у 13 часова.

  Боравак ради.

                                                                                                                                      ВД Драгана Узелац

 • Помоћ угроженима

  На основу последњих доступних информација, угроженима су најнеопходнији храна, вода и новац.

  Молимо све наставнике и родитеље ученика да, у складу са својим могућностима, доставе помоћ на најближе пунктове.

  Општина Врачар је објавила позив за помоћ волонтерима.

  Информације о пунктовима за прикупљање помоћи погледајте на сајту Б92.

   

 • Обавештење Штаба за ванредне ситуације Града Београда

  Штаб за ванредне ситуације Града Београда донео је одлуку да основне и средње школе на територији Града Београда, због ванредних временских прилика, не раде у четвртак, 15. маја и петак, 16. маја.

  ВД Драгана Узелац

 • Републичко такмичење из географије

  Републичко такмичење из географије одржано је 10. и 11. маја 2014. године, у ОШ Краљ Александар I, у Пожаревцу.

  Коначне резултате можете преузети на линковима:

  1. 7. разред

  2. 8. разред

  Ученик седмог разреда, Стеван Обрадовић, освојио је 99 поена и 2. место.

  Честитамо!

 • Републичко такмичење из математике, Јагодина, 2014. године

  Успех наших математичара на државном такмичењу у Јагодини!

  Павле Смиљанић (6.разред) друга награда.

  Илија Николић и Ђорђе Мартић (7.разред) трећа награда.

  Филип Барац (7.разред) похвала.

  Честитамо!

 • Резултати градског такмичења из хемије

   

  Градско такмичење и хемије, ове године је одржано у нашој школи. Коначни резултати су следећи:
  Марко Беслаћ    7. разред ПРВО МЕСТО, пласман на републичко такмичење
  Јован Крунић     8. разред ДРУГО МЕСТО, пласман на републичко
  Лука Ђурановић 8. разред ДРУГО МЕСТО, пласман на републичко
  Честитамо!

   

 • Тематско планирање-''Упознајмо Србију да бисмо је више волели''

  Тематско планирање у школској 2013/14. години реализоваће се у првом и другом полугодишту.

  Тема у првом полугодишту је ''Упознајмо Србију да бисмо је више волели''.

  У другом полугодишту, резултати рада, истраживања и осмишљавања биће приказани на пролећном сајму туризма, чији је наслов ''Упознајмо Србију''.

  На овом линку можете погледати радове ученика који покривају различите наставне области и теме, а којима је заједнички именитељ Србија, тј. њена традиција, историја и култура.

  Учитељи и наставници предметне наставе изводе тематско планирање у оквиру својих предмета, током редовне наставе.

  Седмаци о Петру Петровићу Његошу

  На часовима српског језика  ученици седмог разреда су својим радовима дали допринос обележавању имена и дела у свему великог Петра Петровића Његоша.
    Креативности им није недостајало. Погледајте.
   
   
 • Награда

  Ученици 4/1 су награђени за победу на такмичењу из веронауке. Вероучитељ Јован их је одвео на Калемегдан. Обишли су Цркву Свете Петке, играли су фудбал, смејали се, уживали и сликали...

  {gallery}kalish{/gallery}

 • Радови у боравку

  Прваци у боравку и учитељица Стојанка Илић, не губе време. Вредно раде! Погледајте!

  {gallery}radoviboravak{/gallery}

 • Посета седмака Стручној школи за естетику, стил и културу тела

  У оквиру пројекта "Професионална оријентација у Србији" ученице седмог разреда, посетиле су Стручну школу за естетику, стил и културу тела. У току посете, кроз радионице, упознале су се са образовним профилима ове школе. Учествовале су у радионицама: "Основи масаже", "Израда накита" и "Основе шминкања". Упознале су се са основним техникама масаже, израде накита и шминкања, а неке ученице су имале прилику и да буду нашминкане. Сви су уживали у овој посети, понешто су и научиле, а сигурно ћемо опет посетити ову школу јер нам је било супер.

  {gallery}sedmaciposeta{/gallery}

 • Дан изазова унашој школи

 • Припремна настава за матуранте

  Распоред припремне наставе из српског језика, и математике можете преузети на линковима:

  Распоред припремне наставе из математике за 8-1, 3 и 4, биће објавлјен накнадно.

 • Најбољи математичари четвртог разреда

  Додела диплома са градског такмичења из математике, одржана је у ОШ ''20. октобар''.

  Андрија Гајић је освојио прво место, Бранимир Николић и Нина Шишовић освојили су друго, а Перат Пулек и Алекса Благојевић треће место.

  Браво! Честитамо!!!

 • Матурска шетња

  У петак, 24. маја, мали матуранти су прошетали улицама Врачара, у традисионалној Матурској шетњи.

  {gallery}maturska setnja{/gallery}

   

 • Резултати републичког такмичења из техничког и информатичког образовања

  На  Републичком  такмичењу  из  Техничког и информатичког образовања  учествовала  су  наша  три  ученика:

  Лена  Лојаница          8/4              Наст.  Драгиња  Симић

  Петар  Штерић         6/3               Наст. Љиљана  Илић

  Марко  Беслаћ           6/3              Наст. Љиљана Илић

   Сва  три  ученика  похваљујемо, а посебно Лену Лојаницу, ученицу  8/4 разреда која је  постигла  сјајне, блиставе резултате на  Републичком  такмичењу и на најлепши  начин представила  нашу  школу. Освојила је  друго  место  на  Републичком  такмичењу из  техничке  дисциплине: Архитектура  и  грађевинарство.

     Стручно  веће  Техничког  и информатичког  образовања жели  јој  да  настави  и даље да осваја бриљантне резултате  у наставку  даљег  школовања. А осталим  такмичарима желимо да  учествују  на  такмичењима и освајају још  боље резултате.

   

  У  Београду,                                                        Стручно  веће,

  24.05.2013.год.                                 Техничког и информ.образовања

 • Бајка у Power Pointu-Алиса у земљи чуда

  l

 • Пoсета седмака софтверској фирми BalLab

  У оквиру пројекта "Професионална оријентација у Србији" ученици 7. разреда, посетили су софтверску фирму "BalLab". Имали су прилику да виде просторије фирме, испробају нову апликацију и разговарају са запосленима о послу којим се баве. Било им је супер! Надамо се да ће бити још прилика за дружење са сјајном екипом из "Bal Lab".
  {gallery}ballab{/gallery}
 • Обавештење за ученике осмог разреда

  Обавештавам ученике осмог разреда да могу доћи са родитељима да провере личне податке и оцене шестог и седмог разреда у петак 24. маја 2013. године, код својих одељењских старешина од 14 до 15,30 часова.  

  У Београду,                                                    ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

  23.05.2012. год.                                             Маја Марковић 

 • Пролећни радови у 1/1

  {gallery}pradovi11{/gallery}

 • Екскурзија седмака

   

  {gallery}ekskurzija7{/gallery}

  Планирана екскурија за ученике 7.разреда реалузована је у термину  12. и 13. мaj  2013.године. Маршрута екскурзије била је Београд – Мајданпек – Доњи Милановац –Београд  у организацији агенције Мивекс.

  За онај мали број ученика који, на нашу велику жалост, није могао да крене са нама и за све оне које интересује како смо се провели, ево кратког извештаја уз приложене фотографије.

 • Мала матура-велико срца

  Понедељак, 20. мај

  Данас је екипа Мала матура-велико срце била на Авали и Шупљој стени.

  {gallery}avala{/gallery}

 • Таленти Врачара-резултати

  Резултати такмичења " Таленти Врачара": Тара Маслаћ 5-2 и Ања Тодоровић освојиле су трећа награду за музичку уметност, Теа Вулетић 8-5 је освојила прву награду за литерарну уметност и драмска секција наставнице Гордане Лукић.је освојила трећу награду. Честитамо !

  {gallery}talentivracararetultati{/gallery}

 • Људске делатности и Природне сировине

  Ученици учитељице Гоце Лукић, Алексеј Сорак и Милица Стојчић, направили су две презентације и представили их својм друговима и другарицама у разреду.

  Ово је део њихових радова у оквиру увођења ИКТ-а у наставу.

   

 • Нежива природа-квиз

  Погледајте како наши ђаци, код учитељице Сање Ђурђевић, проверавају шта су научили, Cool:

  Да би сте могли да видите квиз, морате да инсталирате Adobe Flash Player.

   

 • Информисање о гимназијама

   

  У оквиру пројекта "Професионална оријантација у Србији" спровели смо анкету међу ученицима 8. разреда. Питали смо их коју средњу школу желе - планирају да упишу. Велика већина ученика написала је да планира - жели  да упише 6., 14. и  3. гимназију. Доста ученика је наводило и прву и другу економску школу, као и 8., 1. и 5. гиманазију. Има ученика који су навели и медицинске школе, туристичку школу и филолошку гимназију. 

  У циљу што боље информисаности о жељеној средњој школи, позвали смо наше бивше ученике из 14. и 5. гиманзије. Они су нашим осмацима и седмацима причали о професорима у тим школама, захтевима, друштву... Ученицима седмог и осмог разреда се јако свидео овај вид информисања о средњим школама, зато ћемо се потрудити да опет организујемо сусрет са ученицима 14. гиманзије, а можда позовемо и још неке средње школе.
  {gallery}gimnazije{/gallery}

   

 • Мрежа школа

  У холу школе, на главном паноу, окачени су радови ученика седмог и осмог разреда. Ученици су на хамер папирима представили мрежу школа. Преставили су основне информације о средњим школама (локација, смерови и број бодова школске 2010/2011. год.) на општинама Врачар, Савски венац, Стари град, Вождовац, Палилула, Земун, Звездара, Нови Београд и Палипула. На паноу се, поред плаката, налазе и флајери одређених средњих школа. Ученици и родитељи, позвани су да посете ову изложбу, узму флајер и додатно се информишу о средњим школама.
  {gallery}mrezaskola{/gallery}
 • Уживање 4/3 и 4/1 на Копаонику

 • Шаховска секција

  Шаховска секција, коју води учитељ Љуба, у оквиру Шаховског клуба Делфин, ради пуном паром. Ученици тренирају и друже се.

  {gallery}shah{/gallery}

 • Обавештење за ученике седмог разреда

  Ученици полажу пробни завршни испит у петак 17. маја 2013. године у кабинетима српског језика, француског језика, хемије, физике и математике у 14 часова.

  Ученици треба да дођу у школу најкасније до 13,30 часова.

  Списак ученика који полажу завршни испит по азбучном реду је објављен уз ово обавештење. Ученик седи у просторији у којој полаже испит на месту са редним бројем које одговара редном броју са збирног списка ученика.

  Прибор за рад:

   – графитна оловка, хемијска оловка, гумица.

  Од личних ствари на испит ученик може унети само воду односно освежавајући напитак.

   У Београду,                                              ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

  14.05.2012. год.                                        Маја Марковић 

 • Рециплет-рециклирај баш, уради шта знаш...

 • Тематски дан у 1/4-Водени свет

  Ученици 1/4 су кроз пет предмета обрадили тему " Водени свет". Српски језик-"Прича о Раку кројачу", математика-сабирање и одузимање до 100, текстуални задаци везани за "Причу о Раку кројачу", чувари природе-"Угрожене биљке и животиње", музичка култура-мужичка игра "Рибар" и ликовна култура-украсни предмети.

  {gallery}vodenisvet14{/gallery}

 • Анђела Бошков-успешна пливачица

  Анђела Бошков,ученица одељења 2/5, Oсновне школе''Јован Миодраговић'', успешно се бави пливањем у Пливачком клубу Врачар.

  До сада је освојила:

  • Сребрну медаљу на Првенству града Спортиш у Београду у дисциплини 50 метара краул у категорији 1. и 2. разреда.
  • Бронзану медаљу на Међународном митинг – Европа у Новом Саду у дисциплини 50 метара, прсно.
  • Две бронзане медаље на Међународном митингу младих пливача Врачар у Београду у дисциплинама штафета на 200 метара мешовито и 200 метара, краул.
  • Златну медаљу на  Међународном ускршњем митингу у Новом Саду у дисциплини 50 метара, прсно.
  • Бронзану медаљу  на  Међународном ускршњем митингу у Новом Саду у дисциплини 50 метара, краул.

  Браво за Анђелу!!!

 • Рекреативна настава на Копаонику

  Собе су нам уредне, читамо пред спавање и лепо се проводимо!

  Поздрав свима у Београду!

  {gallery}kopaonik2{/gallery}

 • 10. мај-Дан спаљивања моштију Св. Саве

  У петак, 10. маја на дан Спаљивања Моштију Светог Саве, ученици 3/3 са вероучитељем Јованом и учитељицом Радицом су присуствовали Архијерејској Литургији у Храму Светог Саве поводом храмовне славе. Након Литургије ученици су послужени сендвичима.

  {gallery}mosti{/gallery}

 • Цвеће 1/4-браво!

  {gallery}cvece14{/gallery}

 • Обавештење за ученике осмог рареда који полажу пробни завршни испит

  Ученици полажу пробни завршни испит у суботу 11. маја 2013. године у фискултурној сали и кабинету ликовно-музичко по следећем распореду:

  -         израда теста из српског језика – од 9 до 11 часова,

  -         израда теста из математике – од 12 до 14 часова.

  Ученици треба да дођу у школу најкасније до 8,30 часова.

  Списак ученика који полажу завршни испит по азбучном реду је објављен уз ово обавештење. Ученик седи у просторији у којој полаже испит (фискултурној сали или кабинету ликовно-музичко) на месту са редним бројем које одговара редном броју са збирног списка ученика.

            Ученик који полаже пробни завршни испит код себе мора да има оверену ђачку књижицу са залепљеном фотографијом.

            Прибор за рад:

  - за српски језик – графитна оловка, хемијска оловка и гумица,

  - за математику – графитна оловка, хемијска оловка, гумица, троугао, лењир и шестар.

            Од личних ствари на испит ученик може унети само воду односно освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу у свлачионице и кабинет техничког образовања.

  У Београду,                                              ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

  09.05.2012. год.                                        Маја Марковић 

 • Спортска такмичења-резултати у текућој школској години

  {gallery}vzivlaka{/gallery}

 • Домаћинство...воћни и чоколадни шејкови

  Чаасови домаћинства су веома забавни и укусни. Данас су ученици правили млечно-воћне напитке.

  {gallery}domacinstvo{/gallery}

 • ''I ja učestvujem''

  Poštovani,

  Mi smo Savez distrofičara Srbije - neprofitna, nestranačka, društveno humanitarna organizacija osnovana 1968. godine čiji su članovi lica obolela od distrofije.

  Distrofija je genetska nasledna bolest koja dovodi do trajnog invaliditeta i naše delovanje je usmereno ka rešavanju brojnih problema sa kojima se naši članovi susreću u svakodnevnom životu.

  Treća nedelja maja se širom sveta, pa i kod nas, obeležava kao “Nedelja borbe protiv distrofije”, sa ciljem da se javnost upozna sa položajem osoba sa distrofijom, njihovim potrebama, mogućnostima i neophodnosti uključivanja u društvo.

  Ovim putem Vas pozivamo da budete deo naše humanitarne akcije “I JA UČESTVUJEM”, kupovinom markica simbolične cene, koje su osmislili naši članovi (minimalni iznos 20 dinara).

 • Хуманитарна изложба

  Поштовани/а,

  У суботу 2. јуна 2012. године од 10 до 19 часова у Основној школи “1300 каплара” ул. Панчина 1, Звездара одржаће се хуманитарна изложба за помоћ Кости Васиљевићу, десетогодишњем ученику ове школе који болује од церебралне парализе.

  Коста се скоро деценију бори са овом болешћу и након две операције је проходао и кренуо у редовну школу. Следећа операција заказана је за јун и кошта 258.000 динара.

  Изложбу организују наставници, ученици и родитељи ОШ “1300 каплара” и први ЛЕГО клуб у Србији “Скоцкани”.

  Цена улазнице је 100 динара, а сав приход од изложбе и евентуалне донације биће уплаћене на жиро - рачун Костиних родитеља:

  Поштанска штедионица, 200-49257180-28

  Више информација о Кости можете наћи у чланку, на сајту РТС-а.

 • Нови број Атома

 • Општинско такмичење Црвеног крста

  У петак, 15. маја, одржано је Општинско такмичење Црвеног крста,у просторијама Општине Врачар.

  Екипа 4. разреда наше школе. освојила је треће место.

  Драган Перић, ученик четвртог разреда, освојио је друго место на Градском такмичењз из математике.

 • Обавештење о радној суботи, 2. јуна

  Обавештавам наставнике и ученике да је субота 02.06.2012. године наставна по распореду за петак. Часови ће тог дана бити скраћени на 30 минута а смене су исте као и ове недеље (парна смена пo подне а непарна пре подне).

   - преподневна смена –                                                - поподневна смена

   1.    час – од 8 до 8,30                                                 1.    час – од 12 до 12,30

   2.    час – од 8,35 до 9,05                                            2.    час – од 12,35 до 13,05

   3.    час – од 9,25 до 9,55                                            3.    час – од 13,25 до 13,55

   4.    час – од 10 до 10,30                                             4.    час – од 14 до 14,30

   5.    час – од 10,35 до 11,05                                        5.    час – од 14,35 до 15,05

   6.    час – од 11,10 до 11,40                                        6.    час – од 15,10 до 15,40

   У Београду,                           Директор школе

   29.05.2012. год.                    Маја Марковић

 • Прво место из француског и треће из руског језика

  Ученице наше школе Наталија Вилић и Ема Надошки, избориле су сјајан пласман на такмичењу из страних језика.

  Наталија Вилић је освојила прво место из француског, а Ема Надошки треће место из руског језика.

  Честитамо и професорки француског Драгици Шајн.

  Бравоооо!!!!

 • Републичко такмичење из страних језика

  12. Резултати Републичког такмичења из страних језика

  11. 26. мај, субота. Такмичење је отворено.

       {gallery}rtsj{/gallery}

 • Резултати Републичког такмичења из техничког и информатичког образовања

     

  Ученик наше школе Немања  Станковић  освојио је  прво место на Градском такмичењу у Београду  и пласирао се на  Републичко такмичење из Техничког и информатичког образовања.

 • На снимању у Каналу Д

  Учитељица Сања Ђурђевић повела је једну групу талентованих ученика наше школе на снимање емисије „Крила Витеза“, на дечјем Каналу Д.

  Школска делегација је гостовала у редакцији „Витеза“. Били су гости песника Недељка Попадића и читавог тима који ради овај дечији часопис.

  Научили су понешто о томе како се прави овај часопис, али и како се снима ова емисија.

  Школу су представљали Елена Џодић, ученица 1. разреда, Алексеј Сорак и Стефан Зебић, ученици 3. разреда, Ана Марковић и Александра Грбовић Битић, ученице 4. разреда, Исидора Лазић, ученица 5. разреда, Емилија Профировић и Катарина Дакић, ученице 7. разреда.

  Емисија ће бити емитована за четири недеље. У међувремену погледајте фото запис са снимања.

  {gallery}kanald{/gallery}

 • Информације о Републичком такмичењу из страних језика

  Текуће информације о Републичком такмичењу из страних језика, можете пратити кликом на слику

  која се налази на насловној страни школског сајта.

 • Мала матура у школи

  Министарство просвете и науке је пре неколико дана проследило директорима обавезујуће упутство у којем стоји да се мала матура више не слави у кафанама, јер то није примерено деци, рекао је у изјави Танјугу помоћник министра просвете Желимир Попов.

  Министарство стоји иза онога што цело друштво тражи и тај потез је наишао на одобравање огромног броја родитеља и целе заједнице.
  Проблем прославе се не своди само на питање безбедности, већ и на питање припрема. Наиме,  девојчице од 15 година се кварцују, надограђују нокте и носе штикле од 15 сантиметара, што је непримерено и смешно да се види, а и скупо.

  Школе су осам година биле добри домаћини својим ченицима, па ће то бити и за прославу мале матуре. Обавеза обележавања завршног испита у школи предвиђена је и предлогом Закона о основном образовању и васпитању, који чека на усвајање.

 • Уџбеници за наредну школску годину

  Списак бесплатних уџбеника и уџбеника које је потребно купити, можете преузети кликом на линк.

 • Извиђачка авантура

  У оквиру пројекта “ИЗВИЂАЧКА АВАНУРА”, под покровитељством ГО Врачар, на територији ове Општине се у периоду мај-децембар 2012. реализује низ активности у сарадњи са руководством три основне школе Синиша Николајевић, Јован Миодраговић и Светозар Марковић.

  Прочитајте више о престојећим активностима извиђача на нашој Општини, кликом на линк.

 • Пројекат ''Читалачка значка''

  И ове године наша школа наставила је успешну сарадњу са дечјим одељењем „Растко“ библиотеке „Петар Кочић“. У манифестацији читалачка значка учествовало је 655 младих читалаца, а од тога преко 190 ученика наше школе. Највише је првака – 130.

  Пројекат је усмерен на стварање читалачких навика, подстицање маште и радозналости и развијање љубави према књижевности код деце школског узраста кроз писање дневника читања, илустровања и разговора о прочитаним препорученим делима.

  {gallery}citzna{/gallery}

 • Наши ученици на републичким такмичењима

  Рад са талентованим ученицима и припрема за такмичења, важан је аспект рада у нашој школи.

  Ове године, резултати су одлични. Наши ученици су се пласирали на девет републичких такмичења, из хемије, физике, географије, математике, историје, француског језика и техничког и информатичког образовања.

  Честитамо ученицима и наставницима на овом успеху.

  Димитрије Сурић VIII/5 – историја (Сања Петровић)

  Наталија Вилић VIII/3, Мина Лукић VIII/5, Милорад Вулић VIII/4 – француски језик (Драгица Шајн)

  Ема Надошки VIII/3, руски језик

  Немања Станковић VIII/4 – техничко и информатичко образовање (Радоје Ђеранић)

  Божидар Обрадовић VII/2 – хемија, физика, географија (Сања Шушњар, Бранка Ђурица, Светлана Баровић)

  Тина Младеновић VI/1 – математика (Милорад Вујанић)

 • Обавештење о радној суботи, 12. маја

  Обавештавам наставнике и ученике да је субота, 12. маЈа 2012. године, наставна по распореду за уторак.

  Часови ће тог дана бити скраћени на 30 минута, а смене су исте као и ове недеље (парна смена пре подне, а непарна по подне).


  преподневна смена                                     поподневна смена

  1.    час – од 8 до 8,30                                    1.    час – од 12 до 12,30

  2.    час – од 8,35 до 9,05                                2.    час – од 12,35 до 13,05

  3.    час – од 9,25 до 9,55                                3.    час – од 13,25 до 13,55

  4.    час – од 10 до 10,30                                 4.    час – од 14 до 14,30

  5.    час – од 10,35 до 11,05                            5.    час – од 14,35 до 15,05

  6.    час – од 11,10 до 11,40                            6.    час – од 15,10 до 15,40


  У Београду,                          Директор школе

  7. мај 2012. год.                    Маја Марковић

 • Таленти Врачара

  Седмо такмичење талентованих врачарских ђака одржано је у Народном универзитету „Божидар Аџија“, 27. априла 2012.

  Учествовали су ђаци из свих шест врачарских школа који су се такмичили у четири дисциплине: за најбољи литерарни рад, за најбољи ликовни рад, најбољи музички и позоришни наступ.

  Ликовни радови су изложени у галерији „Божидарца“, а награде најбољима уручиће данас,  4. маја, представници Општине.

  Наша школа је освојила другу награду за мјузикл ''Пепељуга''. У припреми и извођењу овог мјузикла учествовали су ученици трећег, петог и седмог разреда, уз вођство учитељице Гордане Лукић, драмског педагога и наставнице Снежане Дутине, музичког педагога.

  Катарина Бабарогић из 6/5, освојила је прву награду у категорији за најбољи ликовни рад.

  Честитамо!

 • Позив на ''Отворени дан'' Гарде Војске Србије

  Ове године по шести пут, Министарство одбране и Војска Србије организују акцију „Отворени дан“.

  Посебни програми су посвећени ученицима основних школа и деци предшколског узраста.

  Гарда као елитна јединица Војске са традицијом од скоро два века, тога дана ће приказати низ атрактивних садржаја из живота, рада и обуке својих припадника.

   Акција се реализује 5. маја 2012. године, у времену од 10.00 до 14.00 часова у касарни „Дедиње“, улица Јована Мариновића бб. 

  Кроз упознавање са историјом и знаменитостима јединице, приказом егзерцира, наоружања и опреме, као и свакодневних активности припадника Гарде, Војска Србије жели ову јединицу што више да приближи грађанима и свим заинтересованим лицима.

  Заинтересовани су најсрдачније позвани да буду гости Гарде.

 • Нове вежбе из енглеског за трећаке

  Трећаци,

  на MOODLE платформи су постављене нове вежбе из енглеског.

  Можете вежбати за тест, диктат и додатно се забавити са сајту British Councila.

  Уживајте:-)

 • Ажурно информисање родитеља

  У четвртак, 26. априла, одржан је састанак Савета родитеља наше школе.

  Између осталих тема о којима се дискутовало, родитељи осмог разреда су се захвалили Управи школе на ажурном прегледању тестова и информацијама на школском сајту које су пратиле израду пробне матуре.

  Родитељи су истакли да им је овај вид подршке важан.

  Захваљујемо се и ми на подршци, уз обећање да ћемо урадити све што је у нашој моћи да благовременим информацијама олакшамо стресан период полагања мале матуре и уписа у средње школе, који предстоји.