Кошаркашки тренинзи

poster KK Radnicki

English French

Ми на друштвеним мрежама

FacebookTwitterYoutube

Атом

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ

У петак, 12.04.2019. године часови ће бити скраћени на 30 минута због организације пробног завршног испита за ученике осмог разреда. Тај дан настава ће се одвијати по следећем распореду:

преподневна смена
1. čas 8:00-8:30
2. čas 8:35-9:05
3. čas 9:25-9:55
4. čas 10:00-10:30
5. čas 10:35-11:05
6. čas 11:10-11:40
поподневна смена
1. čas 14:00-14:30
2. čas 14:35-15:05
3. čas 15:25-15:55
4. čas 16:00-16:30
5. čas 16:35-17:05
6. čas 17:10-17:40

Пробни завршни испит школске 2018/2019. године

Упутство за ученике и родитеље

Пробни завршни испит обавиће се по следећем распореу:

 

- Испит из математике, петак 12.04.2019. године од 12 до 14 часова; Истог   дана ученици анонимно попуњавају упитник.

- Испит из српског језика, субота 13.04.2019. године од 9 до 11 часова;

- Комбиновани тест, субота 13.04.2019. године од 11:30 до 13:30 часова;

 

- Дозвољени прибор за ученике:

ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК – графитна оловка, хемијска оловка, гумица;

ЗА МАТЕМАТИКУ – графитна оловка, хемијска оловка, гумица, троугао, лењир и шестар;

ЗА КОМБИНОВАНИ ТЕСТ – графитна оловка, хемијска оловка, гумица.

- Оба дана када ученик полаже завршни испит мора код себе имати оверену ђачку књижицу са залепљеном фотографијом;

- У просторији у којој полаже испит ученик седи на месту са редним бројем које одговара редном броју са збирног списка ученика (налази се на огласној табли у холу школе);

- Оба дана ученици обавезно треба да дођу у школу пола сата пре почетка теста;

- Од личних ствари на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу у учионице техничког и информатичког образовања

                                                                            

-       Пробни испит је прилика да се ученици упознају са редоследом корака, обавезама и правима у вези са завршним испитом,

-       На пробном испиту ученици ће имати прилику да на непознатим задацима провере своје знање у одређеној области предмета,

-       На пробном испиту ученици ће анонимно попуњавати упитник,

-       Резултати са пробног завршног испита се не претварају у оцене ученика и не служе за оцењивање ученика,

-       Резултате са пробног завршног испита наставници треба да користе у планирању активности за припремање ученика за завршни испит,

 

Школски тим за спровођење пробног завршног испита

 

mala Matura
Otvorena Vrata
Skolske procedure
Школски календар

Обавештење

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

БУДУЋИХ ПРВАКА

 

Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред основне школе за школску 2019/2020. годину обавити у времену од 18. фебруара до 31. маја 2019. године.

 

Документа потребна за упис:

  • Копија Извода из матичне књиге рођених. Уз сагласност родитеља, наведени документ, школа може прибавити електронским путем. Родитељ може, по свом избору, доставити школи и копију извода у папирној форми (не треба да буде оверена);
  • Потврду о здравственом стању детета.

 

По завршетку припремног предшколског програма, родитељи треба да донесу секретару школе и уверење да је дете похађало припремни предшколски програм.

 

Тестирање детета уписаног у школу врше педагог или психолог школе а заказивање тестирања врши се код секретара школе приликом уписа.

 

Упис деце за први разред врши се код секретара школе сваког радног дана од 09 до 16,00 часова.

Молимо родитеље да се, приликом тестирања деце код педагога или психолога, одлуче за изборне програме који се изучавају у  школи у првом разреду.

 

Изборни програми:

  • Грађанско васпитање
  • Верска настава

Ученик се опредељује за један од ова два предмета.

 

Родитељи ученика који имају пребивалиште ван територије општине Врачар могу предати молбу за упис ученика у први разред до 1. фебруара 2019. године, у складу са чланом 55. став 19. Закона о основном образовању и васпитању.    У Београду,ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

29.03.2019.год.Вера Шаиновић

Добродошли у ОШ ''Јован Миодраговић''

Оцена корисника:   / 29

 ШКОЛА КОЈУ ВОЛИМ

 

Основна школа Јован Миодраговић је смештена у срцу Општине Врачар, на углу улица Војводе Драгомира и Милешевске. У њеној близини налазе се две предшколске установе, Дом здравља Вралар, Спортски центар Врачар, седиште Општине, ПУ Врачар, Каленићева пијаца итд.

 

Школа је основана 1954. Године. Добила је име по познатом педагогу који је живео и радио у Београду и Србији крајем 19. и почетком 20. века. У јануару 1980. године интегрисала се са ОШ ''Сава Ковачевић'' и под тим именом је радила до 2002. године. На предлог школског одбора и Наставничког већа, одлуком Владе Републике Србије, назив школе је промењен у ОШ ''Јован Миодраговић''.

 

Године 1874. Јован Миодраговић је постао учитељ првог разреда у школи поред Саборне цркве. У то време, у школама је доминирао намргођени лик учитеља с прутом у руци. Уместо тога, човек чије име с поносом носи наша школа, унео је нови, рационални приступ учењу, одбацујући стара, погрешна правила. Био је природан и спонтан, грудвао се са својим ђацима, подстицао је дијалог, наводио ђаке да сами говоре о ономе што виде, изводе зајључке и унапређују своја знања. Заслужено је добио надимак Паметко.

 

Настављајући традицију осавремењивања школе, коју је започео Јован Миодраговић, желимо да развијамо основну школу у којој су задовољни и ученици и наставници, у коју родитељи имају поверење, на коју је локална средина поносна и у коју сви улажу. Неговањем пријатне и подстицајне атмосфере, пружањем подршке ученицима кроз савремену наставу и ваннаставне активности, желимо да пружимо основ за развој потенцијала сваког ученика у задовољну и компетентну личност 21. века.

 

Да би смо достигли своју визију, у нашој школи образујемо и васпитавамо ученике у духу универзалних људских вредности. Подстичемо стицање примењивих знања, ненасилну комуникацију и толеранцију.

ВИЗИЈА
Желимо основну школу у којој је задовољан и ученик и наставник, у коју родитељ има поверења, на коју је локална средина поносна и у коју сви улажу. Неговањем пријатне и подстицајне атмосфере, пружањем подршке ученицима кроз савремену наставу и ваннаставне активности , желимо да пружимо основ за развој потенцијала сваког ученика у задовољну и компетентну личност XXI века.

МИСИЈА
Наша школа образује и васпитава ученике у духу универзалних људских вредности. Подстичемо стицање примењивих знања, ненасилну комуникацију и толеранцију.

Moja школа

Данас четрнаестогодишњакиња, а сећам се...
Првих слова, невешто написаних,
првих реченица у слогове прочитаних,
првих оцена у дневнику исписаних.

Данас ме шаљеш из гнезда детињства,
у свет одраслих,
као што си до сада послала
безброј, безброј њих.

Ти остајеш на Врачарском платоу,
да пркосиш времену
дечјим осмехом,
у дечјем немиру.

Данас са четрнаест,
и сутра са осамнаест,
и прекосутра када постанем
озбиљна и своја,
ти ћеш заувек бити
прва и ШКОЛА МОЈА!

Теодора ТОДОРОВИЋ, VIII3
октобар, 2010/11.

 

Јован Миодраговић-педагог и учитељ

Оцена корисника:   / 56

Јован МиодраговићЈован Миодраговић (29.8.1854. -17.5.1926)

Јован Миодраговић је био педагог који је на прелому XIX и XX века својим широким друштвеним ангажманом дао велики допринос развоју педагошке теорије и праксе у Србији.

Све своје снаге усмерио је на борбу за нову школу-школу срећнијег и веселијег детињства. Многе његове његове идеје данас су стварност и зато смо поносни што школа носи његово име.

Опширније: Јован Миодраговић-педагог и учитељ

Реч директора

Оцена корисника:   / 636

                                                          

Драги наши ученици, родитељи, баке и деке,

зашто је привилегија бити ученик наше школе?

 

Зато што се налазимо у срцу старог Врачара, који прича приче о прошлости Београда. Зато што негујемо дух тих времена, традиције, заборављених вредности, топлине и гостопримљивости. Зато што су наши наставници и наши сарадници   стручни  и добронамерни, увек спремни да пренесу знање својим ученицима, да их саслушају и помогну им.

Опширније: Реч директора

Поткатегорије