English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

Завршни испит
Otvorena Vrata
Распоред писаних провера
Школски календар
Списак уџбеника

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ

Редовна настава у школској 2018/2019. години завршава се у петак 14. јуна 2019. године.

Летњи распуст почиње у понедељак 17. јуна 2019. године, а завршава се у петак 30. августа 2019. године.

Нова школска 2019/2020. година почиње у понедељак 2. септембра 2019. године. Ученици другог, четвртог, шестог и осмог  разреда крећу на наставу пре подне, а ученици првог, трећег, петог и седмог разреда после подне.

Свечана подела сведочанстава, ђачких књижица, награда и похвала обавиће се у петак 28. јуна 2019. године по следећем распореду:

за ученике првог, трећег, петог и седмог разреда у 17 часова,

 

за ученике другог, четвртог, шестог и осмог разреда у 18 часова.

 

Разредни испити у јунском испитном року ће се организовати  од 21.06. до 26.06.2019.године.

Припремна настава за ученике који полажу поправне испите  ће се организовати од 19.08. до 23.08. 2019.године. Поправни испити ће се организовани од 26.08. до 30.08.2019.године.

Позивам све ученике који имају дуговање према школи, а нарочито према школској библиотеци, да исте измире пре добијања ђачких књижица и сведочанстава. Све књиге предати библиотекару школе.

Честитам ученицима који су са успехом завршили разред, а посебно честитам ученицима који су на такмичењима постигли највише резултате.

Желим Вам да летњи распуст проведете безбрижно!

                                                                                                                       

                                                                                                                        ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

                                                                                                                          Вера Шаиновић

 

Добродошли у ОШ ''Јован Миодраговић''

Оцена корисника:   / 29

 ШКОЛА КОЈУ ВОЛИМ

 

Основна школа Јован Миодраговић је смештена у срцу Општине Врачар, на углу улица Војводе Драгомира и Милешевске. У њеној близини налазе се две предшколске установе, Дом здравља Вралар, Спортски центар Врачар, седиште Општине, ПУ Врачар, Каленићева пијаца итд.

 

Школа је основана 1954. Године. Добила је име по познатом педагогу који је живео и радио у Београду и Србији крајем 19. и почетком 20. века. У јануару 1980. године интегрисала се са ОШ ''Сава Ковачевић'' и под тим именом је радила до 2002. године. На предлог школског одбора и Наставничког већа, одлуком Владе Републике Србије, назив школе је промењен у ОШ ''Јован Миодраговић''.

 

Године 1874. Јован Миодраговић је постао учитељ првог разреда у школи поред Саборне цркве. У то време, у школама је доминирао намргођени лик учитеља с прутом у руци. Уместо тога, човек чије име с поносом носи наша школа, унео је нови, рационални приступ учењу, одбацујући стара, погрешна правила. Био је природан и спонтан, грудвао се са својим ђацима, подстицао је дијалог, наводио ђаке да сами говоре о ономе што виде, изводе зајључке и унапређују своја знања. Заслужено је добио надимак Паметко.

 

Настављајући традицију осавремењивања школе, коју је започео Јован Миодраговић, желимо да развијамо основну школу у којој су задовољни и ученици и наставници, у коју родитељи имају поверење, на коју је локална средина поносна и у коју сви улажу. Неговањем пријатне и подстицајне атмосфере, пружањем подршке ученицима кроз савремену наставу и ваннаставне активности, желимо да пружимо основ за развој потенцијала сваког ученика у задовољну и компетентну личност 21. века.

 

Да би смо достигли своју визију, у нашој школи образујемо и васпитавамо ученике у духу универзалних људских вредности. Подстичемо стицање примењивих знања, ненасилну комуникацију и толеранцију.

ВИЗИЈА
Желимо основну школу у којој је задовољан и ученик и наставник, у коју родитељ има поверења, на коју је локална средина поносна и у коју сви улажу. Неговањем пријатне и подстицајне атмосфере, пружањем подршке ученицима кроз савремену наставу и ваннаставне активности , желимо да пружимо основ за развој потенцијала сваког ученика у задовољну и компетентну личност XXI века.

МИСИЈА
Наша школа образује и васпитава ученике у духу универзалних људских вредности. Подстичемо стицање примењивих знања, ненасилну комуникацију и толеранцију.

Moja школа

Данас четрнаестогодишњакиња, а сећам се...
Првих слова, невешто написаних,
првих реченица у слогове прочитаних,
првих оцена у дневнику исписаних.

Данас ме шаљеш из гнезда детињства,
у свет одраслих,
као што си до сада послала
безброј, безброј њих.

Ти остајеш на Врачарском платоу,
да пркосиш времену
дечјим осмехом,
у дечјем немиру.

Данас са четрнаест,
и сутра са осамнаест,
и прекосутра када постанем
озбиљна и своја,
ти ћеш заувек бити
прва и ШКОЛА МОЈА!

Теодора ТОДОРОВИЋ, VIII3
октобар, 2010/11.

 

Јован Миодраговић-педагог и учитељ

Оцена корисника:   / 57

Јован МиодраговићЈован Миодраговић (29.8.1854. -17.5.1926)

Јован Миодраговић је био педагог који је на прелому XIX и XX века својим широким друштвеним ангажманом дао велики допринос развоју педагошке теорије и праксе у Србији.

Све своје снаге усмерио је на борбу за нову школу-школу срећнијег и веселијег детињства. Многе његове његове идеје данас су стварност и зато смо поносни што школа носи његово име.

Опширније: Јован Миодраговић-педагог и учитељ

Реч директора

Оцена корисника:   / 636

                                                          

Драги наши ученици, родитељи, баке и деке,

зашто је привилегија бити ученик наше школе?

 

Зато што се налазимо у срцу старог Врачара, који прича приче о прошлости Београда. Зато што негујемо дух тих времена, традиције, заборављених вредности, топлине и гостопримљивости. Зато што су наши наставници и наши сарадници   стручни  и добронамерни, увек спремни да пренесу знање својим ученицима, да их саслушају и помогну им.

Опширније: Реч директора

Поткатегорије